Evlenecek erkek dışında herkes o erkeğinnasıl birine ihtiyacı olduğunu çok iyi biliyor, o yüzden bütün evlilikler mutluluktan geçilmiyor, kadınlar kocalarında şiddete uğramıyor ölmüyorlar sokak ortasında kör kurşunla.
Fudoshin kelâmınıza sağlık. 🙏👏
Atamızın gösterdiği yolda yürümek herkesin harcı değil, bunun için elzem olan bilinçli bir okuma yapmak.
Hem kitapları, hem kendimizi..
Ancak bu şekilde ilerleme sağlayabiliriz.
Ama hayat devam ettikçe umut bâki.
İnanıyorum ki güzel şeyler olacak.
Ama ikili ilişkiler hayat başladığından beri böyle.
Bunun için biz okumamiza bakalım.
Keyifli vakitler 😌🙏
Düşüncem şöyle ki; burada karakter öznel anlatımda bulunuyor, bu sadece erkek için değil kadın içinde geçerli, katıldığım nokta şu olabilir, bazı insanlar aşkın heyecanıyla gerçekten kendine iyi gelecek kişiyi değil, o an eksik hissettirdiği şeyi tamamlayan kişiyi seçebiliyor. Sonra da zaman geçince karakter uyumu, hayat görüşü, sabır gibi şeyler daha önemli hale geliyor. Bu da evliliğin bitmesine sebep oluyor.
Ama biraz daha düşününce aslında meselenin seçimden ziyade kişinin kendisini bilmesinde noktalandığını anlıyorum.
Hepimiz, kendi içimizdeki "boşluğu" bize ayna tutarak gösteren kişiyi seçeriz. Seçtiğimiz kişi aslında bir başka birey değildir; kendi içimizdeki habersiz yanımızdır. Yani aslında hepimiz kendimizi arar ve bulduğumuzu zannederiz. Ancak yine hepimiz "aynaya" değil, bize aynayı tutan kişiye bakarız. Bu durumda bulduğumuzu zannettiğimiz kişi aslında sadece bize aynayı tutan kişi olur. Zaman geçince içindeki boşluğun devam ettiğini anlar ve yanlış evlilik yaptığını sanırsın. Aslında evlendiğin kişi değildir yanlış olan; baktığın "şey" yanlış...
Görücü usulü evlilik için hayati inanç demişti dört tane tecrübeli akıl seçiyor gelinini ya da damadına bu dört akıldan yanlış bir şey çıkmaz gibi bir şey söylemişti çok da mantıklı
Erkekler için denmiş ama ben görücü usulüne karşıyım. Şu hayatta birçok şeyi seçemezken ailemizi, akrabalarımızı ,eşimizi kendimiz seçelim ya bi zahmet iyi olsun kötü olsun ama kendi seçimimiz olsun .