Bu kitapla ilgili Sadist en büyük talihsizliğim, yıllar önce film uyarlamasını bilmeden izlemiş olmam oldu.
O zamanlar bu filmin bu kitaptan uyarlandığını bilmiyordum ama filmi çok iyi hatırlıyorum. Özellikle Annie karakterini canlandıran Kathy Bates 'in performansı o kadar etkileyiciydi ki aradan yıllar geçmesine rağmen kadının o sayko bakışları bile aklıma kazınmış.
Kitabı okumaya başladığımdan hemen kısa bir süre sonra taşlar yerine oturdu ve izlediğim o filmin aslında bu kitaptan uyarlandığını fark ettim. İşte o andan sonra okuma deneyimim değişti.
Normalde her zaman önce kitabı okuyup sonra filmini izleyen biriyim ve bunu eğlenceli buluyorum ancak ilk kez bunun tam tersini yaşadım ve ne yazık ki benim için pek keyifli olmadı.
Misery ( Sadist) son derece sürükleyici, psikolojik gerilimi yüksek ve okuru sürekli diken üstünde tutan bir roman. Ancak hikayenin tüm zirve noktalarını, gelişmelerini ve atmosferini zaten biliyor olmak, benim açımdan merak duygusunu haliyle yok etti.
Keşke diyorum sadece ...
Stephen KingSadist
O zaman Hayvan Mezarlığı nı da en yakın zamanda okumalısın 😊 2 tane de filmi var ama izlemesende olur derim ben🤗 Ve bir de Oyun var tabi bununda filmi var ama kitapları daha iyi tabii ki de....