Ağustos Ayı Hikaye/Deneme Etkinliği
AĞUSTOS Ayı etkinliği sona ermiştir..Hikaye/denemeler #32148039 iletisinde paylaşılmıştır. --------------------------- Temmuz Etkinliği de kazasız belasız sona ermek üzere, sayı olarak diğerlerine yaklaşsak da katılımcı olarak daha azaldık haliyle- yaz rehaveti, etkinliğin deneyselliği, zaten baştan beri beklediğim bir şeydi. Bazı katılımcılar dörder beşer yazı gönderseler de diğer aylara kıyasla verimsiz olduğunu kabul ediyorum. Buna, yazı sayısını kısıtlamayarak, biraz da ben katkı sağladım. Bazı yazarlar yazdıklarını kontrol etmek gereği bulmadan, içlerinden geldiği gibi gönderdiler yazıları tamamen. Kendi yazım da dahil olmak üzere diğer aylara göre seviye biraz daha düştü böyle olunca. Her şeye rağmen güzel/farklı bir etkinlik oldu ve okurların da en az bizler kadar zevk aldığını düşünüyorum. Tabi Ağustos ayında da sözümden dönmeyeceğim, geçen ayki işitsel etkinlikten sonra, bu ay da görsel bir şeyler yapalım diyorum. Uğur hikaye etkinliklerine başlamadan önce kendilerinin Kayıp Rıhtım'da yaptıkları bir şeyden söz etmişti. Yazarlara bir takım resimler göndererek, bu resimlere göre hikaye yazmalarını istiyorlarmış. Resimde gördüklerini anlatmak değil ama, ne düşünüyorsa, resim onlara ne hissettiriyorsa onunla ilgili bir şeyler yazmaları bekleniyormuş. İntihal üzerine master yapmış biri olarak bunu da kopyalamazsam olmazdı zaten. Geçen ayki müzik parçaları gibi bir kaç (Neden 11?) tablo toparladım. Çeşitli sanatçılara ve akımlara ait bu tablolardan birini seçerek, inceleyecek- ve tabloyla ilgili bir hikaye/deneme yazacaklar bu etkinliğe katılmak isteyenler. Olabildiğince farklı şeyler seçmeye çalıştık. Bazıları tanıdık gelecektir gerçi. Umarım katılım olur ve güzel bir şeyler çıkar. Bu kez her katılımcının ekleyeceği yazı sayısını İKİ ile sınırlamaya karar verdim ilk baştaki gibi. Katılımcı arkadaşlardan yazdıklarını okumadan göndermemelerini rica ediyorum. Mesela Hakan Sülün , geçen gün yazdığı hikaye üzerinde üç hafta uğraştığını söylüyor bir yorumunda. Çok güzel şeyler emek de istiyor haklı olarak, yaratıcılık tek başına işe yaramıyor genellikle. (Okumayanlar için hikaye linki : #31681855) Yazdığınız hikaye/yazıyı okumak, bir iki gün sonra tekrar bakıp size ters gelen şeyleri düzeltmek, ekleyip,çıkartmak, ayıp bir şey değil aksine daha güzeli bulmak için gereklilik. Yani benim yaptığım gibi sınavdan en erken çıkacağım diye uğraşmanın bir mantığı yok totalde. Onun dışında kurallar aynı, hikaye ya da deneme yazabilirsiniz. Etkinliğe resmin linkini de eklemeniz gerekmekte. Yazdığınız hikayeleri bu iletinin (TEKRAR EDİYORUM BU İLETİNİN) altında paylaşacaksınız. Ben de etkinlik iletisine dahil edeceğim. Kendisi yazısını paylaşmak istemeyenlere ya da isim vermek istemeyenlere yardımcı oluyorum daha önceki aylar gibi. Etkinlik 01 Ağustos'da başlayacak – 25 Ağustos'da sona erecek . Daha önceki aylarda kendi koyduğum kurallara uymak konusunda çok laçka davrandığımı da söyleyenler olmuştu. Umarım bu ay ilk defa yazmak isteyenleri korkutmadan kurallara uymayı başarabilirim. Önümüzdeki ay sadece hikaye etkinliği olacak bu etkinlik, deneme/anı vb. yazılar kabul edilmeyecek (Durum hikayesi olabilir tabi). Bu ay serbest ama, ilerleyen dönemde gelebilecek talebe göre böyle farklı etkinlikleri tekrarlayabiliriz belki. Hikayeler için kullanılacak resimler : (Ressam ve Eser adını özellikle eklemedim, etkilenme olmasın diye- ama isteyen bulabilir tabi.) 1. hizliresim.com/oV6N7X 2. hizliresim.com/zMJD76 3. hizliresim.com/zMJDNY 4. hizliresim.com/b6L0W8 5. hizliresim.com/pnGDla 6.hizliresim.com/PDOd48 7. hizliresim.com/ODy42Q 8. hizliresim.com/moJArR 9- hizliresim.com/Q2pOAy 10- hizliresim.com/Z3OonA 11- hizliresim.com/WDG3MP Hızlı resimle sorunu olanlar için resimlerin toplu olarak bulunduğu dosya (Dosya isimleri ile uğraşmadım :) yadi.sk/d/vaeRrYJO3ZX7dZ Unuttuğum bir şey var mı bilmiyorum, sorunuz varsa şimdi ve etkinlik süresince sorabilirsiniz. Şimdiden etkinliğe katılacak herkese kolay gelsin. 01 Ağustos'dan itibaren hikayelerinizi paylaşmaya başlayabilirsiniz.
Etkinlik
Erhan Özdemir
Ağustos ayı etkinliği sona ermiştir. Etkinliğe katılan tüm arkadaşlara teşekkürler.
Bu etkinlik de modern hayatımızın hızına ve yaz rehavetine yenilmiş gibi biraz. Okumadan yazmak da nereye kadar diyerek bir özeleştiri yapsam kendimi katarak en başta. Buyrun okuyalım yazılanları desem çok mu abes olur bilemedim..
Erhan Özdemir
Güzel hikayeler var bolca bu ay - tavsiye ederim okumadıysan
Erhan Özdemir
hizliresim.com/PDOd48 hakkında : pivada.com/nedimeler-las-m... - Belki birisi bir şeyler yazar diye:)
İsmini vermek istemeyen okuyucu (aynısı) - ÇERDEN ÇÖPTEN HİKAYE - #32395399
https://1000kitap.com/Kilicmemet - qtrain - #32180697
Eline sağlık, yine emek vermişsin çok, senden başkası uğraşmazdı :) Neden 11 diye düşününce aklıma futbol ve takım oyunu , ekip çalışması gibi kavramlar geliyor. Ya da bir dizi falan olsaydık herhalde Arka Sokaklar misali , Rıza Baba da sen olurdun :) Bak oyunculuk da yakışabilirdi sana. Geçen ay orkestra şefiydin , bu ay da resim öğretmeni, ne kadar doyumsuz bir insansın ayrıca :) Tablolar her biri farklı ve hoş, elbette kendimize yakın bulduğumuz olacaktır içlerinde kendimize göre. Hayırlı olsun diyelim ağustos ayındaki format da şimdiden.
Erhan Özdemir
Rıza baba çok iddialı oldu ama, o işler için Metin Hoca var her zaman. Diğer karakterler konusundaki cahilliğimden fazla girmek istemiyorum ama o konuya:) Tablolar için farklı şeyler seçmek istedim özellikle, yardım da aldım zaten. Doyumsuzluk hep var, yaz bitmeseydi kimbilir neler çıkaracaktım daha. Kısmet değilmiş, güzel şeyler çıkar senden- Chagall'dan mesela. Çok teşekkürler yorumun için.
12'nci resim çok hoş duruyor :) .. Farklı, oldukça emek sarfedilen bir etkinlik olmuş Erhan Bey. Emeğinize, gösterilen emeklere ve fikirlerinize sağlık. Kimbilir hangi resim/resimler bizleri ortak bir paydada buluşturacak? Tek bir kare, tek bir renk, kaleme neler fısıldayacak...
Erhan Özdemir
Baktım acaba fazla mı koymuşum diye. En güzeli henüz çizilmeyen resimdir zaten:) Çok teşekkürler, umarım size de güzel şeyler fısıldar o 12. resim