Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

Lightmorelight yorumladı.
104 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
KAOS'a Selam Olsun!!!
KAOS’A HOŞ GELDİNİZ!!! Yıkım! Tüketime Lanet! İnsanlığa Hayret! Gerçekliğe Niyet, Yalan Dolana Aidiyet! Kaos’un hüküm sürdüğü bu kitapta, gerçeklerin yüzünüze bir Tisunami etkisiyle çarpmasına tanık olacaksınız! Hazırlanın Kaos’a yolculuğa çıkıyoruz! KAOS’un Kitabına, KAOS’ça bir inceleme… Kemerlerinizi takın, HARD CORE CHAOS* Ayağınıza
Kaos'un Kutsal Kitabı
Kaos'un Kutsal KitabıAlbert Caraco · Sel Yayınları · 20162,186 okunma
··
573 görüntüleme
Lightmorelight okurunun profil resmi
Öne Çıkan Yorum
Ellerinize sağlık. Murat bey. Gayet güzel. Duygu ve düşüncelerinizi damarlarımda hissettim. Sonra biraz düşündüm katkı mahiyetinde saçma sapan gelebilecek fikirlerimi yazayım dedim. Bu tür kitaplar insanı sarsıyor ama düşünceyi çok negatif hale getirip olumsuz bir dünya ve kurtuluş isyan diyor. Ama gerçek hayat değil anlatılan. Yani yaz ve kış değil hayat baharlar var ve çiçekler bir günde açmaz. Kök salar yaprak açar buyur sonra çiçek olur. Yani hayatta tedricilik esastır. Bu kitap gibi düşünüp mücadele edersen yorulursun. Hayattan aldığın zevk azalır. Dünyan kararır diyorlar ya öyle olur. Aklı selim şekilde, sakinlik içinde acele etmeden düşünerek hareket. bence uzun ömürlü ve verimli olan. Gelelim öze, sorun yalan ve turevlerinin bolca kullanan bir kesim birde bunları sorgulamadan kabul eden diğer kesim. Hayatın her Alanında. İşte bu iki kesimle birden işbirliği halinde mücadele lazım hem yalan soyletmiyecegiz hem düşünme kabiliyetinin her kesimde gelişmesi sağlanmalı. Sorgulama yani. TR özelinde büyük köyler haline gelen şehirlerde insanların kısa sürede düşünmeyi öğrenmesi zor. Belki internet, sosyal medya umut olabilir. Yada sorgusuz sualsiz guvendiklerinin ülkeyi uçurumdan düşürmesi. Neyse çok kafa agrittim. İyi geceler.
Murat Ç okurunun profil resmi
Estağfurullah kafa ağrıtmak olur mu. Keyifle okudum. :)) Fikirleriniz saçma değil. Kesinlikle mantık çerçevesi içinde ve doğru. Bu kitap adı üzerinde kaos. İnceleme de ona uygun yapıldı. Aynı şekilde her şeye olumsuz ve karamsar bakarsak, karanlık bir dünya kurarız kendimize. Oysa ki yazılan şeyler gerçek hayatta çok dikkat etmediğimiz ve o yüzden önümüze çıkmayan şeyler gibi duruyor. Ama işe sorgu kısmını soktuğumuzda iş biraz değişiyor. Milyonlarca insanı peşinden sürüklenmez bu ve benzeri kitaplar. Sadece bak bu gördüğün pembe tablonun bir de arka tarafı var 'ı simgeliyor olabilirler. Ama zihin açtığı kesin. Beyin olağan şeylere farklı bakmayı öğreniyor bu tarz kitaplar okuduğunda. İnsanlar kutuplaşmadan zevk aldığı için birlik olup daha iyisini basil yaparızın pek dersinde değil. Zaten bu durumdan yararlanıp, milli ve dini duygularla oynanıyor. Neyse o kısma girmeyeyim. :) Okuduğunuz ve bu değerli yorumu yaptığınız için teşekkür ederim. :)
Sezen B. okurunun profil resmi
İçinde sevgi sözcüğünün geçmediği incelemeyi napam! :)))
Murat Ç okurunun profil resmi
Aslımızı görsünler diye tekrar paylaştım. :D
Necip G. okurunun profil resmi
Murat eline sağlık öncelikle. Bu kitap, insanın içinde biriktirdiklerini dışarı boşaltmak için biçilmiş kaftan:) Kitap ister istemez insanı hayata karşı öfkelendiriyor. O yüzden incelemen kitabın ruhunu yansıtmış bir bakıma. Medya konusuna gelince, ben her konuda olduğu gibi medya konusunda da iyi ve kötünün iç içe olduğunu düşünüyorum. Caraco’nun medya eleştirisine katılıyorum. Ancak medya sadece bundan ibaret değil. Pek çok nesil dünya hakkında sahip olduğu bilginin çoğuna medya sayesinde ulaştı. Medyanın karanlık tarafı hep ön planda olsa da reddemeyeceğimiz bir kamu hizmeti de oldu. Ancak medyanın konjonktüre göre yanar dönerli kaygan bir yapısı olduğu bir gerçek. Çünkü medya artık iş dünyasının elinde ve hepsi birer ticari şirket gibi yönetiliyor. Ben kitabın ortalarındayım henüz. Okuduğum kadarıyla, Caraco’nun dünyayı yeniden düşünme ile ilgili fikirlerini çok önemli buldum. Bunun hiçbir zaman gerçekleşmeyeceği fikrine de katılıyorum. Zaten kaos tam bu noktada ortaya çıkıyor. Silbaştan bir dünya kurmak mümkün değil. Sistem artık kuruldu ve saat gibi işliyor. Bundan sonra gelecek nesiller de bunu değiştiremeyecek. O, fikirsel anlamda bu düşünceyi kafasında tam olarak olgunlaştırdıktan sonra artık yaşamanın da anlamsız olduğuna karar vermiş. Dünya hakkındaki fikirlerine katılsak da onun bu intihar kararı her zaman tartışmaya açık olacak. Bir de şu var ki, o fikirlerini tamamen tanrısızlık üzerine kurmuş. Tanrıya inanan sıradan biri için bile onun fikirleri birkaç saniyede geçersiz kılınanilir. Bu noktada, onun çizdiği karanlık tablo, bir başkasına o kadar da karanlık gözükmeyebilir. Nihayetinde sabaha kadar yazsak da bitiremeyeceğimiz bir kitap bu. Alıntılar arasına yerleştirdiğin kendi fikirlerin de çok etkileyici. Tekrardan emeklerine sağlık... Sevgilerimle...
Murat Ç okurunun profil resmi
Necip Abi öncelikle yorum için gerçekten teşekkür ederim. Kendime şunu sordum "sen nasıl bir inceleme yaptın ki hiç yorum yapan olmadı." Sert mi oldu ne oldu. :)) Başında da belirttim, kitabın diline uygun bir inceleme yapmaya özen gösterdim. :) Medya'nın özgür olması hepimizin dileği. Şu an hükumet destekli ve dediğin gibi iş dünyasının elinde. Benim dürüst bir şekilde günlük işini yapana bir lafım yok. Ki sen de o sektördesin. Şu dönemde daha da zor bir iş. Lakin benim lafım özellikle köşe yazarlarına olabilir. Bile isteye yalan yazıyorlar. Nazlı Ilıcak gibiler yazdı yazdı da ne oldu? Bir çok örnek verilebilir tabi. Herkesin bir sonu olacak. Bu hep böyle olmuştur. Yanlış mı düşünüyorum sence? Bu tarz kitaplar sistemin kötülüğünü net olarak gösterir ama peşlerine takılan pek olmaz. Çünkü insanlar yani bizler sisteme boyun eğmenin rahatlığı içindeyiz. :) Ve daha iyisinin planını yapmadığınız ya da yapamadığımız için mevcut sistemi yok etsek bile ne yapabileceğimiz belli değil. Zaten düzeltilmeye ihtiyacı var. Yok etmeye gerek yok. Tanrı konusu kesinlikle öyle. Temiz bir bakış açısı lazım kitabı okumak için. Net fikirleri olanlar için pek 'te okunur bir kitap olmayacaktır. Fikirler bu tarz kitapları okuyunca ve özellikle yorumlamaya gelince gerçekten daha net çıkıyor ortaya. Benim kullandığım dil yıkıcı bir dil bu inceleme de. Biliyorum ki sen yaptığında daha farklı bir bakış açısı kullanacaksın. Ben kaos a kaos katmak istedim ve sert bir inceleme yaptım. Yaptığım kritikleri beğenmen benim için önemli. İncelemeyi okuduğun ve detaylıca kendi bilgilerini sunduğun için teşekkür ederim.. Yakın zamanda bitirmeyeceksin o belli ama senin incelemeni de merakla bekliyor olacağım. Bakalım kaos sana ne vermiş olacak. :)
2 sonraki yanıtı göster
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.