Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

Ferman Mamedov yorumladı.
168 syf.
·
Puan vermedi
Kendini bilen Rabb'ini bilir. Nefsini bilen Rabb'ini bilir, hayır hayır, Nefesini bilen Rabb'ini bilir. Öz'ü bilen töz'e ulaşma gayreti içinde olan Öz'e varır. Gece vakti ayak ucunda akıl yürütmeler yapalım biraz; Özlemek nedir? Sözcüğün kökeni öz. Peki insan kimi özler? İnsan evvelden bildiğini özler, salt yakınlık duyduğunu özler. Özlemek,
Hay bin Yakzan
Hay bin Yakzanİbn-i Sina · Yapı Kredi Yayınları · 20214,677 okunma
··1 alıntı·
2 artı 1'leme
·
4.954 görüntüleme
Ferman Mamedov okurunun profil resmi
Öne Çıkan Yorum
'Özlemek' yerine eskiden bildiğim 'hasret' kelimesi yaygın kullanılırdı. Hasret kelimesi de özlemek gibi, bize sizin de bahsettiğiniz şekilde felsefi/ledünni kapı aralıyor. Önceden şiddetli tavsiye edilmiş kitaptı, daha da merak ettim :)
nosthalgia okurunun profil resmi
Hasret fiili daha acıklı geliyor bana ama özlemek daha ümitvar. Hasret, hasar'dan geliyor. İşte bu yüzden özlemek üzerinden gittim. Okuyunca incelemenizi takip ederim :)
Maysa okurunun profil resmi
Hakikaten coook guzel bir inceleme yureginize saglik kitabi okuyali yillar olmustu ilk isim kitapliktan arayip bulmak ve tekrar okumak
Bu yorum görüntülenemiyor
Tuğrul Yılmaz okurunun profil resmi
Hep merak etmişimdir, iyi bir hafız ve dilci olan Ömer Hayyam sadece içkisiyle ön planda anılırken, bu metindeki şu anda anlayamadığımız Farsça ve Arapça sözcüklerin yerine Türkçeyi kullandığı ve aynı konulara Türk mitolojisi ve kültürünü ekleyerek değindiği halde, o dönemin şartlarında dışlanması anlıyorum ama bugün karşılaştırma olanağı varken hala anlayamadığımız sözcükleri ilahlaştırmamız nasıl oluyorda bizde bir rahatlama yaratıyor..Galiba kültürel olarak geri dönülmez bir karmaşaya kaldık. (Lafım sadece bu kitaba değil genel bir algımı belirtmek İSTEDİM)
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.