Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gönderi

Voltaire ve Türkler...(?!)
Voltaire'i nasıl bilirsiniz? Genelde kitapları bir kenara, günümüzde sözleri çokça paylaşılan yazar ve filozoflardandır... Malum sosyal çağ... Ama, bir sorun var. Büyük bir sorun... Voltaire, Türkler hakkında ne düşünüyordu? Şimdi paylaşacağım şey bir giz değil. Bir tez sayesinde ortaya çıkmış olan, belgeli, kanıtlı Voltaire düşünceleridir.
··
22 görüntüleme
Gamze Ö. okurunun profil resmi
Teşekkürler, ben de bir yerde denk gelmiştim Voltaire 'in nasıl bir Türk düşmanı olduğuna dair bir yazıya. Batının -Avrupalıların- yalanları saymakla bitmez. Onların ak dediğine kara, kara dediğine ak derim ben! Demokrasi, insan hakları, özgürlük, hoşgörü, eşitlik vs. kavramlar onlara göre sadece Avrupalılar içindir. Diğer barbar ve cahil milletlerin ne haddine diye düşünürler. Bu geçmişte de böyleydi, günümüzde de hala aynı şekilde devam ediyor.
Harun mert okurunun profil resmi
17. yüzyılın en önemli düşünürlerinden biridir. Düşünce özgürlüğünü, insan eylemlerini akla göre düzenlemek anlayışını en geniş ölçüde yayan ilk düşünür olduğu için Avrupa'daki aydınlanma ve Akıl Çağı'nın gerçek kurucusu olarak kabul edilir. John Locke'a göre insan zihni doğuştan boş bir levhadır (tabula rasa). Daha sonra bu zihin deneyimle (tecrübe) birlikte dolar.[5] Viki'de bu şekilde geçen ve bizim iktisat fakültelerimizde hunharca okutulan sayın Locke'un Afrikalılar hakkındaki düşüncelerini okuduğumuzda aynı tezatlığın ikiyüzlülüğün tezahürü yine karşımıza çıkacaktır :/.... paylaşım için teşekkürler ...
barış okurunun profil resmi
Eşşek, her türlü eşşek ne diyim, bilgilendirme için teşekkürler
Ş. Korkmaz okurunun profil resmi
Bir yandan hümanizma çığlıkları at diğer yandan bir milletin öldürülmesine alkış tut, öldürenlere şükran duy. Bunların kopardığı tüm birey, özgürlük, demokrasi , eşitlik yaygaraları kendilerineymiş. Tamam beğenmeyebilirsin, cahil bulabilirsin de öldürecek, öldürülmelerini isteyecek kadar kin beslenir mi, bir de aydın olacaksın, aydınlanmanın sembollerinden olacaksın. Şimdi bu çelişkiyle, kim, nasıl okur bunun çağdaş zırvalıklarını, kim inanır buna, kim samimi bulur bunu? Enteresan bilgi için teşekkürler.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.