Gönderi

Küreselleşmeyle beraber maddi kültür nispi çerçevede manevi kültürden daha hızlı değişmektedir. Bunun sonucu olarakta birey ve toplumda bu iki kültürün eșgüdümlü olarak degișmemesinden dolayı sorunlar ve çelişkiler ortaya çıkmaktadır. En basitinden birey kimlik, aidiyet, bireysel veya toplumsal çelişkiler arasinda kalmaktadır.
·
5 görüntüleme
Fırat Çevik okurunun profil resmi
Güzel bir yazı fakat küreselleşme konusunda benim şahsi düşüncem Küreselleşme bir yandan devletleri dönüştürürken, bireyleri de dönüştürmektedir burda değinmek istediğim Mehmet arkadaş Ulus devletçiliğin ön planda olması.Devletler birbirine benzer daha doğrusu evrensel kabul edilen değerleri benimsemeye teşvik edilirken, bireyler de yaşaam biçimleri, tüketim alışkanlıkları ve beklentileri ile belli bir kültüre olan aidiyetlerinden kopartılarak, küreselleşmenin tek bir mekan haline getirdiği dünya köyünün bireyleri haline getirilmektedir.
bhmflzf okurunun profil resmi
Düşüncene katılıyorum Fırat. Zaten amaç günümüzde ulus devletler merkezli olmaktan çok birey merkezli bir dönüşüm.Bu dönüşüm bireye ve ulus devlete neler getirecek neler götürecek ömür yeterse görürüz. :)
3 sonraki yanıtı göster
Ömer Gezen okurunun profil resmi
Maddi kültürdeki değişimlerin manevi kültürde daha yavaş yaşanmasına "Kültürel Gecikme" denir. Siz ise bu tanıma farklı bir anlam katmışsınız :)
bhmflzf okurunun profil resmi
:):) önemli olan bilgiyi işleyebilmek diye düşünüyorum.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.