Alacağımı almaya gelmiştim aldım tammam.
2019 35. kitabı
Okunma: 02 Ağustos 2019 11:01
Rahmetli babama çocukken Dostoyevski kimdir desem,Rus Milli takımının kalecisi derdi. Çocuk yaşta aristokrat ve zengin bir ailede dünyaya gelen Dostoyevski'nin babası onun ve kardeşlerinin eğitimi ile yakından ilgilidir.Kendi bizzat eğitim verip yetiştirir ve bütün imkanlarını da seferber eder.İlgilidir ilgili olmasına ama sıcak bir aile yapısından uzaktır bu durum.Sokağa çıkıp oynamışlığı yok, efendime söylim babasının bir kez bile saçını okşamadığı ve babasıyla sizli bizli diyalogların olduğu bir ilişkidir bu.Bu aristokrat babanın kölesi tarafından öldürülmesi de çok aylaktu movik movik bir hadiseydi. Kitap Dostoyevski ile ilgili yazılmış en en en iyi ama bir o kadar da zor zor zor bir kitap. Bütün hayatı ve eserlerinin incelendiği bu kitapta ben en çok çocukluk yılları ve aile yapısına takıldım. Gerisi sürgünler,hapisler,evlilikler,yazdıkları,yazamadıkları,sidik yarışları falan.Kılı kırk yararak ve sağlam kaynaklar gösterilerek hazırlanmış bir kitap. Kitabın yazarı da zaten İngiliz tarihçi ve edebiyatçı. Zülfü Livaneli eserlerini okumaya başlamaya kendi hayatını mükemmel bir şekilde anlattığı Sevdalım Hayat kitabıyla başlamıştım ki diğer eserlerinde ne anlatmak istediğini daha iyi kavrayabileyim diye. Bu kitapta bir okuyucu için değil edebiyat ile Dostoyevski ile ilgili akademik çalışma yapan öğretim görevlilerine bile yetecek kadar bilgi var. Bana fazla geldi ama alacağımı almak için okudum,aldım,tamam.
DostoyevskiEdward Hallett Carr · İletişim Yayınları · 2023371 okunma
Sırayla okumayanı dövmüyorlarsa ben ev sahibesinden devam ediyorum :))
Şiddet yok tabiki ama Dosto okumanın raconu sıraymış. Eltim gil öyle dedi 😜
Sıralı okuma listesi yaptıysan benimle de paylaşirmisin Çağlayan ? bana da bir referans olur
Çağlayan ASLAN
2- insancıklar 3- kumarbaz 4-ezilenler 5- budala 6- delikanlı 7- suç ve ceza 8- karamazov kardeşler ve ecinniler. 1 numara zaten bu kitap. Araya kaynak yapmayalım. 😊
https://1000kitap.com/optipesimist bende yeni bitirdim sayılır kitabı, inceleme yazıp yazmamakta tereddüt ettim, kitabın başları tam benim istediğim gibiydi, çünkü https://1000kitap.com/yazar/dostoyevski o kitapları hangi ruh hali ya da hangi hayat tecrübelerinden geçerek yazmış onu anlamaktı amacım, ama kitap bir yerden sonra sanki üniversite tez araştırması haline dönünce bana da fazla geldi, senin gibi bende alacağımı aldım, öğreneceğimi öğrendim dosto amca ile ilgili😊, İnsancıklar ile başlayacağım yakın zamanda, keyifli okumalar, incelemede düşüncelerimi aynen yazdığın için de teşekkürler .
Çağlayan ASLAN
Araştırma yaparak güzel bir okuma sırası hazırladım. Evet bu kitaptan sonra İnsancıklar 2.sırada.Sırasıyla gitmeyi düşünüyorum. Bir de 10 eseri sinemaya çevrilmesine rağmen Dostoyevski'nin kendi hayatı bildiğim kadarıyla film olmadı. Neden olmadı ve neden olmuyor diye düşünüyorum. Ben teşekkür ederim 😊