Gönderi

Eziyet Evi
5/10
·148 syf.··
2019 53. kitabı
·
23 saatte okudu
·
Okunma: 06 Ağustos 2019 22:21
Babil Kitaplığı'nın en vasat kitabı olabilir. Anlatım kopuk, konu dağınık çok zorlandım ve kitabı sevmedim. Dilek Evi öyküsü bir nebze başarılıydı ama bir nebze diyorum bakın. :) Benim okuma amacım kendime koyduğum ve etkinliğe dönüştürdüğüm "Her Ay Bir Nobelli Yazar Okuma" hedefimde bu ayın yazarının Kipling olmasıydı. #48293473 Yazarın Orman Kitabı 'nı da okudum ama Mowgli dışındaki hikayeleri yine sarmadı pek. Yani Kipling'e buradan bizimla deyılsığn diye seslenmek istiyorum. Zaten sinir olunası fikirleri de varmış zamanında... Kadınların seçim hakkının olmaması gerektiği, sömürgeciliğe hak vermesi gibi... Sanırım nobel ödülünü de İngiliz sömürgeciliğine olan hayranlığı sebebiyle verdiler. Belki de bu benim önyargımdır. (Bkz.Orhan Pamuk nobeli Ermeni soykırımı yapıldı dediği için aldı.) Sömürge yanlısı olması sebebiyle toplumdan dışlanmış ki nasıl dışlamasınlardı. Biyografisinde yazan "Eserlerinde ilk göze çarpan özellik mizahla korku ve dehşeti birbirine büyük bir ustalıkla bağlamasıdır. Kiphnglin okurları gülmek ve korku hislerini ayın anda duyar. " cümlelerine maalesef katılamıyorum, merak bile hissedemedim, hiç bir şey hissedemedim. Tabi orjinal dilinden okumuyoruz bu da bir etken olabilir. Ya da şiirleri çok iyidir ama öykücü olarak kötüdür. Neyse sonuç olarak şahsen okumasanız da pek bir kaybınız olmaz. :))
Edebiyat
Dilek EviRudyard Kipling · Kırmızı Kedi Yayınları · 2016161 okunma
··
198 Gösterim
3 Yorum
Lütfen giriş yapınız.
Kipling beğenmemek biraz Show ya =D Bence çeviri ve yayıneviyle alakalı. Güzel bir kitabını okursam burayı editleyeceğim.
NigRa
Gönderi Sahibi
Yani NigRa ortamın nabzını tutmuyor nihayetinde. Okuyunca yine konuşalım isterim.. :) Ama bunun dışındaki kitaplarının hepsi çocuk kitabı bunu da belirtmek isterim. :) NOT : Haklıysam bir puan kırarım ama 😜
Yapma bunu... Babil kitaplığı serisini Borges'e güvenerek almıştım ve daha hiç okumadım. Etkinlik gibi bir şey planlasa biri okusam diyordum. İçlerinden umarım böyle çürük elma çıkmaz, çünkü kitapları araştırmadan almam, sadece bu seriyi Borges sayesinde bakmadan aldım... :)
NigRa
Gönderi Sahibi
Zevkler diyelim.. Göreceğiz. :)
NigRa
Gönderi Sahibi
https://1000kitap.com/Kolektif çok doğru karar vermişsin. :)))