Abim Benden Kitap İstedi... Okumalık. :)))
Biraz önce abim benden kitap istedi. Elindekiler bitmiş, yeni bir kitaba başlamak istiyor. Yabancı bir yazar vardı, Atatürk kitabı yazmıştı, kimdi o dedi. "Lord Kinross" mu dedim "evet" dedi. "Var mı sen de" dedi "evet var" dedim. "Verir misin" dedi "tabi ki" dedim. Kitabı kitaplıktan aldım, yanına getirdim. Tam kitabı uzatırken "yalnız kitabın başına bir şey gelmesin" dedim. "Gelirse alırız yenisini ne olacak" dedi. "Hayır yeni kitap istemiyorum. Kitabımın başına bir şey gelmesin" dedim. "Fotoğrafını çek istersen" dedi. Kitabın son hali aklımda sen merak etme dedim. Son kez "kitabımın başına bir şey gelmesin" dedim ve yanından ayrıldım. :) Ahahah :))) Bunlar tabi gülerek söyleniyor ama ben ciddiyim. Bir defa kitabımın üzerine su döktü o günden beri kitap istemiyordu. Hadi bakalım yeni bir şans. :)) Sizlerin kitaplarla aranızda ki bağ nasıldır bilemem ama benim sağlam bir bağım vardır. :) Kimileri okur, bağışlar, satar. Kimileri de onların varlığı ile mutlu olur. Kütüphane oluşturur. Bu tarz anısı olan varsa yoruma bekliyorum. :)
Ödünç vermek değil de, kitaplıktaki kitapları bı köy okuluna göndermekten daha leziz bir duygu bilmiyorum kitaplarla ilgili; ne bir kitabı bitirip başka bir kitaba başlamak öyle bir duygu durumdur ne de yeni kitaplar almak...Muazzam bir şey.
Murat Ç
Unutmadım, buraya bile pek yazamıyorum. Ama birazdan bakacağım. :)))
Eğer verdiklerim geri gelmiş olsaydı ne tür bir muamele gördüklerini anlardım. Ama anlayamadım.😤
Murat Ç
Bak bu daha ilginç. Not alsaydın kitapları verirken. Neden gelmiyor yahu, kaç kişiyle ödünç kitap verdin! :)
Ablam: Gamze, ....(yiğenim) Tutunamayanlar'ı merak ediyormuş, sende vardı değil mi? (Başımdan aşağı kaynar sular dökülürken) Ben: Evet, var ama nesini merak ediyor daha erken onu okuması için.. 13 yaşında okunacak kitap değil. A: Öyle mi diyorsun? B: Tabii, çok uzun bölümleri var, en çok yarım bırakılan ve en çok 'okudum' denilen kitaplardan birisi.. Çoğu insan anlamıyor, yarım bırakıyor sevmiyor falan.. (Öz be öz yiğenim de o tiplerin arasına katılırsa kendimi intihar ederim!!) A: Arkadaşı okuyormuş da görünce merak etmiş Gamze teyzemde vardır diye sor dedi bana. (Bak bak bebelere bak hele.. Tutunamayanlar okuyormuş hıh!) B: Yaa okuyanı çok da herkes popülarite için falan okumuş gibi yapıyor, gerçekten okuyanı az.. Bir de 13 yaşındaki biri için de anlamlandırması zor bence. Daha vakit var okumasına büyüsün de öyle okusun. O okuyan arkadaşı da çok bir şey anlamadan okuyordur.. (Sonra Gamze niye delirdi??) ............................. Ablam (yine!) : Ben bir kütüphaneye gideyim bakayım da okunacak kitap seçeyim.. (Kastettiği yer benim odamdaki kitaplık olduğu için ben de peşinden giderim tabii.. Neler seçiyor, kaç tane aldı vs.) 3-5 kitap sonra.. B: Taam yaa yeter bu kadar bunları bir oku bitir hele.. Zaten yakında kütüphaneler gibi fiş doldurtturacaksınız bana.
Murat Ç
Hahahahaha :))) Yalnız kitap ödünç vermek ile alakalı programlar var. Ne zaman verdin, hangi kitabı verdin, kime verdin, ne zaman getirecek gibi. O programlardan birini kesinlikle kullan. Yalnız kitabı vermemek için baya bir diretmişsin.!! :)) Senin hal ve tavırlarını düşünebiliyorum. 😅
Çok sevdiğim bir kitabımı arkadaşıma verdim ve vereceği günü iple çekerek uzun zaman olduktan sonra evine gittim ve rafında kitabım vardı kitabı elime aldım ne zaman vereceksin diyecektim ki bana istersen ödünç verebilirim o kitabımı dedi benden aldığını unutmuş sonra bir sessizlik oldu :)))))
Murat Ç
Yok artık. :))) Kitap onda mı kaldı yani, söylemedin mi o kitabi senin verdiğini? :)
İlk baskısı 1968 olan “Tanrıların Arabaları” nın babamın gençliğinden kalma yanlış hatırlamıyorsam 2. ya da 3. baskısı vardı⭐️ Sahilde okuyorum yanıma bir arkadaşım geldi -kaç sene oldu hiç unutmam- ne okuyorsun nedir derken ver bende okiyim dedi verdim. Onunla Bursa’ya gitti, sonra sorduğumda kardeşi ile Kıbrıs’a gitmiş orada okuyordu, somra tekrar sorduğumda oda arkadaşında kalmış gelince alıp getiriceğim dedi, arkadaşı da İngiliz bir öğrenci.. Sonrasını takip etmedim zaten , muhtemel ait olduğu yere henüz bizim gidemediğimiz galaksiye gidip içindeki akıllı canlılarla beraberdir umarım😀😀😀 Bende bu gezegende kitap verilmemesi gerektiğini öğrendim🙏🥰
Okumayı az seven bir kuzenim var. Bir gün dikkatini çekti kitap istedi. Ben sana yenisini alayım hem senin olur dedim. Ne gerek var bunu okur veririm dedi. Giden kitap pek geri gelmez benim de bi huyum var en değer verdiklerime kitap veririm ama kitabın halini ve ahvalini her gün sorarım dedim. Acayip şaşırdı:)) Sonra bin tane tembih yaptım. Şu tarihte getirirsin kitabı dedim. Ben vazgeçtim al kitabı, yedik sanki kitabını dedi :)) Yememen için yapıyorum işte dedim :)) Sonra güldü aldı ve tam dediğim gün getirdi:)) ödünç kitap alan herkese bu terbiye gerekli bence :)
Murat Ç
Bence ödünç kitap okumayı bilen ödünç kitap istesin. Yoksa istemesin. :) Yapacak bir şey yok bedaya kitap okuyor, kurallara uymalı!!! :))