2020 7. kitabı
Okunma: 19 Mart 2020 12:10
"Ben doğup büyümedim yoğuruldum"syf:2 Bu alıntıyla başlamak istedim incelemeye,kitap da bu sözle başlıyor zaten ve yazarın hayat özeti niteliğinde.Emma'nın hayatından bahsetmeyeceğim diğer incelemelerde yer veriliyor... Kendi hayatımdan bahsedeceğim biraz.Kitap okumaya evlendikten sonra başladım yaklaşık 20 yaşında filan olmam lazım ama siteye de 2015 yılında kayıt olup yaklaşık 3-4 yıldır aktif olmaya çalışıyorum.Çok şey kattı tabi ki hepinize kattığı gibi bana da.Çok güçlü kadınlarla karşılaştım burada Ferah abla,Ebru Ince abla,gibi hep imrenerek bakmışımdır,güçlü kadınlara.Belki de kendimi güçlü olarak görmediğim için... Okumayı çok istemiştim ama okuyamadım ailevi problemlerden dolayı.Ortaokul mezunuyum ve 17 yaşında evlenmek zorunda kaldım aile baskısından dolayı.Taşra da yaşıyorsanız büyüklerine karşı gelemezsiniz.Her kızın bir evlilik çağı vardır ve o zaman geldiğinde evlenirsiniz.Başka yolu yoktur.Emma'nın da dediği gibi "Evlilik,alelade her kıza,neredeyse daha emekleme çağından itibaren en büyük hedef olarak gösterilmiştir"syf:25 Kocanıza hep itaat etmeniz gerekir,ömrünüzü vermeniz.Çünkü o erkektir sizden üstündür. Ayrılamazsınız gelinlikle gittin,kefenle dön derler.Ama temeli çürük olunca ne kadar yukarıya çıkarsan o kadar yıkım ağır olur,sorunlar büyür büyür bir yerde patlar.Benimki de bir nevi öyle oldu aslında.Boşanmaya karar vermem benim için devrimdi.Ama tabi çok ağır sonuçları oldu,çocuklarımdan ayrı kalmam gibi... Tehdit edildim,belki televizyonda izlediğiniz kadın cinayetlerinden birine kurban gidebilirdim.Etrafımdaki insanlar tarafından çok sözler işittim.Herkes şiddet görüyor,herkes hor görülüyor kadın olmak kolay değil gibi.Fedakar olan hep kadın olur çünkü yapısında vardır kadının.İnsan isteyince herşeyi yapar,yeter ki isteyin. Ben liseye başladım,işe girdim,çocuklarımı yanıma aldım.Bunlar başlangıçtı.Umarım daha güzel şeyler başarırım. Neyse çok kafanızı şişirdim benden bu kadar:) Sağlıklı ve huzurlu günler dilerim:))
Dans Edemeyeceksem Bu Benim Devrimim DeğildirEmma Goldman · Agora Kitaplığı · 20061,711 okunma
··1 alıntı·
1 +1'leme
2.437 Gösterim
Bunları yazan ve başaran bir kadın güçlüdür. Hepimizden güçlü... Daha da güzel çok şey başaracağınıza inancım sonsuz... Sevgiler,
Tesekkur ederim :)
Özlem
Arkadaşlar,değerli yorumlarınız ve desteğiniz için çok teşekkur ederim tekrardan.Hiç tanımadığım insanlardan böyle destek görmek beni çok mutlu etti ve daha da güçlendirdi.Kimsenin ne yaşadığını bilemeyiz.Ben de bir nebze kendi sorunlarımın bir kısmını anlatmak istedim.Yorumlarınız çok iyi geldi sağolun,seviliyorsunuz.İyiki varsınız :))iyiki 1000 k var:))
"Elalem ne der?" En büyük engel budur.Siz bu engeli aşmıssınız.Daha da güçleneceksiniz artık. Kitabın ruhuna uygun bir incelemr.Merak ettim,ben de okumak istiyorum. Sabahattin Ali'nin bir sözünü paylaşmak istiyorum,tekrarladığımda bana çok iyi geliyor: "İnsan muhitin soğuk,bayağı,manasız tesirlerinden kurtulmak istediği zaman okumak fayda verir."
Özlem
Kesinlikle okuyun Emma yı tanıyın en azından:)
Sen kendi devrimini gerçekleştirmişsin :) Emma senle gurur duyardı, hayatın karşısında dimdik durabilen kadınlar beni çok mutlu ediyor. İyi ki varsınız güçlü kadınlar.
Özlem
Sen de öylesin Ayşecigim,kadınlar birbirlerini kıskanmak yerine destek olsa bu yaşananlar daha aza iner:)teşekkur güzel yorumun için:)
Ortaokul mezunuyum, liseyi sonradan bitirdim, yazmışsın..incelemende göz tırmalayan bir yazım yanlışına bile rastlamadım. Güzel bir tarzın, anlaşılır ifadelerin var. Yaşadığın şeylerden, şartlardan bahsetmişsin. Özellikle bir cümlen beni çok etkiledi; "..çocuklarımı yanıma aldım. "... Ve güçlü bir kadın olmaktan bahsetmişsin. Emin ol çok daha iyi şartlara sahip olup senin kadar güçlü olmayan çok kadın tanıyorum. Çocukların seninle gurur duyacak.. Kalemine sağlık. :)
Özlem
Yaa çok teşekkur ederim:) Ben de onu istiyorum ve onları en iyi şekillde yetiştirmek istiyorum sagolun bu güzel yorumunuz için😃
Beni ben yapan unsurların hepsini sevdim bunlar arasında "güçlü " olmak var mı ? Bir anlamda "evet" bir anlamda "hayır " sanırım hepimiz kendi hayatlarımızın "kahraman"larıyız .. bu yaşamda "var" olmak için olmak "zorunluluğundayız" Sevgiler ❤
Özlem
Kesinlikle abla teşekkurler:)her insan bir hayat,bir umut :))