2018 71. kitabı
Okunma: 19 Kasım 2018 21:34
- Böyle bir şaheser hakkında ne inceleme ne de yorumda bulunmak haddime bile değil ama içimden geçenleri belirtmek istedim.. Nihat: "Ne istediğini bilsen canın sıkılmaz!" dedi. Ömer,
İçimizdeki ŞeytanSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 2019208,6bin okunma
8 +1'leme
78,2bin Gösterim
Kitabı okumaya başlamadan önce şöyle bir yorumlara bakayım dedim.Öylesine incelemelere göz gezdirmekti amacım.Fakat kitabı bu kadar içselleştirerek istisnai yorumunuz karşısında kitaba merakımı arttırdığınızı söyleyebilirim.Kaleminize sağlık ...
İnceleme amacına ulaşmış demektir :)) umarım siz de kitaba böyle bağlanır ve çok beğenirsiniz. Şahsen ben çok beğenmiştim ve hala da yüreğimde taşırım kitabı.
Bu eseri bitirdiğimde ilk düşündüğüm Sabahattin Ali bu kadar erken ölmeseydi daha neler yazardı
Kesinlikle.. Ve keşke daha güzel bir hayatı olsaydı..
Teşekkürler inceleme için, beğenmene sevindim. Belki bana kızanlar olur, yine de bu kitabın Kürk Mantolu Madonna' dan daha iyi olduğunu düşündüğümü söyleyeceğim. Sanırım nedeni 'İçimizdeki Şeytan' ı okumadan önce sevmemden kaynaklanıyor. Hikmet le Ömer i birbirine benzetmen dikkatimi çekti, en sevdiğim karakterler arasında sayarım hep onları ama aklıma benzedikleri gelmemişti. Düşündüm de haklı olabilirsin sonuçta her ikisi de kahramandan çok antikahramana örnek oluşturuyor. Mükemmel özelliklere sahip olmamaları, kaybedenler kulübünün üyeleri olmaları nedeniyle ikisini de insan kendine yakın bulup seviyor, benimsiyor. Bu arada bir tüyo vereyim: Senin ne haddine bu eseri incelemek, yorumda bulunmak şeklinde kızan eden olursa 'ben birşey demedim, içimdeki şeytan bana bunları dedirtti' ile karşılık ver:))
Güzel yorumun için teşekkürler😊 evet o savunma işe yarar diye cepte bulunduruyorum :)))
Bu yorum görüntülenemiyor
Sayfa 63; Ömer, teyzesinin evine gecelemeye gitmiş, Macide'nin babasının ölüm haberini almış olduğunu öğrenmiş ve kafasında çeşitli düşüncelerle uykuya dalmış... Okumaya devam edip etmemeye karar verme noktasındayım, eser kötü mü? Ne münasebet ben iyi bir okuyucu değilimdir, belki de kitap bana göre değildir delip yarım bırakmaya karar vermek üzereyken ( ki çok yapmam ama daha güzel ve keyifli okuma fırsatlarının önüne geçmemesi için bırakmak gereklidir bence ) incelemenizi okuyup devam etmeye karar verdim. Tabi yazarın daha önce okumuş olduğum Raif'in kahramanı olduğu kitabının da katkısı var... Emeğinize sağlık, teşekkürler...
Kitabı bitirdikten sonra iyi ki yarım bırakmamışım diyeceksiniz emin olabilirsiniz.
"Nasıl incelenir ki?" diyip öyle güzel incelemişsiniz ki kararsızdım şu an karar verdim okumaya. Teşekkürler 🙏🏻
Çok teşekkür ederim umarım siz de beğenirsiniz kitabı 🙏