Erkekler evde kadın olmadan yapamazlar. Araştırmalara göre, dünyanın her yerinde karısı ölen erkekler daha kısa ömürlü oluyormuş, kocası ölen kadınlarsa daha uzun yaşıyormuş. Dünyanın her yerinde erkekler ölünce kadınların ömrü uzuyor.
Erkek çocuklarını ömürleri boyunca bir kadının bakımına muhtaç olacak şekilde büyüten. Onlara adeta engeliymiş gibi davranıp yetiştiren kendi misyonu tamamlanınca çocuklarını baska bir kadına adeta emanet eden annelerimiz, anneliklerimiz sorgulanmalı bence. Yarin ne giyeceğini kendisi hazirlayamayan, öz bakımını bile kendisi beceremeyen, yemek gibi temel ihtiyaçlar için bir kadına muhtaç olarak yaşayan erkeklerin sebebi maalesef biziz. Bu erkekler için üzücü bir gerçek.
Babalar "erkek adam karı gibi ev işi yapmaz" dediği sürece analar/analarımız siz erkekleri çocukken kendileri yetiştirip büyüyünce de başka bir kadına emanet edecektir. Ben hâla kadın işi-erkek işi ayrım yapmayan bir babanın ayrım yapan bir oğlu olduğuna denk gelmedim. Bu da biz kadınlar/kızlar için üzücü bir gerçek.
Sözüm meclisten dışarı insana iğnesini batırdıktan hemen sonra ölen arılar gibidir erkekler. Tabi hepsi değil bir kısmı. Önce eşlerini öldürüp sonra kendileri ölüyorlar. Bu da karşılığı olsa gerek sanırsam. 😊