Gönderi

Tanrı, anadili Arapça olmayan ve okuma-yazma bile bilmeyen insanlara 600 sayfalık Arapça bir metin göndermiş olabilir mi?
Din
·
75 Gösterim
7 Yorum
Olabilir degil olmus zaten bunda şaşılacak ne var onu anlamadim. Dunyanin cogu ingilizce öğreniyor zaruret bile yokken. Bi zahmet Rabbimizin gönderdiği kitap için de arapça öğrenelim
Önceki 2 yanıtı göster
Okuma, yazmayı belli bir yaştan sonra insan öğrenmekte zorlanır hatta öğrenemez. Çevremde yaşı 60,70,80 olup okuma yazma bilmeyen birçok insan var. Şimdi Tanrı mealini bile istese okumayacak insanlara 600 sayfa Arapça bir metin mi yolladı?
13 yanıtı göster
Ben de şunu demek istiyorum ki, Tanrı bir metin göndermedi. Bir dava gönderdi. Bir inanış gönderdi. Arapça İngilizce Türkçe ne fark eder.. gönderilen mesaja bakmak gerek diye düşünüyorum. Ayrıca okuma yazma bilmeyen insanlar da bir zahmet öğrenme zahmetinde bulunsunlar.
Kitapları açıklayıcı peygamberler göndermemiş olsaydı haklıydın fakat yol haritası niteliğinde nebiler göndermiş.. sen okula gitmeden oturduğun yerden okuma yazma öğrenebilir misin? Onu öğrendin diyelim bir matematik formülünü kendi aklınla öğrenebilir misin?
Burada mesele Kurancılık değil. Burada mesele dünya üzerinde okuma-yazma bilmeyen insanlar. Çevremde okuma-yazma bilmeyen insanlar var. Tanrı bu insanlara ve dünyadaki diğer bölgelerde yaşayıp okuma-yazma bilmeyen insanlara 600 sayfa Arapça bir metin mi gönderdi?
Nedir bu dinle, Allah'la alıp veremediğiniz anlamıyorum ki.
Önceki 2 yanıtı göster
Atalarından miras aldığın dini savunmaya devam
1 yanıtı göster
Metin olarak göndermemiş ki sonradan metinleşti...
Okuma-yazma bilmeyen bir Türk'e, 600 sayfa Arapça bir kitap göndermek ne kadar adilce?
Reklam
Tanrı, yaşamayı bilmeyen insanlara yaşam vermiş olabilir mi? :)
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.