Martin Eden
2020 42. kitabı
Okunma: 28 Eylül 2020 22:41
Tüm zamanların en iyi kitapları ya da bunları okumadan ölme, listelerinde ilk sıralarda gördüğüm ve yerini fazlasıyla hakeden , Modern Klasikler arasındaki en değerli eser Martin Eden. Ne ararsanız onu bulabileceğiniz zengin bir karakter. Yazarın kendi yaşantısından izler taşıması ve çesitli ruh çözümlemeleriyle realist sonuçlar çıkarması okuyucunun eseri benimsemesinin en büyük etkisi. Sınıf atlama mücadelesindeki Bay Eden' in , sınıflar arası çatışması, başarı öyküsü, idealleri için neleri kazanıp neleri kaybettiğini , burjuva sınıf ile macerasını , Ruth ile yaşadığı aşkı , Lizzie'nin gerçekliği, Joe ve Maria ile dostluğunu , paranın kattığı şanı ve azap dolu sonunu iliklerinize kadar hissedeceksiniz.Çok sayıda düşünürün felsefi akımlarının yer alması ile öğretici ve oldukça geliştirici.(Özellikle Iş Bankası Kültür Yayını Levent Cinemre' nin çevirisinde son sayfalarda yer alan açıklamaların , kelime anlamlarınin hatta filozoflarin savunduklari düşüncelere kadar yer verilmesinin okura katkısı büyük ) Dehşet etkiliyici ve hayata yön verecek olan bu romanı umarım okursunuz. "Bir canlı sonsuza kadar ömür sürmez Ölü adam hiçbir zaman dirilmez " Bu dize derin bir minnet duygusuyla kıpırdattı içini. Artık gitme vaktiydi.
Jack London
Jack London
Martin EdenJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2025134,5bin okunma
Öne Çıkan Yorum
Muhteşem bir kitaptır.Hala Martin'in Ruth'a yazdığı şiirler aklımda.Ama Ruth'dan nefret ediyorum.
:) Martin'i hissizleştirmek Ruth'un başarısı
4 yanıtı göster
Evet, gerçekten güzel bir eser olduğu birçok yerde ve burada, okurların incelemelerinde geçiyor. Elimde iki farklı baskısı mevcut ve geçen bir arkadaşıma da demiştim, ben de yakın zamanda başlayacağım inşallah. Sana da bu güzel ve hoş bir dille anlatılan incelemen için teşekkür ederim. Gününün her zamanki gibi güzel geçmesi dileğiyle. Kalemin keskin ve edebiyatın daim olsun. Bir sonraki incelemende görüşmek dileğiyle Pınar. (:
Tesekkür ediyorum
1 yanıtı göster