Gönderi

Bazı yarım müslümanların dil uzatmaktan utanmadıkları, büyük dahi ve siyasî Hazret-i Muaviye'nin hem nefsi ve hem de Hazret-i Osman hakkında bir sözü var; "Ne Ebubekir dünyayı istedi, ne de dünya onu... Dünya Ömer'e yöneldi ama, Ömer onu kovdu. Osman'a dünyadan bir parçacık bulaştı. Bizse büsbütün dünyaya bulaştık." Bu hikmti dile getirebilen ve nefsini hesaba çekmeyi beceren; Peygamber kâtibi bir Sahabiye toz kondurmamak sünnet ve cemaat ehline mahsus edeplerin başında gelir.
Sayfa 32 - İkinci Asrın Sonuna Kadar·Kitabı okudu
Din
·
106 Gösterim
2 Yorum
Allah aşkına büyük dahi ve siyasi Hz. Muaviye mi ??? Peygamberin torunlarını katleden Allahın lanetine uğramış Muaviyeye mi hazret diyorsunuz?
Önceki 5 yanıtı göster
Sahih hadis dediğin ne peki? Kim rivayet etmiş? Hadisler uzerine tahlilleri ne? Teker teker açıklamış mı? Tarih diyoruz işkence diyorsunuz öyle bir tarih yalan Hz. Hasanla anlastiktan sonra ehl-i beyte maaş bağlamış bir zat. Ki önceki Halifelerin izlerini takip etmiş birisi. Hatta ötesini peygamber duasına nail olmak için çalışmış birisi.
6 yanıtı göster
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.