Hayalim: huzur bulabilmek..
Reklam
Kalbin mutmain olması mutlu olmasından daha önemlidir. Çünkü mutluluk geçicidir, ama mutmainlik musibet ve hastalıklara rağmen daimidir ve mutmain olmanın en büyük sebebi Allah’ın zikridir; Dikkat edin kalpler ancak Allah’ın zikri ile mutmain olur.”Rad/28 Abdulaziz b. Merzuk et-Tarifi
“Ey oğul! Kadın, erkeğin huzur ve sükûnet kaynağıdır. Aralarında uyum olmadığı sürece erkek onunla mutlu bir şekilde yaşayamaz. Eğer bir kadınla evlenmek istiyorsan, onun ailesini araştır. Çünkü sağlam kökler, tatlı meyveler verir.”
Alıntı
Hayat bir zamanlar ne kadar güzeldi… Bir zamanlar zaman daha yavaş akardı sanki. Sabahlar daha aydınlık, akşamlar daha huzurluydu. İnsanlar birbirine daha içten gülümser, bir hâl hatır sormak bile insanın içini ısıtmaya yeterdi. O günlerde sahip olduklarımızın kıymetini belki de tam olarak bilmiyorduk. Çünkü mutluluğun hep bizimle kalacağını sanıyorduk. Meğer en değerli şeyler, farkına varmadan yaşayıp geçtiğimiz anılarmış. Şimdi bazen eski bir şarkı duyunca, eski bir fotoğrafa bakınca ya da tanıdık bir kokuyu hissedince içimiz burkuluyor. Çünkü anlıyoruz ki bazı günler geri gelmiyor. Geriye sadece anılar ve içimizde ince bir özlem kalıyor.
1000Kitap
Geceler,seni bana anlatan en güzel masallarla dolu.
Aşk
Reklam
Reklam