Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Mobbing Bank Diyor ki;
Atatürk'e Din Şemsiyesi Giydirerek Aldatmak Yolda İlim ve din karıştırılır. İlim, bilim demek değildir. Bilimi dünyada isteyen her insan öğrenebilir. İlim bilim demek değilse nedir? Mustafa Kemal Atatürk; ' hayatta en hakiki mürşit ilimdir diyerek ne demek istemiştir? Atatürk'ün bilim kelimesini bilmediğini kimse iddia edemez.
Esarete karşı cesaret
"Onun hak peygamber olduğundan şüphe edenler, Bedir destanını okusunlar. Hz. Muhammed'in bir avuç imanlı müslümanla kalabalık ve alabildiğine zengin Kureyş ordusuna karşı kazandığı zafer, fâni insanların kârı değildir. Hz. Muhammed'in peygamberliginin en kuvvetli delili, Bedir savaşıdır." Mustafa Kemal Atatürk
Sayfa 488Kitabı okudu
Reklam
Zaman
"Zamana sövmeyin, çünkü zaman Allah'ın ta kendisidir." Hz. Muhammed
Sayfa 485Kitabı okudu
Özgürlük
"Özgürlük gücü, iki zıddın varlığını gerektirir. Özgürlük gücünün yarattığı hiçbir fiil yoktur ki, kendi zıddını da yaratmamış olsun." İmamı Azam Ebu Hanife
Sayfa 418Kitabı okudu
Uydurma Hadislere Karşı Çıkış
Gerçek şudur ki, "Hadisler Kur'an'ı nesh edebilir' iddiası, kilise teolojisine Pavlus tarafından egemen kılınan anlayışın İslam'a aktarılmasından başka bir şey değildir.
Uydurma Hadislere Karşı Çıkış
Gözden kaçırılan veya halktan saklanan işte burasıdır. Yani Kur'an peygambere Kur'an hakkında istediği gibi yorum yapma yetkisi vermiyor. Yorum yapılacaktır ve bunu öncelikle peygamber yapacaktır ama bunun nihai sınırları yine Kur'an'la çizilecektir.
Reklam
Uydurma Hadislere Karşı Çıkış
Kur'an'da hadis kavramı Kur'an'a karşı konan söz anlamında daima olumsuz kullanılmaktadır. Kur'an şu mucize beyanları idrakimizi ulaştırmaktadır:
Uydurma Hadislere Karşı Çıkış
Sonraki zamanlarda hadisçiler bunu genişleterek sünnete 'söz'ü de eklediler. Böylece sünnetin omurgasına üç kelime yer almaya başladı: Amel, Sîret ve söz yani hadis. Bu demektir ki, "sünnetin bir parçası anlamında hadis sözü sonradan üretilmiş bir terimdir. Ne lûgatte ne de sünnet konusunun literatüründe mevcuttur."
İmamı Azam Ebu Hanife, şayet Farsça ile ezan okunsa ve insanlar onun ezan olduğunu bilseler O zaman bu caizdir bilmezlerse caiz değildir. Zira ezandan Maksat bildirmektir şayet insanlar anlamazlarsa Maksat hasıl olmaz o yüzden caiz olmaz, demiştir...
İmamı Azam Bir Ateist Filozufu Susturdurdugu münazara
İmamı Azam Bir Ateist Filozufu Susturdu Gurubun reisi olan felsefeci, oradakilere; bazı sorularının olduğunu ve Bağdat’ın en büyük alimi ile karşılaşmak istediğini belirtir. Orada bulunan cemaat, felsefecileri İmamı Azam hazretlerine götürürler. İmamı Azam hazretleri ise o esnada, talebelerine bir kerpiçle teyemmümün nasıl yapılacağını
Reklam
Hazreti Aişe
Burada sergilenen davranış kitaplık çapta bir davranıştır ve muhteşem birkaç ilkeyi aynı zamanda önümüze koymaktadır: 1. Hz. Peygamber Kur'an'a aykırı bir söz sözü söylemiş olamaz, 2. Hadis diye rivayet edilen hiçbir söz, rivayet senedi ne olursa olsun, Kur'an'a uygunluğu denetlenmeden asla kabul edilemez, 3. Hadis diye rivayet edilen sözlerin öncelikle Kur'an'a vurularak denetlenmesi bir iman görevidir.
Hazreti Ömer
Şam'ın Üstünlüğüne ve İsa'nın Şam'da ineceğine ve deccala ilişkin rivayetlerin tümü de Ka'b ve ebu Hureyre kaynaklı uydurmalardır. Muaviye, Şam'ı karargah yapınca Ka'b ve ebu Hureyre'ye bu kentle ilgili hadis uydurmaları için gerekli her türlü teşvik ve desteği verdi.
Hazreti Ömer
Zeyd, şöyle diyerek, bu yazılanları imha etti: "Hazreti peygamber bize hadislerinin yazılmamasını emretmiştir."
Ömer'in susturduğu yalancı: Ebu Hureyre
Hz. Ömer'in cezalandırdığı kişilerin başında Ka'b el-Ahbar'ın yakın arkadaşı Ebu Hureyre vardır. Hz. Aişe ve Hz. Ali gibi büyük sahâbilerin de 'kezzab' (aşırı yalancı) diye damgaladıkları Ebu Hureyre'ye ihtar ve dayak cezasından sonra şunu söylemiştir Ömer: "Ya bu hadis rivayetçiliğini durduracaksın yahutta seni geldiğin yere (Yemen'e) sürerim.
Hazreti Ömer
Cihadın asli anlamı, aklı işletmek ve zulme karşı çıkmaktır. ... ... Ömer, başlangıç noktası olarak namazın duyuru aracı olan ezandan, namazın en hayırlı amel olduğunu ifade eden cümleyi (hayale ala hayır'il amel: Haydin en hayırlı ibadete) çıkarttı.
898 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.