İnsanoğlu muhteşem bir hayal kırıklığıdır.
"-Buradayken her şey geçer gibi hissediyorsan ait olduğun yerdesin demektir -Ait olmak, bu kavramla sorunum var sanırım... -Bence insanoğlu ait olmayı büyük şeylerde arıyor hep: doğduğun yerde, soyadında, kalabalığın içinde ... Bana göre ait olmak biriyle konuşmadan da oturabildiğinde ve rahatsızlık duymadığında başlıyor Sustukça eksilmiyorsan işte orası senin yerindir."
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
bazen de yenilmeli, kaldırıma çöküp kaybettim diye ağlamalıyız
"Kendine olan saygın, duygularından daha güçlü olmak zorunda" demiş Zeki Demirkubuz.. "Aşağılık insanoğlu, her şeye alışır. Kendine yenilmeye bile.." demiş Dostoyevski..
Hayata Dair
Keşke, Baharın hevesleri, tüm dünyayı sarsa İnsanoğlu biraz da olsa nefes alsa... Zor olsa da, Mutluluğu içinizde, Umudu sırtınızda taşıyın.
Ben kendimi bulamadım
Oku dediler, okuyamadım, Ben kendimi bulamadım. Bir hallaçta bin olmuşum, Ben birini göremedim. Ya İlahi, ya İlahi, Duyan seste bulamadım. Oldum kurşun, kara toprak, Ben kendimi göremedim. Çaldılar sevdalar izinde, Ölüm var ayak sesinde. Bir nazlı yâr olamadım, Ben kendimi bulamadım. Ölü hüküm kara yazı, Bende umut sararmıştı. Bir ilahinin narası, Ben kendimi bulamadım. Varsa günahım affeyle, Kaldım toprak, şâh eyle. Ölüm ahirete kalsın, Bu dünyayı bağ eyle. İki yanımda iki toprak, Kaderdir ufka varmak. İnsanoğlu nedir, bulmak? Ben kendimi bulamadım.
Şiir
Hangi gemisin, Hangi limana aitsin, Hangi denizsin, Kimsin sen ey insanoğlu derde düşen, Rabbini hatırlayan İnanoğlu,beyaz kefen,kara toprağa Zincir vuracaksın,neyin telaşı,neyin hevesi.
Din