Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
قَالُٓوا اَتَجْعَلُ ف۪يهَا مَنْ يُفْسِدُ ف۪يهَا وَ يَسْفِكُ الدِّمَٓاءَ وَ نَحْنُ نُسَبِّحُ بِحَمْدِكَ وَ نُقَدِّسُ لَكَ قَالَ اِنّ۪ٓى اَعْلَمُ مَالَا تَعْلَمُونَ Yani: "Düşün o zamanı ki Rabb'in melaikeye hitaben: 'Ben yerde bir halifeyi yaratacağım.' dedi. Melaike de: 'Yerde fesat yapacak, kan dökecek kimseleri mi yaratacaksın? Halbuki biz, hamdinle seni tesbih ve takdis ediyoruz.' dediler. Rabb'in de: 'Sizin bilmediğinizi ben biliyorum.' diye onlara cevap verdi."
Sayfa 271 - PDFKitabı okudu
SUAL: Ölüm nasıl nimet olur ve ne suretle nimetlerin sırasına dâhil edilmiştir? CEVAP: Evvela: Ölüm, saadet-i ebediyeye mukaddimedir; bu itibarla nimet sayılabilir. Çünkü nimetin mukaddimesi de nimettir. Nitekim vâcibin mukaddimesi, vâcib; haramın mukaddimesi, haramdır. Sâniyen: Ölüm, muzır hayvanlarla dolu bir hapisten geniş bir sahraya çıkmak gibidir. Binaenaleyh ruh, ceset kafesinden çıkarsa necat bulur. Sâlisen: Ölüm olmasaydı küre-i arz, nev-i beşeri istiab edemezdi ve nev-i beşer müthiş perişaniyetlere maruz kalırdı. Râbian: İhtiyarlık yüzünden öyle bir dereceye gelenler var ki tekâlif-i hayatiyeye kàdir olamaz, daima ölümünü isterler. İşte bunun için ölüm nimettir.
Sayfa 253 - PDFKitabı okudu
Reklam
"Mevcudiyetimizin hâmisi olan İslâmiyet’ten elini gevşetme, dört el ile sarıl; yoksa mahvolursun."
Hattâ bir taş, taşlığıyla beraber kubbeli binalarda ustanın elinden çıkar çıkmaz başını eğer, arkadaşıyla birleşmeye meyleder ki sukut tehlikesinden kurtulsunlar. Maalesef insanlar, teavün sırrını idrak edememişler. Hiç olmazsa taşlar arasındaki yardım vaziyetinden ders alsınlar.
Risale-i Nur, erkân-ı imaniyeyi ve âyât-ı Kur'aniyeyi tefsir ederek öyle bir tarzda beyan eder ki hiçbir münkir, hiçbir dinsiz, o hakikatleri inkâr edemez. Hem riyazî bir kat'iyetle ispat eder, göze gösterir, aklı doyurur, letaifi kandırır; artık hiçbir imanî ve Kur'anî hakikati inkâra mecal kalmaz.
Sayfa 319 - Vaziyetimiz bir nevi nurânî müdafaadır.
Evet insanın en fazla ihtiyacını tatmin eden, kalbine mukabil bir kalbin mevcud bulunmasıdır.
Reklam
Ayet Meali
"Kâfirlere hazırlanan bir ateşten sakınınız ki; odunu, insanlar ile taşlardır."
Mevcudat, müdrik ve alimin malıdır. İlim ile alınır, isimle ahzeder, suretlerinin temessülüyle temellük eder.
1.000 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.