Belki de yapısal ve sistemli toplumsal bütünlük imgeleriyle iliş- kilendirildiği içindir ki, "kapitalizm" bu anlayışlarda var olan top- lumsal alanın hepsini kendine çekmeye meyleder ve toplumsal ya- şamın kültür ve siyaset gibi boyutlarını, aynı şekilde ev-içi üretim gibi gayri-kapitalist ekonomik alanları da kendine dahil eder
Kapitalizm aynılık olarak var olunca, kapitalist olmayan da (ge- leneksel veya ev-içi ekonomik biçimler) olsa olsa tabi kılınır veya gözle görülür olmaktan çıkarılır. Kapitalist olmayan ile kapitalist olanın ilişkisi, kadın ile erkeğin ilişkisi gibidir: İkili kimlik/özdeş- lik metafiziğinden (yani A'yı kendi zıttını dışlayan birleşik bir ken- diyle özdeşlik olarak tanımlama eğiliminden) kurtarılıncaya kadar (ve kurtarılmadıkça) noksanlık olarak kalacaktır.
Başka birinin yerine acı çekmenin o kişiye hiçbir faydası olmadığını da biliyordum. Dünyadaki bütün kederleri detaylı biçimde, aynı anda ve birden düşünmeye başla- yacak olsanız uyuyamayacağınızı ve bütün kahkahaların daha boğazınızdayken öleceğini fark ettim. Lakin kişiyi endişelendiren ve huzurunu kaçıran şey, hayali acı değil- dir. Sadece kendi gözlerinizle görüp tanık olduklarınız sizi gerçekten sarsar.