altsch

altsch
@karbnv21
Musset'in dediği gibi "insan bir çıraktır, ıztırap onun üstadıdır ve hiç kimse ıztırap çekmedikçe kendini tanıyamaz."
Reklam
İnsanın bilişsel sistemi, dünyayla kendisi arasındaki etkin bir aracıdır. Ancak hepimiz bu aracıyı gerçeğin kendisi sanırız. Yani algı ve düşüncelerimizi, algı ve düşünce değil de doğrudan gerçeklik gibi görürüz.
Düşünceye aşırı bağlılık ve düşünceyi aşırı kullanmamız, aynı zamanda yaşadığımız anla olan bağlantımızı ve temasımızı da koparır. Bazen o kadar kafamızın içinde oluruz ki etrafta olup bitenleri fark edip yaşayamayız.
Kendi değerlerimize uyumlu davranışlar göstersek de olumsuz veya değiştirilemeyecek koşullar sebebiyle, yaşamımızda olumlu yönde değişiklikler olmayabilir. Ama bu duruma bile, değer ve ideallerimize uygun davrandığımız için, en azından, kendi payımıza düşeni yapmış olmanın huzurunu hissedebiliriz.
Şunu unutma, fikrini değiştirmek ve seni doğruya yönlendirecek birine kulak vermek de özgürlük göstergesidir. Çünkü bu, kendi hareketlerine ve yargına, yani aklına uygun olarak seçtiğin bir eylemdir.