“Sözgelimi, bugün vedalaşırken kollarını boynuma dolayıp kürekkemiklerimi yokladı, kanatlarım güçlü mü diye bakıyormuş. ‘Gelenek ve önyargı seviyesinin üstünde uçmak isteyen kuşun kanatları güçlü olmalıdır. Zayıf kuşların yara bere içinde, yorgunluktan perişan olmuş halde yere düştüğünü görmek çok acıklıdır,’ dedi.”
Sayfa 136·Kitabı okudu
Biz kazanıp-tasarruf ediyoruz ama zengin olamıyoruz. Hani?? :)
Sevgili Edna, zengin olmanın yolu tasarruf etmekten değil, para kazanmaktan geçer! 
Sayfa 82·Kitabı okuyor
Alıntı
Reklam
Clifford, yetersiz delile dayanan her inancın kınanmaya layık olduğunu iddia etmiştir. Clifford'ınki gibi bir görüşe sıkça yapılan bir itiraz şöyledir. Pek çok insan vardır ki, bunların özellikle de hayatlarını kazanmak için çok çalışması gerekir ve bunlar az eğitim almıştır. Bu insanların, inanmaya hakkı olması için Clifford'ın gerekli gördüğü tarzda ciddi bir düşünme ameliyesini yapmaya ya zamanları ya da yetenekleri hiç yoktur. Clifford bu itirazı dik-kate almış ve reddetmiştir: "Fakat birisi der ki, 'ben meşgul bir adamım; benim bazı sorular konusunda yetenekli bir hâkim olmam, hatta argümanların mahiyetlerini anlayabilmem için uzun süre çalışmak için benim zamanım yok. Bu durumda bu kişinin inanmaya da zamanı olmaması gerekir." Clifford'ın, incelikle gizlenmiş olan görüşüne göre, hiçbir dinî inanç sistemi, bütün inançlarımıza hâkim olması gereken yüksek isbatlama standartlarını karşılamaya elverişli değildir ve o halde makul (ve ahlaklı) bir kişinin dini inançları olmaksızın idare etmesi zorunludur.
Sayfa 96·Kitabı okuyor
1000Kitap
Olmayan şeyleri görebilen insanlar kimdir Kate? Sessiz bir fısıltıyla can alıcı cümle gelmişti. Vizyonerler ve psikopatlar.
Sayfa 264·Kitabı okuyor
Alıntı
Günümüz insanı herkes delirmiş vaziyette
“Acaba herkes delirdi mi, diye düşündü Edna. Ne çok konuşuyorlar , nasılda yaygara koparıyorlardı.”
Duygularımız bazen bizi ele geçiriyor ne yazık ki!
Fakat içindeki o duygulara nasıl ya da neden boyun eğdiğini anlamıyordu..
Reklam
Reklam