Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

12. Gezegen

Zecharia Sitchin

12. Gezegen Gönderileri

12. Gezegen kitaplarını, 12. Gezegen sözleri ve alıntılarını, 12. Gezegen yazarlarını, 12. Gezegen yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
337 syf.
10/10 puan verdi
·
22 günde okudu
Tabuları yıkmalıyız
Zecheria stichin'in bu eseri birşeyler bilmek isteyen bu hayata neden geldiğini ve nereye gitmesi gerektigini ve daha da doğrusu bu hayatın nerden nasıl geldiğini merak edenlerin okuması gereken bir kitap .. Tarih sosyoloji mitoloji teoloji birazda bilimsel araştırmaların serpistirildigi bı kitap .. Okurken ilk başta Sümer medeniyetini anlatıp insanlığın kökeninin sümer medeniyetinden başladığını bulgularla gösteriyor sonrasında diğer bütün din ve medeniyetinlerin Sümerlerin kopyası olduğunu da gösteriyor , ben Sümer medeniyetini merak ettiğim iicin biraz okuyayım dedim sonra da devamı geldi okumanin Sümerler ne kadar bu kadar akıllı diye düşünürken okudukça anlıyoruz sebeplerini ... Kitabı bitirirken bir Yaratıcı olduğuna bütün kalbinizle inanıyorsunuz eğer sonuna kadar gelebilirseniz .. Keyifli okumalar dilerim..
12. Gezegen
12. GezegenZecharia Sitchin · Ruh ve Madde Yayınları · 2012368 okunma
Gezegenin sıfatı olan şar ("en üstün hükümdar"), aynı zamanda "mükemmel bir çember", "tamamlanmış devir" anlamına da gelir. Aynı zamanda 3.600 rakamı anlamındadır. Ve bu üç terimin tanımı, yani gezegen/yörünge/3.600 sadece bir rastlantı olamaz.
Reklam
Ve eğer Nefilimler, Dünya üstünde "insanı" yaratan "tanrılar" idiyseler, On ikinci Gezegen üstünde Nefilimleri yaratan sadece evrim miydi?
Sümer metinlerinin bize verdiği bilgiye göre Tufanın ardından Nefilimler, tanrıların ve insanoğlunun Dünya üstündeki geleceği hakkında uzun toplantılar yapmışlardı. Bu tartışmaların bir sonucu olarak, "dört bölge yarattılar". Üçünde, yani Mezopotamya, Nil vadisi ve İndüs vadisinde insanlar oturmaktaydı. Dördüncü bölge ise "kutsal" idi; orijinal anlamı harfiyen "yasak, adanmış" olan bir terim. Sadece tanrılara adanmış olan burası "saf diyar" idi; sadece izin ile yaklaşılabilen, izinsiz girmenin sonucunun hiddetli muhafızlar tarafından tutulan "ürkütücü silâhlar"la hızla öldürülmek olduğu bir yer. Bu diyar veya bölge TİL.MUN (harfiyen "füzelerin yeri") olarak adlandırıldı. Burası, Sippar'dakinin tufan tarafından yıkılmasının ardından Nefilimlerin uzay üslerini yeniden kurdukları yerdi..
"Ve bütün Dünya'nın dili bir ve sözü birdi."
üç farklı dil hâlinde farklılaşmış tek bir yazılı dil var elimizde:Mezopotamya’ca, Mısır/Hamice ve Hint-Avrupalı.
Reklam
Soy ağacını da bilmek gerek diğer kaynaklardan ...
insanoğlunun Tufan'ı izleyen üç dal hâlinde bölünüp büyümesi olarak kayıtlara geçirmiştir. Nuh'tan gelen ve onun üç oğlu ardınca adlandırılan bu halklar ve ülkeleri; Mezopotamya ve Yakın Doğu topraklarında yaşayan Sam; Afrika ve Arabistan'ın bazı kısımlarında yerleşen Ham ve Anadolu, İran, Hindistan ve Avrupa'daki Hint-Avrupalılar olan Yafet halklarıdır
Ölçülü dozlarla insanoğluna bilgi veren Nefilimler, anlaşılan, bunu On İkinci Gezegenin Dünya yakınlarına periyodik dönüşlerine denk aralıklarla yapmaktaydılar. Sanki bir başka "haydi ileri" emri verilmeden önce, ancak Dünya ve On İkinci Gezegen arasındaki kalkış ve inişlere izin veren bu dönem sırasında mümkün olabilen saha teftişlerinin, yüz yüze konsültasyonların "tanrılar" arasında yer alması gerekmekteydi.
Tufandan birkaç nesil sonra, "Doğu'dan", yani Mezopotamya’nın doğusundaki dağlık bölgelerden gelen insanlar "Şinar (Sümer) diyarında bir ova buldular ve orada yerleştiler."
Nuh'un oğullarına tufan sonrası sözleri ...
Yerin bütün günleri devamınca, ekme ve biçme, soğuk ve sıcak, yaz ve kış, gündüz ve gece kesilmeyecektir.
Reklam
Yaklaşmakta olan On İkinci Gezegenin başlatacağı muazzam gelgit dalgasının farkında olan Nefilimler, insanlığın yok olması için and içerler.
Amos peygamberin sözleri ise pek açıklayıcıdır: Rab'bin Gününü isteyenlerin vay başına! Rab'bin Gününü niçin istiyorsunuz? O ışık değil, karanlıktır... öğleyin güneşi batıracağım, ve güpegündüz diyarı karartacağım, denizin sularını çağıran, ve onları yeryüzüne döken odur. Demek ki bunlar "eski günlerde" meydana gelen olaylardı. "Rab'bin Günü", Tufan günüydü.
İklimsel değişiklikleri ve Antarktik buz tabakasının dayanıksızlığını gözlemleyen Nefilimler, On İkinci Gezegenin yedinci "geçişi"nin yaklaşan felâketi başlatacağını fark etmiş olabilirler miydi?
Nefilimler, Tufanın Antarktika'dan ne zaman fışkıracağını nasıl tahmin edebilmişlerdi?
O gün, o uzak günde, O gece, o uzak gecede, O yıl, o uzak yılda- Tufan meydana geldiğinde.
526 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.