Колесо Времени. Книга 5. Огни небес

9.210 üzerinden
324 kişi
2024 74. kitabı
Okunma: 28 Kasım 2024 22:26
Bu kitap beni yordu.Aslında dörtten daha çok sayfa sayısına sahip değil.Ama bölümler çok uzundu.Olaylar yavaş ilerliyordu.Daha fazla yollarda geçiyor gibiydi.Bunaldığım yerler oldu, bu ne saçma şey ben bunları niye okuyorum dediğim zamanlar da oldu, bunlar da nereden çıktı yeterince karakter ismiyle boğuşmuyor muyum ben diye söylediğim yerler de.Bence bu kitap çok rahat 800 sayfaya indirilebilirdi.Ama Robert Jordan böyle olmasını tercih etmiş. Bu kitapta yeni bi toplulukla karşılaşmadık.Çok fazla yeni büyü teknikleri görmedik.Daha çok Üç Kat Topraklar’da, Elayna ve Nynaeve’nin yollarda başlarına gelenler ve adeta haberleşme ağına çevirdikleri Düşler Dünyası arasında gidip geldik.Ve tabi süreli Gölgedöllerinin yaptığı saldırıları püskürmek ve zaferle sonuçlanan iki savaşı da unutmayalım.Bunun dışında çok da bir şey yoktu kitapta. Karakterlerden bahsedelim; Rand’ın karakter gelişiminden memnunum.Bir hedefi olması ve bu hedefe ulaşabilmek için kendini sürekli geliştirmeye çabalaması güzel bir şey.Ne kadar soğuk olmaya, duygusuz olmaya çalışsa da onun için ölen her insan için üzülüyor ama yine de yapılması gerekeni yapıyor.Oldukça istikrarlı buldum kendisini.Yalnız şu Morgase hakkında öğrendiği şeyi nasıl kimseye söylemez uyarmaz hala aklım almıyor.Bir iki kişiyle paylaşması yeterdi.Bunu yapmış olsaydı şimdi Elayne beni affet diye dövünmezdi.Aşk mevzusuna ise hiç girmiyorum.Bu gidişle kendine bi harem kuracak.Gidişat öyle gösteriyor :D Egwene, Nynaeve ve Elayne...Bu kadınlara ne oldu?Bu kadınların derdi ne?Paylaşılamayan bu şey nedir ki bu kadar atışıp durdular?Sürekli bi tartışma, sürekli bi fikir ayrımı, sürekli birbirine bi laf sokmalar.Birbirini yiyip bitirmedikleri anlarda ise kendilerini yiyip bitiriyorlar.Valla okurken sıkıldım.Ve tartışmaların yarısının sebebini
İnceleme
2022 34. kitabı
Okunma: 08 Mayıs 2022 20:41
Zaman Çarkı serisinin 5.kitabı Göğün Ateşleri; bir bölgeyi, savaşı, karakterlerin duygu ve düşüncelerini okuyucuya yaşatan betimlemeleri , farklı kollardan devam eden bireysel mücadeleler, savaşlar,büyük güçlere sahip ölümsüz varlıklar, erkek ve kadın için farklı işleyen özgün büyü sistemleri ve vurucu sonu ile yine keyifle okuduğum etkileyici bir kitaptı.Genelde karakterlerin yol hikayelerinin ağırlıkta olduğu bu kitap,4.kitaba göre daha düşük tempoya sahip olsa da, yan karakterlerin önemli rollerle gündeme gelmesi, düşler dünyasına ağırlık verilmesi, Terkedilmişler'in ön plana çıkması ile merak unsurunu canlı tutuyor. Rand Al Thor, Aieller tarafından Caracarn ilan edilmiş , 6 Klan tarafından takip edilmeye başlanmıştır. Ancak Shaido Klan'ından Couladin ve takipçileri kaçmış,savaş başlatmak üzere Ejder Duvari'nin ötesindeki topraklara doğru harekete geçmiştir. Onu izlemek ve yenilgiye uğratmak üzere Cairhien'e doğru harekete geçen Rand'ı Terkedilmişlerle zorlu bir mücadele beklemektedir. Mat, geçmiş yaşantılarına dair hatırladığı deneyimler ile savaşlarda kilit rol oynayacak , deseni çevresinde bükme gücü sebebiyle mücadelelerin merkezinde yer alacaktır. Nynaeve ve Elayne, Tanchico'daki başarılarının ardından Tar Valon'a doğru yola çıkmıştır. Ancak Beyaz Kule'de çıkan iç çatışmaların haberi ile kendilerini Beyaz Cübbeler, Terkedilmişler, neyin peşinde olduğunu kestiremedikleri Aes Seadilerle çevrili bulacak, saklanmak zorunda kalacaklardır. Siuan, Leane ve Gareth Bryne'ın hikayeleri,Andor'un Kraliçesi Morgase'in mücadelesi, Moraine ve seçimleri, Nynaeve' in karakter gelişimi, efsanelerden gelen kahramanlar, mesafeleri birleştiren yolculuk kapıları, Terkedilmişler'in komploları ve yıkıcı savaşları öne çıkaran yapısıyla yine bittiğinde iz bırakan kitaplardan
Göğün AteşleriRobert Jordan · İthaki Yayınları · 2016889 okunma
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
2024 1. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2024 00:26
The Fires of Heaven (The Wheel of Time #5) | Göğün Ateşleri (Zaman Çarkı #5) Goodreads: 4,8/5 1000kitap: 9,2/10 5/5 "Çark dokuyor." Lan Mandarb'a gitti, siyah aygırın kolanını kontrol etmekle meşgul oldu. "O bir askerdi, kendi tarzında, benim kadar asker. Son yirmi sene içinde bu iki yüz kez olabilirdi. Bunu biliyordu, ben de biliyordum." Ölmek için güzel bir gündü." Sesi her zamanki kadar sertti, ama o soğuk, mavi gözler kızarmıştı. Zaman Çarkı serisinin her kitabını bitirdiğimde beğenim artarken bir yandan da seri bittiğinde bir boşluğa düşeceğimi hissediyorum. Çok sevdiğim kitaplar bittiğinde, kitap kahramanlarından ayrılmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Çünkü kitap karakterlerini de benimsemiş oluyorum; sonuçta bu yolculuğu güzelleştiren onlar… Buna ek olarak; bir de kolay kolay kitap beğenemiyorum, kült eserleri okumanın en büyük dezavantajı bu olsa gerek. Kitaba Aes Sedaileri okuyarak başlıyoruz. En kapsamlı bilgi Mavi Ajah’a ait; hem tüm Ajah’a ait olanlar, hem de kişisel olanlar. Aes Sedailer içinde Kızıllar, yönlendirebilen adamların yaptıkları yüzünden tüm erkekleri lekeli sayıyorlar. Bazı Aes Sedailer bir Muhafız edinmeye zahmet bile etmiyor, çünkü Kule’den hiç ayrılmıyorlar, ya da ölen bir Muhafızın yerine yenisini bulmuyorlar. Yalnızca Yeşillerin birden fazla Muhafız ile bağ kurmasına izin veriliyor. Yeşiller kendilerine Savaş Ajahı diyorlar. Kahverengiler kaybolmuş bilgileri arıyor, Maviler kendilerini ülkülere adarken Yeşiller Son Savaş’a hazır bekliyorlar. Çünkü Yeşil Aes Sedailer Son Savaş’ta Dehşetlordları ile yüzleşmek üzere öne çıkacaklar. Ve bizim için en önemlisi; Elayne, Yeşil Ajah’ı seçmeyi düşünüyor. Elayne ile ilgili bu kitapta öğrendiğim en çarpıcı şey, “a’dam” yapabilecek olması idi. Seanchanlar olayını hatırlarsanız; a’dam iki kadını bağlıyordu
Epik/Fantastik Kurgu
2020 55. kitabı
Okunma: 17 Ekim 2020 12:09
(Dikkat:Bol bol spoiler içerir.) Söze kalbimin kırık olduğunu belirterek başlamak istiyorum çünkü serinin en sevdiğim karakterlerinden birisi,bilge ve sadık Moirene Sedai öldü.Sadakatini hak etmeyen ve sırf bir terk edilmişi öldüremediği için Rand yüzünden ölen Moirene. Seni çok sevmiştim Moirene...Gelelim Rand'a...Kitap boyunca her zamanki ukala tavırlarını her okuduğumda kendisine gıcık oldum.Üstelik şöyle bir durum var,Rand'ın yalnızca kılıç ve mızrak konusunda Lan ve Aiellerden ders aldığını biliyoruz fakat ülke yönetmek ve kitapta da belirtildiği gibi Evler Oyunu hakkında herhangi birinden ders veya öğüt aldığı bilgisi yok.Fakat buna rağmen Rand Tear'dan itibaren ele geçirdiği ülkeleri büyük bir ukalalık ve bilgelikle yönetiyor.Soru işareti bırakan bi durumdu benim için.Aviendha ve Rand...Aviendha'yı sevmiyorum oldukça riyakar. Kitabın bana göre en akıcı ve sürükleyici kısımları: 1-Siuan,Gareth Bryne ve Morgase bağlantısıydı.Bu üçlünün ilerdeki karşılaşmasını sabırsızlıkla bekliyorum. 2-Nynaeve,Elayne,Thom,Juilin ve tabii ki Galad karşılaşması onlara katılan Sınırboylular kitabı oldukça heyecanlı bir hale getirdi.Nynaeve önceki kitapta Moghedien'ı bir güzel alt etmişti,bu sefer ise galibiyet biraz korku dolu ve geçikmiş olsa da yine efsanevi bir şekilde,Egwene'nin en büyük kabusu olan a'dam sayesinde geldi.Üstelik Rüyalar dünyasındaki sahneler oldukça aksiyon doluydu ve yerimden kıpırdayamadım. Kitapta favori karakterlerim olan Egwene çok az yer aldı,Perrin ise hiç yer almadı.Gerçi Faile ile birlikte İki Nehir'de krallık kurdular galiba :D Morgase'a isyan bile ettiler.Egwene'nin gelecekte Amrlyn olacağı iması verildi ve bu durum acayip hoşuma gitti çünkü Egwene'nin iyi yerlere gelmesini çok istiyorum.Sırf Rand'ın hareminden olmayacak diye geri plana atılmasını
Serüven Tüm Heyecanıyla Devam Ediyor
2022 2. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2022 01:15
Zaman Çarkı Serisinin beşinci kitabı olan Göğün Ateşlerini bitirmiş bulunmaktayım. Serüvenimiz yine kaldığı yerden son sürat devam etmekte. Kahramanlarımız her bir yana dağılmış kendi hikayesinin peşinde koşmaktadır. Terkedilmişler serbest kalmış, Rand al' Thor'u tuzağa düşürme planları içerisinde ilerlerken aynı zamanda birbirlerine de güvenmemektedirler. Karanlık Varlığa yaklaşırken serüven heyecanını dahada arttırmakta. Perrin Aybara hayranlarına ise kötü bir haberim var. Dördüncü kitapta oldukça heyecanla ilerleyen Perrin ve sevgilisi Faile Bashere'nin İki Nehir'i karanlık varlığın yarattıklarından kurtarma hikayesine tek bir satırda bile değinilmemiş.