50 Soruda Yaşamın Tarihi

Deniz Şahin

50 Soruda Yaşamın Tarihi Gönderileri

50 Soruda Yaşamın Tarihi kitaplarını, 50 Soruda Yaşamın Tarihi sözleri ve alıntılarını, 50 Soruda Yaşamın Tarihi yazarlarını, 50 Soruda Yaşamın Tarihi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
2005'de yayımlanan değerlendirmede, dünya üzerinde­ki isimlendirilebilen toplam tür sayısı yaklaşık 2 milyon olarak verilmiştir. Bu sayı sadece tanımlanabilen türlerin sayısıdır. Toplam tür sayısının ise 5-30 milyon arası oldu­ğu tahmin edilmektedir.
Sayfa 39
İnsan DNA'sında ise bakteriden çok daha fazla sayıda, toplam 3 milyar adet baz bulunur. Tüm bu bilgiyi yazmak iste­sek, 500 sayfalık 4000 kitap doldurabiliriz.
Sayfa 29
Reklam
Virüsler canlı mıdır?
Çok sık olarak sorulan sorulardan biri de virüslerin canlı olup olmadıklarıdır. Virüsler, genetik malzemeye sahiptir, doğal seçilim yoluyla evrilir ve kendilerini çoğaltabilirler. Ancak kendi içlerinde metabolizmaya sahip değildirler ve bunun için de konak bir organizmaya ih­tiyaç duyarlar. Tek başlarına bakıldığında bir canlıdan çok kimyasal bir yapı gibidirler. İç kısımda DNA ya da RNA'dan oluşan genetik materyal, dış kısımda protein kılıf ile çevrilidirler. Bu anda bir canlının özelliklerini gösterdikleri söylenemez. Ancak hücre içerisine girdikle­ri andan itibaren, hücrenin olanaklarını kullanarak aktif bir canlı gibi çalışır ve kendi kopyalarını oluştururlar. Bu yüzden çoğu bilim insanı virüsleri, "canlılar ile cansızlar arasındaki sınır noktasında" şeklinde tanımlar.
Sayfa 19
"bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olunmaz"
Sayfa 11 - Uğur Mumcu
Mustafa Kemal Atatürk'ün yeni nesillere bıraktığı en önemli miraslardan birisi, dünyaya bakış açımızı şekil­lendirecek bir düşünce biçimidir. Daima ileriye ve daha güzele gitme isteği bu düşünce şeklinin temelinde yatar. Bu isteği gerçekleştirebilme yeterliliğinin üzerine kurul­duğu temel ise, bilim ve bilimsel düşüncedir. Bize düşen, bilimsel düşünceyi yaşamımızın temeline oturtmak ve sa­dece belirli yerlerde değil, tüm davranış ve kararlarımızda bilimselliği temel almaktır.
Sayfa 11
Tekhücrelilikten çokhücreliliğe geçiş konusunda Richars Dawkins şunları öne sürmektedir: Genleri bir nesilden sonrakine en etkili şekilde aktarmanın yolu, eşey hücrelerinin (bir sonraki nesile genetik bilgiyi aktaracak yumurta ya da sperm gibi hücreler) güvende tutulabileceği karmaşık bir vücut yapısı oluşturmaktır. Bu yüzden de çokhücreli bir yapı oluşturmak organizma için faydalı olacaktır.
Sayfa 152Kitabı okudu
Reklam
213 öğeden 151 ile 160 arasındakiler gösteriliyor.