Acı Yoruldu

Alfa Yayınları

YORULAN VE BİTMEYECEK OLAN ACI;
2025 13. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2025 04:46
Katran karası gece tarihe adını büyük harflerle yazdırdı iki sene önce... Sadece gecesi katran değildi, hava sıcaklığının eksi bilmem kaçlarda olduğu ve bu soğuk gecede binlerce insanın çığlıkları ile yer yerinden oynadı. Depremle sarsılmış olan şehirler,insanların canının derdine düştüğü bu gecede bir çok kere kökünden sallandı aslında. Duymak isteyen için,görmek isteyen için geçerli bu belirttiğim nokta... Biz yaşadığımız bu katliamı nasıl görmek istedik,nasıl duymak istedik açık uçlu cümlelerle doludur bu hikayeler.... Yaşamak güçtü eminim.İzlemek daha da güçtü. İki sene sonra tekrar birden fazla hikayeye şahit olmak çok daha fazla yürek sızlatıcıydı... Bu kadar acının içinde okumaya çalıştım. Bunu başarmak çok güçtü. Doğal afetlere söz söylemek kimin haddine,ama yaradanın verdiği beyin kullanılmıyorsa ya da kendi çıkarı uğruna insanları ölüme sürükleyen zihniyetin farkına varmışsa bir grup insan bu durum karşısında hadsizlik ederim bende. Kağıtta sorumlu olarak görünüp sorumsuz olan ahali sözüm size; keşke vicdanınız olsaydı. İşte bu yüzden vicdanlı insanlar yetiştirmek adına annelere çok iş düşüyor. Rahmet diliyorum her birine...
2025 14. kitabı
Okunma: 04 Şubat 2025 20:16
6 Şubat.. Cumhuriyet tarihimizin en acı dolu doğal afetiyle karşı karşıya kaldığımız günlerdir. Depremde hayatını yitirenlerin anısına yazılmış bir kitap.. Bu kadar çok acı kitaplara da sığabiliyormuş ve en iyi ifadelerden biri de kitabın adı sanırım. Ülkemizin deprem bölgesi olması ve başımızdan böyle felaketler geçmesine rağmen olası bir faciaya ne kadar hazırlıklıyız. Binalarımız ne kadar dayanıklı, kurumlarımız ne kadar hazırlıklı ve en önemlisi insanlarımız ne kadar bilinçli bu konuda. Daha yapıcı önlemler alacak mıyız ya da kader diyip geçiştirmekle mi kalacağız? Daha fazla yakılıp yıkılmamak için daha yaşanılası dünya inşa etmeliyiz birlik ve beraberlik içerisinde. Bu kitabı elimizden geldiğince okuyalım ve okutalım.. Acımız Yorulmasın daha fazla..
Acı Yoruldu ben yoruldum okurken
2026 34. kitabı
Okunma: 14 Mart 2026 11:36
Ben yoruldum okurken.. Serhan Asker eminim çok zorlanmıştır yazarken. Böyle bir acıyı kaleme almak kolay değil. Zira hangi kitap özetler ki o felâketi, o kıyameti.. 6 Şubat.... Türkiye coğrafi ve jeopolitik konumuyla bir deprem ülkesi. Bilim bunu her ihtimaliyle her detayıyla her fırsatta dile getiriyor. Bilime kulak verdik mi? Yaşananlardan ders çıkardık mı? Deprem dirençli konutlara dönüşüldü mü?? Daha bu sorular artar gider. Unuttuk mu yoksa? Unutmamalıyız. Unutturmamalıyız. Kutluyorum Serhan Asker'i.. Depremin ilk gününden itibaren, yaşadığı, tanık olduğu acıları, çaresizliği, öfkeyi cesurca, sorumluluk duygusuyla dile getirmiş. Unutmak istemeyen de alsın okusun derim.. Daha yazacak çok şeyler var ama en önemlisi ders çıkarılsın.
2026 1. kitabı
Unutmak bazen en büyük haksızlıktır.Bu kitap o büyük yıkımın ardından ayakta kalmaya çalışanların, sevdiklerini toprağa verip acısını içine gömenlerin gerçek sesi olmuş. Depremzedelerin yürek burkan hikayelerini okurken insan sormadan edemiyor : Acı gerçekten yorulur mu? Yoksa biz mi o acının altında eziliyoruz? Kaybettiğimiz her canın anısına, saygıyla ve büyük bir hüzünle...
2025 216. kitabı
Okunma: 22 Kasım 2025 22:44
Bu kitap için tek bir alıntı yazabildim. " Kısa bir öykü, uçsuz bucaksız bir acı." 6 Şubat depremini Antakya'da yaşamış biri olarak çok zorlanarak okuduğum bir kitap oldu. Depremde hayatının kaybeden onlarca insanın, onların yakınlarının hikayeleri... Sorulacak çok soru, anlatılacak çok hikaye, eleştirilecek çok eksik var. Ama hiçbiri yaşananları telafi etmeyecek... Allah bir daha böyle bir felaketi kimseye yaşatmasın...
OKUNMALI
2024 47. kitabı
Okunma: 04 Mayıs 2024 22:44
6 Şubat depremlerini, o acıyı yaşayan insanların gözünden anlatan bir anı kitabı. Japonya'da 9 şiddetinde depremler olup can kayıpları yaşanmıyor ve bizim ülkemizde 7 şiddetindeki depremler binlerce can alıyorsa, oturup düşünmemiz ve bilime kulak vermemiz gerekiyor. Depremde ölmek kaderimiz değil; depremdeki kayıplar imar aflarının, hırsız müteahhitlerin ve onlara yol verenlerin cinayetleridir. 6 Şubat'ta binlerce insanımız hayata veda etmiş ve binlerce insanımız zarar görmüşken Kızılay'ın parayla çadır satması ise büyük bir rezillikti. Dönemin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dahi bu durum kabul edilemez dedikten sonra Kızılay başkanı en sonunda istifasını sundu. Depremden bu yana 15 ay geçti ve halen konteynerde kalan insanlarımız var. Ve halen depremlere hazırlıksız bir haldeyiz, ders çıkaramadık. Deprem konusu ise siyasi iktidarların sorumluluğundadır.
·160 syf.·
2024 22. kitabı
Herkesin okumasını öneririm bütün geliri depremdekilere gidecek.6 Şubat 2023' de ki ülkemizde yaşanan depremi anlatıyor. Depremi kendi gözlemi ve yaşayanların birebir kendi ağzından yazıyor hepimizi kahreden çok fazla canımızın gittiği depremin yaşattıklarını okurken çok etkileneceksiniz unutmamak için okuyun okutturun bir gün hepimizin başına gelebilir umarım olmaz ama maalesef deprem ülkesiyiz ve binalar sağlam yapılmıyor insan hayatı ne yazık ki çok ucuz ders almıyoruz çok yazık.
2024 14. kitabı
Okunma: 17 Mart 2024 20:37
Serhan Asker, 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizi sarsan depremin ardından yazdığı bu kitabını, yaşanan acıları, öfkeyi, çaresizliği, umut ve dayanışmayı anlatmak amacıyla kaleme almış. Sadece depremzedelerin yaşadıklarını anlatan bir kitap değil, aynı zamanda toplumsal bir sorgulamaya da kapı açıyor. Yetersizlikler, ihmalkârlıklar ve sorumsuzluklar da dile getiriliyor ve bu felaketin tekrarlanmaması amacıyla gerekli adımların atılması için bir çağrı yapıyor. Ben bu kitabı gözyaşları içinde okudum. Her bireyin, her ailenin acı bir hikayesi var. Okumak bu kadar üzerken o anları yaşayanlar neler hissetmiş olmalı kim bilir? Üzerine fazla bir şey yazmak istemediğim Acı Yoruldu, okuduktan sonra uzun süre aklınızdan çıkmayacak satırlar içeriyor.
Acı YorulduSerhan Asker · Alfa Yayınları · 2024316 okunma
HAKLI OLMAK,HADSİZ OLMAYI GEREKTİRMEZ!
2026 2. kitabı
Okunma: 29 Mart 2026 12:24
Deprem... Ansızın gelir. Günü belli değil, saati belli değil , yeri belli değil... Binlerce can toprak oldu, milyonlarca insanın hayatı derinden etkilendi. Gördüğünüz birkaç video ve fotoğraf karesinden anlayıp tahmin edemeyeceğiniz bir yıkım yaşandı 6 Şubat 2023'te. Yardımlar gecikti,iş makineleri yollarda mahsur kaldı... Bu ne devletin suçu ne AFAD'ın... Siz sorumlu olanların peşine düşmek yerine, 'yaşanan olayları nasıl devlete yıkarız'ın derdine düşmüşsünüz. Yazık..! Depremde yardım kolilerinden çıkan abiyeleri, topuklu ayakkabıları neden yazmadınız kitapta!? Marketleri yağmalayan hemşehrilerinizi neden eleştirmedi o sivri diliniz? Yolları gereksiz yere tıkayan sivil araçlara neden 2 satır öfke kusamadınız? Acınız vardı,kaybınız vardı, mağduriyet yaşadınız,evet! Haklı olmak hadsiz olmayı gerektirmez! Sahada canla başla çalışan tüm ekiplerin 1 saniyelik hakkını ödeyemezsiniz! Elinize bir mikrofon alıp,medya maymunluğu yapmakla bu ülkenin vatandaşı olamazsınız! (Kitabı merak edip okuyacaklara tek söyleyeceğim şudur: Okuyarak zaman kaybetmeyin,doğru haber kanallarından hepsine hatta daha fazlasına, en doğru şekilde ulaşabileceğiniz bilgiler mevcut. Gerçeklikten saptırılmış, sürekli devlete ve devletin kurumlarına sallayan cümlelerle kıymetli vaktinizi harcamayın.)
2026 23. kitabı
Okunma: 28 Mart 2026 12:52
Merhaba Kitap dostlarım.. Büyük felaket deprem... bir kaç saniye içinde yok olan hayatlar, umutlar, sevdalar, özleyişler, bekleyişler, kavuşmalar... Enkaz altında kalan bedenler, annelerin figanları, babaların kurtarma çabaları, evlatların yitip giden hayatları.. Yardım elinin geç gelmesi, ölen insanlık.. Serhan asker 120 sayfalık kitabında depremde yaşananları kimi zaman kendi kimi zaman yaşayanlardan anlatarak depremin soğuk yüzünü yansıtmış okuyucuya.. Rabbim bir daha böyle bir felaket yaşatmasın.. Söylenecek çok söz var ama neyse.. depremi birebir yaşayanlara tavsiye etmiyorum.. o günleri tekrar hatırlamak psikolojiye iyi gelmeyecektir.. Kitapla kalın dostça kalın

Serhan AskerYazar · 1 kitap
1974’te Hatay’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Gaziantep’te tamamladı. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünü bitirdikten sonra Almanya’da siyaset muhabirliği dalında master yaptı. Gazeteciliğe 1995 yılında Milliyet gazetesinde başladı. 2000 yılında TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanlığında politika muhabiri olarak televizyon haberciliğine başladı. Ardından ekonomi muhabirliğine geçti. Şimdilerde spor programları yapmakta. Formula 1, Avrupa Futbol Şampiyonası, Dünya Kupası ve Şampiyonlar Ligi programlarının yapım ve sunumunu gerçekleştirdi. Limit Yok, Milano’ya Giden Yol, Rio Yolu bu programlardan birkaçı. Formula 1 ve futbolun efsanevi isimleriyle yaptığı röportajlarla dikkat çekiyor.2004 yılında bir zamanlar Türk siyasi tarihinin kritik bir döneminde ekonomi bakanlığı yapan Kemal Derviş’in on sekiz aylık görevini anlatan Krizden Çıkış ve Çağdaş Sosyal Demokrasi kitabına Yusuf Işık’la birlikte imza attı.2012 yılından 2019 yılına kadar aralıksız olarak Hürriyet gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.2018 Ekiminde TRT’den istifa ederek Halk Tv Genel Yayın Koordinatörü oldu. Burada üst düzey yöneticilik yapmasının yanında Görkemli Hatıralar ve Siyaset Kültürü programlarının yapım ve sunumunu gerçekleştiriyor.