Kitap Lo'nun rehabilitasyondan dönmesiyle başlıyor ve bu kitapta artık alkolün yarattığı sisten arınan Lo'nun bakış açısından da bölümler var.
Bağımlılıklarına imkan sağlamadıkları sağlıklı bir ilişki kurmaya çalışırlarken Lily'nin bağımlılığını medyaya sızdırmakla ilgili tehdit mesajları almaya başlıyorlar ve bu kitapta olaylar karışıp ünlü olma hikayesi başlıyor. Like Us'ı önceden okuduğum için zaten bunların olacağını biliyordum ama her şeyin açığa çıktığı yerlerde nefesimi tutmaktan geri duramadım. Yazarlar okuyucuları şaşırtmakta gerçekten iyi bir iş çıkarıyorlar.
Willow'un varlığından haberdar olma, Ryke'ın zayıf noktaları, Halway Comics ve Superheroes & Scones'un kuruluşu kısacası Like Us serisinden bahsedilip de daha derin bir anlatımı istediğim her olay neredeyse serinin bu kitabında ve her yeni olay olduğunda içimden çığlıklar atmadım desem yalan olur.
Bu kitaptan sonra Calloway Sisters serisi seriye dahil oluyor. Connor ve Rose Like Us (özellikle Sinful Like Us)'ta ve bu kitapta oldukça sevdim. Onların nasıl ünlendiklerini anlatan kitabı da okumak için sabırsızlanıyorum. Seri gerçekten okurları kendine bağlıyor, yazarları bu konuda tebrik etmek gerek.
eğlendimm güzeldi ama şu an rose connor ile ryke daisy kitaplarını okumak daha çok istiyorum ve o kitapları daha çok severmişim gibi hissediyorum bakaalımmmmm artıkk
Lily'nin hâlâ bağımlılığıyla mücadele etmesiyle devam ediyor. Lo bunda daha iyi durumda, bu yüzden bu sefer Lily'ye daha çok odaklandı, yardımcı oluyor. Ve önceki kitapta Lo'nun bakış açısı yoktu ama bunda bakış açısını okuyoruz.
Lo ve Lily yeni yaşam tarzlarına nasıl yön vereceklerini öğreniyorlar ve bununla birlikte acı dolu anlar geliyor. Bu acı anlardan birisi de Lily'nin bağımlılığını dünyaya anlatmakla tehdit ediyor. Kim olabilir? Lily ne yapacak? Ryke, Connor, Rose ve ben bunu çözmeye çalışırken onun yanında kalıyorlar.
Kardeşlerin ve gelecek çiftin arası, bağları daha da güçleniyor. Bakalım neler olacak.
Sana Hâlâ Bağımlı #KitapYorumu
“Kime daha çok güveniyorsun, bana mı yoksa kendine mi?”
“Sana.” Duraksamamıştı bile..
Herkese merhaba Serinin giderek güzelleşeceğini biliyordum ama bu kadarını beklemiyordum.
Bu kitap Lo’nun rehabilitasyondan dönmesiyle başlıyor. Lily ve Loren birbirlerinden uzaktayken bağımlılıklarını kontrol etmekte iyi bir iş çıkartırken beraber olduklarında bu durum biraz daha zorlaşıyor. Lo’ya Lily’nin bağımlılığını basına sızdırmakla ilgili bir tehdit mesajı geliyor. Rose, Connor ve Ryke bu mesajın kimden geldiğini öğrenmeye çalışırken bir yandan da Lo ve Lily’nin bağımlılığını kontrol altında tutmaya çalışıyorlar.
Lily ve Lo’nun bağımlılıkları, çaresizlikleri, bağımlılıklarının altında yatan sebepleri, mücadeleleri o kadar güzel işlenmişti ki.. Duygulanmadan edemedim. Özellikle ikisinin karakter gelişimine bayıldım. İlk kitaptaki Lily ve Lo’dan eser yoktu. En sevdiğim şey Lo’dan okuduğumuz bölümlerdi ilk kitaptan beri onun bakış açısından okumayı istiyordum görünce aşırı mutlu oldum. Onu çok çok daha iyi anladım.
Lo’nun kendi bağımlılığına tekrar yenilmemek için mücadele verirken Lily’e olan desteği >>> Her adımında yanında olması onunla ilgilenmesi aşırı güzeldi. Bu kitapta kendisine fazlasıyla bayıldıım. Lily’nin mücadelesi beni çok duygulandırdı, bazı hatalar yapsada kendini durdurmaya çalışması, ilişkisi için ekstra çabalaması çok güzeldi. Genel olarak Lily’i okurken aşırı duygulanıyorum.
Rose, daha önce dediğim gibi mükemmel bi abla. Lily’le olan ilişkisini çok seviyorum.
Daisy’nin de ön planda olmasını sevdim. Lo’nun onu abisi gibi korumaya çalışması çok tatlıydı.
Ryke Meadows ne diyebilirim ki. Lo’nun en büyük şansı bence. İkisinin ilişkisini okumak beni aşırı mutlu ediyor. Lo’nun babasından göremediği o sevgiyi, desteği abisinden
bir çocuğun en çok ihtiyaç duyduğu şey anne ve baba sevgisidir. onların göstereceği ufacık bir ilgi kırıntısına bile muhtacızdır. tüm bunlardan eksik büyüğüdüğümüzde ise bir yanımız hep buruk kalır, yokluğunu dâima hissederiz. bu kitap Lily'ye en çok üzüldüğüm ve daha fazla empati kurduğum kitap olabilir. dört kardeşin arasında ilgisiz, sevgisiz büyüyen tek kişi oydu ve bağımlılığının oluşmasında bunun da etkisi olduğunu görüyoruz, onu nelerin buna ittiğini. yine de her şeye rağmen çabası takdir edilesi. aynı şekilde Lo da. ikisi de bağımlılıklarıyla iyi başa çıktı ve birbirlerini kendi bağımlılıklarından daha fazla sevdiklerinin farkına vardılar. bu kitapta Lo'nun da kendisiyle tanışmasını okuyoruz. içki içmiyorken ve ayık kafadayken aslında daha farklı biri olduğunu birlikte keşfediyoruz ve bu gerçekten çok güzeldi. kitabın sonunda yaptıklarından gurur duydum. güzel, akıp giden bir kitaptı. basit diliyle sizi yormadan hızlıca okumanızı sağlıyor sadece uzun olduğundan dolayı sıkıldığım yerler oldu ama her şey iyi bir şekilde toparlanıp sonuca bağlandı.
; 7/10
bu kitabı kaç ayda ne şartlar altında bitirdim inanın bende bilmiyorum ama sanırım genel olarak serinin bu çifti beni çekmedi ya ondan bu kadar zorlandım her kitabını okurken ama güzelde yani o yüzden ısrarla üç beş ayımı verip seriden bir kitap okuyorum illa ki. neyse ki bu kitap sanki bir tık daha romantik bir çift vardı karşımızda, yemin ederim yan karakterleri daha çok seviyorum bu seride ve heyecanla bekliyorum yani onların sırası gelsinde onları okuyayım diye.. lil ve lo çifti bana çok yüzeysel geliyor, asla kötü değiller hatta okurken çok üzülüyorum da ikisine ama ben biraz gaddar ve gerçekçi bir insan olduğum için bağlanamıyorum onlara ya. bir sonraki kitapta bakıcaz artık durumlara vaziyetlere.
Okuduğunuz tüm seriyi bir köşeye koyun çünkü bu kitap en parıldayan en sağlam kitaptı. Bakın kitaplar arasında değil "serinin en iyisiydi" diyorum. Neden mi? Hadi gelin size biraz serinin üçüncü kitabından bahsedeyim.
Karakterlerimiz ikinci kitapta birbirlerine biraz uzak duymuşlardı. İkisininde ayrı kalma sürecinin ardından diğer kitaplara nazaran her ikiside daha güçlü ve daha iradeli karşımıza çıkıyorlar. Lo artık dünyayı daha ayık ve net gözlemleme şansına erişiyor. Yeni rehabilitasyonu arkasında bırakmış olan Lo, Lily'nin yanına dönüyor. Peki ama Lily ne durumda? Gerçekten Lo kadar her şeyin farkında mı? İşte bu kitapta kızımızı okurken onun mücadelesine şahitlik yapıyoruz. Ki bu noktada Lo'ya büyük bir hayranlık duymamak elde değil. Adam resmen kız için elinden gelenin fazlasını yapıyor ama Lily'nin hakkını yememek gerekli çünkü "sadık" kelimesini bence Lo'ya gösterdiği çaba ile tanımış oldu. Sanki onlarla en kötüyü görüp onlarla iyileşmeye başlıyoruz gibi hissettiriyor sana bu seri... Öyle ki sevmeyi, nefreti ve sevilmeyi de öğreniyoruz. Özellikle insan iradesi, sevgi ve yaşama tutunma konusunu her satırda hissetmeniz mümkün.
Aklımda tek soru " @martiyayinlari ne zaman devamını çıkaracak?" Eminim okuyan pek çok kişi aynı soruyu soruyor. Kesinlikle serideki en iyi kitaptı. Bir sonraki ne olacak merak konusu...
#sanahalabağımlı #addictedfornow #kristaritchie #beccaritchie #martıyayınları
Sana Hâlâ Bağımlı ~ Krista & Becca Ritchie
.
Her kitapta seri güzelleşiyor dostlarBağımlılıkları olan iki yakın arkadaş ve iki sevgiliydi Lily ve Lo. İlk kitapta onların bağımlılıklarının sınırlarında dolaştık, ikinci kitapta daha sakin ve bir süre birbirlerinden uzak kalıp savaşmaları gerekiyordu. Lily çevresindekilerin desteğiyle güçlü kalmaya çalıştı ve şimdi yeniden bir aradalar Arkadaşlıkları daha doğrusu birbirine bağlılıkları aşırı hoşuma gitmişti. Şimdi yeniden yan yana ve daha büyük bir sınav var.
Şimdi Lily seks konusundaki sınırlarını korumak zorunda ve bu süreçte tam da Loren yanındayken hem daha zor hem de mücadeleleri daha anlamlı. Özellikle Lo öyle yardımcı olmayı çalışıyor ki. Hem alkolden uzak durmaya çalışıyor hem Lily’nin bağımlılığıyla mücadele ediyor hem de bomba gibi bir olay karşımıza çıkınca kaos başlıyor. Gizemli ve tehditkar mesajlarla birisi onların sırlarını açığa çıkarmak ve kedinin fareyle oynamaya çalışması gibi oynuyor. Geçmişleri, eski düşmanları ve açığa çıkmayı bekleyen sırlarla kitapta hareket hiç kesilmedi.
Birbirlerini bağımlılıklarından daha çok seven ve bu sevgiyi adım adım herkese hissettiren bir ikili ve gerçek bir iyileşme, sevgiyle iyileşme süresinin bir parçasıydı Lily’i her şeyin önünde tutan LoBu ikilinin güzelliğinin yanında Rose ve Conner desteği ve kitapta favorim olan Ryke Tanıdığım andan itibaren öyle sevdim kiiii
Tüm ekibin gittiği tatil, Lily’nin kız kardeşi Daisy ve Ryke arasında oluşan bağ da güzeldi. Ryke ve Lo öyle güzel bir bağ kurdu ki onlar birbirine alışıp samimiyetleri ilerledikçe ben daha da sevdim.Aile ilişkileri, destek ve mücadele dolu bir yolculuktuKitap aşırı kalın olmasına rağmen öyle heyecanlı ve akıcıydı ki nasıl bitti anlamadımilk kitapta bağımlılık ve sağlıksız bir ilişkiyle devam ediyorduk,
Merhabalar
Seride beni en çok üzen, mutlu eden karmaşık duygulara sürükleyen 3.kitabın yorumuyla geldim. İlk kitapta Liliy ve Lo o kadar eleştirildi ki bu kitabı okuyunca aslında yazarın ne kadar iyi bir iş çıkardığını görmek seriye ayırdığım zamana değdiğini bana gösterdi diyebilirim. Her şeyin bir başlangıcı olduğuna inan biri olarak Liliy nin ve Lo nun neden bu bağımlılıklara sahip olduğunu yazar bize bu kitapta her bir ince noktaya değinerek açıklamıştı ve beni okuyucu olarak oldukça tatmin etti bu durum. Kişiliklerimiz doğduğumuz aile,bize verilen sevgi, çevre şartlarıyla şekilleniyor bana kalırsa, bunun örneklerinden birinide bu kitapta Liliy ve Lo yu okuyarak anlıyorsunuz anlayacağınız.
Lo bir yandan kendi bağımlılığına yenilmemek için uğraş verirken bir yandan da Liliy destek olup onu bağımlılığından uzak tutmaya sınırlamaya çalışıyor. Tüm bu olanlarin yanı sıra geçmişten gelen birinin kırılgan doğalarini tehtit etmesi biraz olayları kaosa sürüklüyor maalesef. Arkadaşlıktan aşka geçiş yapan çiftçimizin bağımlıklarindan daha çok birbirlerini sevdiklerini hem kendilerine hemde çevrelerine kanıtlamaya çalışırken inişli çıkışlı duygu patlamaları, aile dramlari derken ben kitabi uzun olmasına ragmen bir çırpıda okuyup bitirdim diyebilirim.
Liliy ve Lo tüm bunları yaşarken elbette yanında onların destekçileri Rose ve Conner ve kitapta diğer bayıldığım ve favori karekterim Ryke de fazlasiyla görüp okuyoruz . Birbirlerini artık aile gibi gören bu grubun gittiği tatil kitapta kesinlikle en beğendiğim bölümlerden biriydi hele Daisy ve Ryke nin çekişmeleri Ryke nin rest çekip yargı dağıtma olayı bana oldukça keyifli anlar yaşattı diyebilirim.
Netice olarak ben kitabi tıpkı karekterler gibi inişli çıkışlı duygu yoğunluguyla okudum. İçine dogdugunuz aile değilde kendi
Bu seriye bagimliyim arkadas. Boyle bir sey olamaz. Ilk kitabi 2 ay once mi ne okudum ama o kadar çok sevmemistim bu seriyi. Boyle gittikce toparladi bu seri. Karekterlere çok baglandim ya. Lil ve lo uzumlu keklerim<3 . 2. Kitap Senden Ayrı ve 3.kitap Sana Hâlâ Bağımlı çok çok çok seviyorumm. Simdi Gökyüzünü Öp e baslamam lazim ama biraz sindirmemiz lazim. Connor of cobalt okuyacam senideee.
Becca Ritchie, New York Times ve USA Today'in en çok satan yazarlarındandır. Tek yumurta ikizi Krista Ritchie ile birlikte romanlarını yazar. İlk ortak kitapları Addicted to You, Haziran 2013'te yayınlandı.
Becca, on dört yaşındayken, Wynter Chelsea: The Legacy with Outskirts Press adlı genç bir yetişkin/şehirli fantezi romanı yayınladı.