Devletli Yıllar (1969-1979)

Mart 2022
Ötüken Neşriyat

·256 syf.·
2025 19. kitabı
Ey ekmeği alınanlar! Selam sizlere! Ey rütbesi çalınanlar! Selam sizlere! Kardeş yahut arkadaştır diye evleri, Ocakları dağıtılan ülkü devleri! Selam size! Üstünüzde bütün bakışlar, Bir gün olur, tarih sizi elbet alkışlar!
Adı Devlet OlsunOsman Çakır · Ötüken Neşriyat · 023 okunma
İbrahim Metin'in gönülçelen ruhuna tazim ile
Puan vermedi·256 syf.·
2024 15. kitabı
7 Nisan 1969'da haftalık olarak İbrahim Metin, Sadi Somuncuoğlu, Halil Özyıldız tarafından yayımlanmaya başlayan Devlet Dergisi yayınladığı dönemin düşünce ve duygu biçimini Türk milliyetçilerinin gözünden anlatmakta tam bir "Zeitgeist" örneğidir. Ben Rahmetli İbrahim Metin ve Sadi Somuncuoğlu ile telefonda da olsa konuşabilme bahtiyarlığına erişenlerdenim. Sanıyorum ilk olarak Somuncuoğlu ile 2014 ve 2015'te görüşmüştüm, İbrahim Metin'le de 2019'da olması lazım. İbrahim Metin ilerleyen yaşına rağmen tezcanlı ve heyecanlı bir intiba uyandırmıştı bende. Nejdet Sançar'ın makalelerini kitaplaştırmıştı ve " Atsız-Sançar kardeşlerden biri gibi olman dileğiyle" diyerek eserini imzalayarak göndermişti. Önemli biri değilim ben. Basılan bir kitabım yok, akademisyen değilim hatta popülariteden de korkan biriyim fakat genç bir milliyetçi olarak bana bu kadar samimi davranmasını çok sevmiştim. Belki herkese kitabını imzalayarak gönderiyordu, belki herkese karşı sıcaktı ama bu vasıflar bugünlerde çoğu kişide anlamını yitirdi. Mesela bunları yazarken aklıma gelen kötü bir hatıramı paylaşarak incelememi iyice subjektifleştireyim, yıllar önce çok sevdiğim bir yazarın hayattaki en yakını akrabası olarak yeğenine ulaşmış, bin bir güçlükle edindiğim telefonun numarasından sonra konferans daveti ve sorularımız için kendisiyle irtibat kurduğumuzu bildirmiş fakat çok kötü bir şekilde geri dönüş almıştım. Soru sormak için irtibat kurmaya çalışan ben olduğum halde telefonunu nerede bulduğumdan, sorularımın çeşidine kadar kadar pek çok çetrefilli sorular sormuş ve açık yüreklilikle cevapladığım halde soğuk cevaplarla buluşma davetimi reddetmişti. Telefon kapandıktan sonra yazık deseler ağlayabilirdim. Ne kötülük etmiştim ki böyle soğuk ve müstehzi karşılanmıştım? Halbuki mutasavvıf
2026 2. kitabı
Osman Çakır / Adı Devlet Olsun. DEVLETLİ YILLAR Türk Milliyetçiliği Tarihinde Haftalık Bir Gazetenin On Yıllık Hikayesi (1969-1979). Osman Çakır 1951 yılında Ankara'da doğdu. Ilk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamladı. 1976 yılında Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi'nden mezun oldu. Toprak Reformu Müsteşarlığı ve TRT Genel Müdürlüğünde çalıştı. Özel sektörün değişik alanlarında faaliyet gösterdikten sonra 2006 yılında fiili İş hayatına son verdi. 1967 yılından itibaren milliyetçi ve ülkücü teşkilatlarda görev aldı. 1970-1979 yılları arasında devlet gazetesinin İdari İşleri Müdürlüğü görevinde bulundu, Töre, Devlet ve Bozkurt dergilerinde yazıları yayınlandı. Evli ve üç çocuk babasıdır. Türk milliyetçiliği fikri, Alparslan Türkeş'in liderliğinde Ülkücü hareket olarak siyasi alanda faaliyet göstermiş, bugün memleketin önde gelen siyasi partilerinden birine dönüşmüştür. MHP siyasi bir parti olarak kurulmasına rağmen yalnızca siyaset alanında faaliyet göstermemiş, Türk gençliğinin milletine karşı yapılacak saldırılara karşı uyanık olması noktasında faaliyet göstermiş mücadele etmiş bir teşkilattır. Ülkücü hareketin zayıf kaldığı alanlardan birisi de Basın Yayın sektörüdür. Anadolu'nun küçük şehir, kasaba ve köylerinden gelen Türk gençlerinin Ankara'da verdiği büyük mücadeleyi anlatan eserlerden birisi de Adı Devlet Olsun'dur. 1969-1979 yılları arasındaki süreci gazetenin çıkartılmasında emeği geçen bir kişi olarak Osman Çakır, sade üslubu ile anı kitap halinde bir araya getirmiştir. Kitap, yalnızca bir gazetenin çıkartılmasında karşılaşılan güçlükleri değil, dönemin siyasi olaylarını, ülkücü harekette faaliyet gösteren önemli kişileri de anlatmaktadır. Gazetenin sahipliğini yapan İbrahim Metin, ülkücü hareketin serpilip büyümesinde büyük emeği olan bir dava

Osman ÇakırYazar · 3 kitap
İlahiyat Fakültesi mezunudur. Uşak Eşme İmam-Hatip Lisesi, Merzifon Lisesi, Akçakoca Kız Meslek ve İmam-Hatip Liselerinde öğretmenlik ve yöneticilik, Akçakoca Lisesi Müdürlüğü;, Düzce Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde İl Müdürlüğü. TBMM XXIV. Dönem Düzce milletvekilidir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.