Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Adli Psikiyatri Dergisi – Cilt 1 Sayı 4

Adli Psikiyatri Dergisi

Adli Psikiyatri Dergisi – Cilt 1 Sayı 4 Sözleri ve Alıntıları

Adli Psikiyatri Dergisi – Cilt 1 Sayı 4 sözleri ve alıntılarını, Adli Psikiyatri Dergisi – Cilt 1 Sayı 4 kitap alıntılarını, Adli Psikiyatri Dergisi – Cilt 1 Sayı 4 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Çocuklarda Suça Meyil ve Saldırganlık
Saldırgan çocuk, temelde güvensiz çocuktur. Çevreden iyi bir davranış beklemediği için, ilk tepkisi saldırmak olur. Başkaları saldırmadan, ilk saldırıyı kendisi yapar. Kendi görmediği hoşgörüyü başkasına gösteremez. Aşırı saldırgan çocuk, aynı zamanda da uyumsuz ve sevilmediğine inanan çocuktur. Başka bir anlatımla, öz saygısı azdır. Kabadayılık gösterileri ile kendini güçlü olduğuna inandırmaya çalışmaktadır. Kuralları çiğnemek, onda geçici bir güçlülük duygusu yaratır. Kendisinden küçüklere karşı acımasız, kendinden güçlüler karşısında kuşkulu ve sinmiştir. İnsan ilişkilerini "ezmezsen ezilirsin" biçiminden değerlendirilir.
Anne ve Suçlu Çocuğun İlişkisi
Anne varlığından yoksun çocuklar hiç bir zaman bulamadığı insan sevgisi ve ilişkisi yerine, eşyaya, paraya, mala ihtiraslı bir yönelme gösterir. Kendilerine ahlak-vicdan yapısı ve başkasına itaat, saygı duygusu gelişmediğinden çeşitli suçları pişmanlıksız tekrarlar dururlar.Bazı araştırmalara göre karakterin şekillendiği ilk beş yıl içinde anneden ayrı kalmanın çocukta suçlu kişilik yapısının oluşumunda en büyük etken olacağı ileri sürülür.
Reklam
Cezaevinde Bulunan Çocukların Temel Özellikleri
Kuşkusuz okul çocuğun toplumsallaşmasında önemli bir yere sahiptir. Böylesi bir sosyal çevre içine giremeyen çocuklar denetim ve toplumsallaşma konusunda yeterli gelişimi gösterememektedir. Yapılan çalışmalarda bir diğer dikkat çekici nokta ise suç işledikleri anda çocukların okulla ilişkilerinin kötü olmasıdır. Hükümlü çocukların %74'ünün her hangi bir işte çalıştıkları tespit edilmiştir. Çocukluklarını yaşayamayan, yeterli beslenme, ilgi ve bakımdan yoksun çalışan çocuklar bu ortamda kötü alışkanlıklar kazanabilmektedir. Ayrıca bu işler çocukları geleceğe hazırlamayan, meslek kazandırmaya yönelik olmayan işlerdir.