Sömürgecilik-Misyonerlik-Siyonizm

1985
İnsan Yayınları

2019 6. kitabı
Okunma: 11 Mart 2019 21:37
Yazar Afrika'nın içinde bulunduğu durumu sömürgecilik- misyonerlik ve siyonizm olmak üzere üç başlık altında toparlamış. Bu bakımdan çok güzel olmakla beraber kitabın bundan otuz dört sene önce yazılmasından ve yeni basılıp güncellenememesinden olsa gerek güncel olmasa da baskısı bulunduğu takdirde tavsiye edilebilecek bir kitap.
Afrika Dramıİmadüddin Halil · İnsan Yayınları · 198510 okunma
2026 1. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2026 23:14
Bir kitabı okurken aynı anda ne kadar duyguyu yaşayabilirsin? Ve Bu bir roman değil de, tarih/sosyolojik inceleme ise... Bazen ağladığım, bazen öfkeden kitabı okumayı bıraktığım, bazen bir İslam davetçisi olarak umutsuzluğa daldığım, bazen içimi kemiren çaresizliği yaşadığım, en çokta neden İslam Davetçisi/ Adanmış olduğumu anladığım bir kitap oldu benim için. “Bilinçsiz öfke, zalimin işine yarar.” der Ali Şeriati. Eğer batıdan ve batıyı güçlü kılan emperyalizmden nefret etmek istiyorsan önce bilgi sahibi olman gerek. Bilmediğin şeyi seversin ta ki, emperyalizm silahı ile senin kapına gelene kadar. O zaman da bilmediğin için yanarsın ama artık çok geçtir... İşte yazar kitabında bu farkındalığı ortaya koyuyor. Bu kitabı okumak içimdeki devrimci duygularımı harekete geçirerek, neden İslam düşmanları ile hiç yorulmadan savaşmam gerektiğini bir balyoz gibi hatırlattı bana. Özellikle günümüzde tek ideali Influencer olmak olan gençliği düşündükçe, Batı'nın Afrika'daki açıktan sömürünün tecellisini Türkiye'de de görmek mümkün. Elimize sosyal medyayı vererek, yalancı Batı güzelliğini, medeniyet algısı yapan edeniyetlerini sevdirerek, gençliğin imanını işte bunlarla çaldılar ve bugün Türkiye'deki müslüman gençliği de harap ettiler... Kitapta tam da bu konuyla ilgili, Kıymetli Hocamın da bahsettiği bir paragraf var; "Önceleri biz toprağa sahiptik. Onlar misyonerler) ellerinde İncili taşıyorlardı. Gözümüzü açıp kapadık, bir de baktık ki; onlar toprağa sahip oldular. Bizleri de ellerimizdeki İncil ile başbaşa bıraktılar. Onlar gözümüzü göğe dikmemizi istiyorlardı ki kendileri istedikleri gibi topraklarımızı alabilsinler." İşte Batı böyledir. Senin dinini inancını elinden alıp onun yerine kendilerinin meydana getirdiği ideolojilerini dayatmak isterler. Bir ülkeyi işgal
Afrika Dramıİmadüddin Halil · İnsan Yayınları · 198510 okunma

İmadüddin HalilYazar · 12 kitap
- 1941 yılında Irak’ın Musul kentinde dünyaya geldi. Lisans diplomasını 1962 yılında Bağdat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Bölümünden onur derececiyle aldı. Yüksek lisans diplomasını İslam Tarihi alanında (İmadüddin Zengi) adlı tezi ile 1965 yılında Bağdat Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Yüksek Araştırmalar Enstitüsünden takdir derecesiyle aldı. Doktor ünvanına, 1968 yılında yine İslam tarihi alanında (Şam ve Fırat Vadisinde Emirlikler. M. 1072-1410) adlı tezi ile Kahire Aynü Şems Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde birincilik onur derecesi ile sahip oldu. - Musul Üniversitesi Merkez Kütüphanesinde sorumlu olarak çalıştı. 1968 - 1967-1977 yılları arasında Musul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde yardımcı Profesör, öğretim görevlisi ve dekan olarak bulundu. - 1977-1987 yılları arasında Musul’da Kuzey Bölge Müzeleri ve Tarihi Eserler Müdürü, Tarihi Eserler ve Kalıntılar Genel Kurumunda Uygarlık Müzesi Kütüphanesi Müdürü ve ilmi araştırmacısı olarak çalıştı. - Profesörlük ünvanına 1989’da sahip oldu. 1987-1992 yılları arasında Erbil’de Salahaddin Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde İslam Tarihi, Tarih Felsefesi ve Araştırma Metotları Profesörü olarak çalıştı. Daha sonra sırasıyla Musul Üniversitesi Eğitim Fakültesinde 1992-2000, Birleşik Arap Emirlikleri- Dubai’de Arap ve İslami Araştırmalar Fakültesi 2000-2002, Ürdün’de Zerka Üniversitesi 2003, Musul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi 2003-2005. Yazar şu anda halen misafir öğretim görevlisi olarak çalışmakta olduğu Ürdün/Yermük Üniversitesi İslami Araştırmalar ve Şeriat Fakültesinde hizmetlerini sürdürmektedir.