Ahlak Eğitimi

Emile Durkheim

Ahlak Eğitimi Gönderileri

Ahlak Eğitimi kitaplarını, Ahlak Eğitimi sözleri ve alıntılarını, Ahlak Eğitimi yazarlarını, Ahlak Eğitimi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sanatın insana verdiği neşeden pay almasını bilmeyen bir halk barbar bir halktır
Zira haksızlık akıl dışı ve saçma bir şeydir. Haksızlığa karşı duyarlı hale geldikçe, bunun sonucunda, aklın haklarına karşı da­ ha duyarlı hale geliyoruz.
Reklam
Gerçek ev­rende insan aklının radikal bir şekilde reddedeceği hiçbir şey bulunma­dığı şeklinde ifade edilebilir.
Ahlak denilince sadece tek tanrıcılık dinler akla geliyor bu büyük bir yanlıştır.
Ahlaklı olmak istemeyen hiçbir toplumu zor­la ahlaklı yapamazsınız.
Bir toplum bir anlamda var olduğu sürece pek değiş­mez .. Geçirdiği tüm değişikliklere karşın onda alttan altta hep değiş­ meden kalan bir şeyler vardır. Bu yüzden sahip olduğu ahlak sistemi belli bir değişmezlik ve sürekliliğe sahiptir.
Reklam
İnsanın toplumdan kopabilmesi için kendinden kopması gerekmektedir.
Bedenimiz nasıl dışarıdan aldığı gıdalarla besleniyorsa, sahip olduğu­muz zihinsel organizma da toplum kaynaklı düşünce, duygu ve dene­yimlerle beslenmektedir. Bizim en önemli parçamız topluma ait olandır.
Disiplin kuralları değişebilir. disiplin kıırallanmlaki deği­ şiklikler göz önünde bulundurulabilir ancak disiplinden vazgeçmek söz konusu olamaz ve şu anda bizim açıklamaya çalıştığımız konu da budur.
Eğer pedagoji yasal sınırlarını aşarsa ve deneyimin yerini almak isterse, öğretmenin mekanik olarak uygulayacağı reçeteleri buyurursa, eğitimin yapısını keyfi olarak bozar. Bununla birlikte, eğer deneyim tüm pedagojik düşünceleri aşarsa, o zaman körü körüne yapılan günlük işleri bozar ya da yöntemsiz ve yanlış edinilmiş bir bilgiyi peşinden sürükler. Çünkü pedagoji, sözün kısası, en yöntemsel düşünceyi, elden geldiğince en iyi şekilde belgelenmiş olarak öğrenimin hizmetine sunmaktan başka bir şey değildir.
Sayfa 10
131 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.