Bir Komiser Haritos Polisiyesi

Alan Savunması

Petros Markaris
Tahmini Okuma Süresi:
12 sa. 42 dk.
Sayfa Sayısı:
448
Basım Tarihi:
Haziran 2017
Yayınevi:
Can Yayınları
ISBN:
9789750735110
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Format:
Karton kapak
Sıralamalar
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Yunan polisiyesi
9/10
·448 syf.··
2019 76. kitabı
·
6 günde okudu
·
Okunma: 14 Aralık 2019 11:42
Yunan polisiye yazarı Petros Markaris 'in Batık Krediler kitabı ile ilgili yorumlarim oldukça iyiydi. Bir polisiye romanda istenilen özellikler fazlasıyla var Markaris'in kaleminde. Şahsen ben sonuna kadar surukleyicilik eksilmesin isterim bu tür romanlarda. Bunun da yolu , katilin ustalıkla gizlenmesidir, ki Markaris bunu başarabilir diyebilirim. Bir de şu yapılır genelde. Kitabın sayfa sayısının artması için gereksiz diyaloglar, sıkıcı bölümler kitabı uzatır da uzatır. Ancak bu iki kitapta yazılan her bölüm, konunun akışı ile direk ilgiliydi. Her bölüm, içinde farklı kanıtların cikarilabildigi şekilde tasarlanmıştı bence. Bir de şu var ki, iki halk birbirine çok benziyor. Kitabı okurken aklımdan bunu geçirdim sürekli. Boşuna demiyorlar, arada sadece bir deniz var diye. Bu kitabın başlıca konuları, kara para aklama, gece hayatının türlü cambazliklari, uyuşturucu çeteleri ve aile içi gerilimdi. Merakla okuyacağınız , hoşça vakit geçireceginiz türden bir polisiye roman.
Edebiyat
Alan SavunmasıPetros Markaris · Can Yayınları · 2017117 okunma
9/10
·448 syf.··
Beğendi
·
2019 102. kitabı
·
5 günde okudu
·
Okunma: 24 Temmuz 2019 15:25
Alan Savunması, D&R Can Yayınları 7 TL kampanyasından aldığım kitaplardan biriydi. Bu tarz kampanyalarda kenarda köşede kalmış bazı kaliteli kitapları okuyunca seviniyorum. Alan Savunması da onlardan biri oldu benim için. Yazarı ve kitabı hiç duymamış olmama rağmen oldukça hoşuma gitti. Yazarın İstanbul doğumlu olması olayların Yunanistanda geçmesi bize yabancı olmadığımız bir atmosfer sağlıyor. Kitap, içinde futbol takımlarının, paravan şirketlerin, politikacıların, para aklamanın ve cinayetlerin olduğu bir polisiye roman. Komiser Haritos ana karakterimiz. Onunla cinayetleri çözmeye çalışırken aynı zamanda hayatına da ortak oluyoruz. Burası beğendiğim nokta oldu. Kitapta sadece cinayetleri değil Komiser'in özel hayatını da okuyoruz. Film havasında ilerliyor kitap, akıcı dili okuru sıkmıyor, kitabı anlaşılır ve sürükleyici hale getiriyor. Belki çok şaşırıp, ters köşe olduğum yerler olmadı hatta bir ara olaylar çözdüğüm gibi ilerledi fakat okura verdiği o olaya dahil olup, soruşturmayı çözme hissi oldukça iyi.
Alan SavunmasıPetros Markaris · Can Yayınları · 2017117 okunma
8/10
·448 syf.··
Beğendi
·
2020 4. kitabı
·
27 günde okudu
·
Okunma: 04 Ekim 2020 23:02
Markaris, diğer kitaplarında olduğu gibi Yunanistan’ın politik, ekonomik, sosyolojik durumunu polisiye türünün sürükleyiciliği içinde hikayeleştirmiş. Kahramanı Komiser Haritos, Ahmet Ümit’in kahramanı Nevzat Komiseri anımsatıyor. Her iki yazarı da aynı keyifle okuyor, yeni maceraları için sabırsızlanıyorum.
Edebiyat
Alan SavunmasıPetros Markaris · Can Yayınları · 2017117 okunma
Puan vermedi·448 syf.··
2019 20. kitabı
·
17 günde okudu
·
Okunma: 29 Temmuz 2019 16:33
Can yayınları 7 Tl kampanyasından aldığım bir kitaptı. Kitaptan beklentim azdı ve kitaba başladığım zaman hiç beklemeyeceğim derecede akıcılıkla karşılaştım. Son derece keyifli bir polisiye idi. Komiset Horitos'a dair 3 kitabı var yazarın fakat bu ilk kitabı değil sanırsam. Ama sırayla okumak gerekmiyor. Kitap cidden çok güzel bitti iyiki alıp okumuşum. Sonu harbi güzel fakat soru işaretli bittiği için diğer kitapları hemen almak istiyorum.
Alan SavunmasıPetros Markaris · Can Yayınları · 2017117 okunma
8/10
·448 syf.··
2020 341. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 18 Ağustos 2020 20:58
Polisiye tarzını sevenler için fena sayılmayacak ölçüde. Ülkenin çevre konuları ele alınmış, sıklıkla çöplerle ilgili yakınmalardan bahsederek siyasi olaylara şöyle bir değinen kendi içinde kurgusu olan bir roman. Okurken sıkmıyor, ritmi tutturan ve hızlı ilerleyen bir konusu var.
Alan SavunmasıPetros Markaris · Can Yayınları · 2017117 okunma
9/10
·448 syf.··
2022 1. kitabı
Kitaba biraz sayfası fazla diye önyargıyla bakmıştım.Ama okumaya başladıktan sonra içine çekmeyi başardı.Sürekli okuyucuyu zirvede tutuyor.Katilin kim olduğunu cidden merak ettim.Sonunu biraz açık bırakmışlar,ama az çok devamında ne olduğunu tahmin edebildim.Kitabı bitirdiğimde bende fazla etki yaratmadı,ama güzeldi.Tavsiye ederim.
Alan SavunmasıPetros Markaris · Can Yayınları · 2017117 okunma
8/10
·448 syf.··
Beğendi
·
2019 36. kitabı
Alan Savunması |4/5| Yunan’lıların hayatıma kattığı her şey Antin Yunan’a dayanıyordu. Filozoflar ve mitolojisi benim Yunanlılardan aldığım yegane şeylerden birkaçıydı. Artık, Can Yayınları’nın indirimi sayesinde edindiğim bu kitap sayesinde Yunanlı insanlardan hayatıma bir şey daha kattı. O da komiser Haritos karakteri. İstanbul Büyükada doğumlu olan Petros Markaris isimli yazarın hayat verdiği Komiser Haritos’un maceralarından biri olan Alan Savunması’nı sırasıyla okumadım. Bu kitabın haricinde iki kitabı daha varmış ve bu kitabı onları okumadan okudum. Pek bir eksiklik de hissetmedim. Önceki maceralara referans yapıldığını düşündüğüm bir nokta ile de karşılaşmadım. Belki yayınlanma sırasına göre okumak en sağlıklı olanıdır ama rastgele okumanın da çok zararlı olacağını sanmıyorum. Yunanistan’da geçen bir polisiye macera olması kitabı almamdaki tek nedendi. Aldığıma pişman olmadığım bir kitap oldu. Bilakis, beklentilerimi fazlasıyla aştı ve tahmine ettiğimden daha iyi bir kitap olduğuna kanaat getirdim, kitabi bitirdikten sonra. Konusundan bahsetmem gerekirse; Haritos, uzun zamandır bir tatil yapmadığı için karısının baskısı sayesinde Santorini adalarında, baldızının evinde bir tatile çıkar. Her şey olması gerektiği gibi sakin ilerlerken adada bir deprem meydana gelir. Gerçekleşen bu deprem, toprak kaymasına neden olur ve toprağın altından bir ceset çıkar. İnceleme ekipleri cesedin üç ay öncesine ait olduğunu söyler ve Haritos, cesedi Atina’ya götürüp aylar önce işlenmiş bu cinayeti çözmeye çalışır. Bir polisiye kitaptan beklediğim ne varsa vermeyi başardı, Alan Savunması. Eğlenceli ve okuması keyifli bir ana karakter, derin ve düğümleri çözdükçe başka düğümler ortaya çıkaran bir gizem ve rahat okunabilen bir dil. Haritos’un ağzından okuduğumuz hikayede,
Alan SavunmasıPetros Markaris · Can Yayınları · 2017117 okunma
6/10
·448 syf.··
2020 1. kitabı
·
330 günde okudu
·
Okunma: 27 Eylül 2020 23:48
Santorini Adasında başlıyor. İşlerin yoğunluğu yüzünden bir türlü eşinin istediği tatile çıkamayan komiser Haritos, sonunda ısrarlara dayanamayarak eşiyle beraber baldızının yanına tatile giderler. Her şey yolunda gitmekte ve Haritos kendini yaz tatili rehavetine kaptırmak üzereyken adada bir akşam deprem olur. Heyecan içinde tüm ada halkı evlerinden dışarı fırlarlar ve geceyi köy meydanında geçirirler. Bu arada bir türlü şehirden köye yardım gelmemekte ve halk da söylenip durmaktadır.
Alan SavunmasıPetros Markaris · Can Yayınları · 2017117 okunma
Puan vermedi·448 syf.·
Beğendi
·
2020 141. kitabı
Başlarda biraz ön yargılı davrandım, Türklerle benzerliğini arıyordum anlatılanların. Biraz da sıkıcı gibi geldi açıkçası. Ama ön yargımı kenara koyup da kitabı anlamaya çalıştıkça olaylar içine çekti, sıkmayan bir anlatımının olduğunu fark ettim. Zaten bölümler kısa kısa, böyle olunca diğer bölüme geçmek için hevesleniyor insan. Hele de benim gibi uzun aradan sonra yeni yeni kitap okumaya başlayan birisi zorlanmayacaktır diye düşünüyorum. Teşekkür ederim.
Alan SavunmasıPetros Markaris · Can Yayınları · 2017117 okunma
8/10
·448 syf.··
2019 2. kitabı
Bir polisiye roman okurken aynı zamanda yunan toplumuyla olan benzerliğimizi okudum satır aralarında. Toplumun kadına bakışı, arka plandaki güç ilişkileri, rüşvetin içselleştirilmesi vs... Ben sevdim, tavsiye ederim.
Alan SavunmasıPetros Markaris · Can Yayınları · 2017117 okunma

Yazar Hakkında

Petros MarkarisYazar · 8 kitap
İstanbul, Heybeliada doğumlu Petros Markaris, 1965 yılında yazdığı Ali Reco'nun Öyküsü'yle edebiyat dünyasına adım attı. Ardından daha çok sahne sanatları ve sinemayla ilgilendi; Kral İbu'nun Destanı, Atlar gibi oyunlar yazdı, ünlü yönetmen Theodoros Angelopulos'un 1936 Günleri, Büyük İskender, Leyleğin Geciken Adımı, Ulysse'in Bakışı filmlerinin senaryolarını kaleme aldı. Polisiye türe ilk olarak Yunan televizyonunda üç yıl kesintisiz oynayan Bir Cinayet Anatomisi'nin senaryosunu yazarak adım atan Markaris, daha sonra Komiser Haritos'un baş kahramanı olduğu, Gece Bülteni ve Alan Savunması adlı romanları kaleme aldı.