Enigma'nın Şifresini Çözmek

Orijinal Adı:
Alan Turing: Unlocking the Enigma
9786052060339

2018 45. kitabı
Kitap tesadüfen elime geçti ve Turing’in filmini izlemiş hayran kalmış olduğum içim merak edip okudum. Yeterince kapsamlı olduğunu düşünmüyorum. Duygu dünyasına daha çok girilmesi ve bilimsel detayların arka planda verilmesi beni daha mutlu ederdi. Kısa bir bilgi kitabı.
2018 70. kitabı
Okunma: 17 Mayıs 2018 15:27
Alan Turing gibi bir dehanın hayatının bu kadar akıcı anlatılması şaşırtıcı doğrusu. Sıkmadan, yormadan, karmaşık şeylere dalmadan; cinsel tercihinden, savaş dönemi yaptıklarından, eğitim hayatından bahsedilmiş. Bir çırpıda okunacak bir şeyler katacak bir kitap.
2018 9. kitabı
Okunma: 15 Nisan 2018 19:38
Alan Turing'in kısa bir biyografisi diyebiliriz. Hayatının ilk dönemleri, eğitimi, cinsel kimliğine kavuşması, meşhur Engima'nın şifresini çözmesi ve son olarak Turing tesliyle halen günümüzde konuşulmaya devam eden biri. Fazla detaya girmeden, yalun bir şekilde hayat hikayesi bizlerle paylaşılmış.
2018 27. kitabı
Okunma: 03 Aralık 2018 17:06
Dünya tarihinde ki en büyük dehalardan birini tanımak için bu kitap ve Turing' in hayatını anlatan birçok kitap okunmalı. Sadece kendi olduğu ve cesaretinden kaynaklı cezalandırılan ve siyanürlü elma yiyerek bu hayata veda eden biliminsanı.
Bilim
2019 18. kitabı
Okunma: 24 Nisan 2019 00:15
Alan Turing Modern Bilgisayarin Mucidi Kitap teknik bilgi iceren mesleki bir kitap olarak düşünülebilir. Bilgisayar ilgilileri icin ozellikle kriptografi sevenler için tavsiye ediyorum Alan Turingi hep merak etmisimdir ve hep saygi duymusumdur. Anlatim olarak cok güzel dili sade anlasilir bir biyografi kitabiydi Affet bizi Turing.
2019 4. kitabı
Okunma: 03 Şubat 2019 01:29
20. Yüzyılın en büyük 100 insanı arasında, cinsel kimliği yüzünden cezalandırılmış, bilgisayarların öncüsü, matematik dehası, modern pozitivist, filozof, Turing testini hayatımıza katmış, Enigma'nın şifresini kıran kriptolog ve kısmen Tesla gibi Alan Turing. Büyük insanların hayatları gerçekten fazla yıpratıcı.113 gram siyanürle intihar etmiş.Yeni bir alanda başarılar elde etmeye başlamışken. Sebebinin tam olarak bulunamadığı belirtiliyor.Annesi Sara ölümünün intihar olmadığını ifade eden bir kitap yazmış ve kaza sonucu meydana geldiğine inanarak hayata gözlerini yummuş. Kitap okunabilirlik açısından gayet akıcı yazılmış.Ancak biraz özet niteliğini taşıyor gibi kısa geldi bana. 41 yıllık bu hayatın izlerini günümüzde görmek hala olağan bir hal.Daha da uzun bir dönem görülecek olması kaçınılmaz ve bence olması gereken bir hadise.
Alan Mathisson Turing'e Yakışmadı
2018 10. kitabı
Okunma: 04 Eylül 2018 17:03
Eşcinsel bir vatan kahramanı,Matematik Profesörü, Çok iyi koşucu,filozof işin ilginci ise kriptolog, olduğu halde insanları anlamayan bir adamın öyküsü ve bu adam bilgisayarın babası. Bir hayli sıradışı bir kitap fakat yazar bazı sayfalarda beyin yaktı sadece. Bazı sayfalar aksada bazı sayfalar bitmek bilmedi.
Bilim
Puan vermedi
"Gerçek zarar bir köprüyü yıkabilecek yahut ona benzer bir şeyi yapabilecek bir uygulama olmadıkça ortaya çıkmayacaktır." Bilgisayar bilimcisi, kriptolog ve bilgisayar biliminin kurucusu

David BoyleYazar · 1 kitap
Danny Boyle, Altın Küre Ödüllü İngiliz film yönetmeni ve yapımcısı. İrlandalı Katolik bir ailenin çocuğu olarak İngiltere’de dünyaya geldi. Bolton’daki Thornleigh Salesian College’den sonra eğitimine Bangor’daki University of Wales’te devam etti. Doğum tarihi: 20 Ekim 1956 (61 yaşında), Radcliffe, Birleşik Krallık