3 Kasım 2021
İthaki Yayınları

2021 84. kitabı
Okunma: 26 Aralık 2021 08:02
Alaybozan: Katılan topluluğu etkileyerek, bir düzeni ya da kararlaşmış bir işi bozan (kimse). Yazar 11 öykü barındıran kitabında isminin hakkını veriyor diyebilirim. Rahatsızlık veren konuları yazıp, huzurumuzu kacırmayı farkındalık yaratmayı amaçladığını hissettim okurken. Canlılara dair bütün duygular ve toplumsal yaralarımız işlenmiş kitapta. Karamsarlık hissi baskın. Öykülerin hepsini beğendim fakat distopik bir öykü olan “Sözcükler Çekildi”, pedofiliye dikkat çeken “Suçbaz”, “Ölürgezer” ve “Dip Nota” beni en çok etkileyen ve sevdiğim öyküler oldu. İyi ki okudum. . Siz de okuyun, pişman olmazsınız. Hoşça kalın.
2023 39. kitabı
Herkese keyifli okumalar diliyorum. Güzel bir öykü kitabı okudum. Tavsiye niteliğinde. Beğeneceğinizi düşünüyorum. Şiirleri ile tanıdığım yeni bir yazar kendisi. Bizzat tanışma fırsatı buldum ve sohbet etme şansını da elde ettim. Öykülerinde büyülü gerçekliğin etkisini görmek mümkün. Aynı zamanda yazar, toplumsal mesajlarda veriyor okura. (pedofili, adalet, dürüstlük ilkesi vs.) Yazar her bir öyküde karakteri öyle işlemiş ki kendinizi onun yerine koyup öyküyü devam ettiriyorsunuz. Sürükleyici bir hava estirmiş. Sıra dışı bir kurgu ve kendine özgün bir dil mantığı benimsemiş yazar. Haliyle okuru yormayan bir prensip oluşturmuş. Ben çok beğendim. Bu kitaba mutlaka bir şans vermelisiniz. Alaybozan Zeynep Tuğçe Karadağ
Hikaye-Öykü
2022 18. kitabı
Okunma: 22 Ocak 2022 00:15
Zeynep Tuğçe Karadağ’ı ‘Acile Tek Giden’ ve ‘Beni Nereden Vuralım?’ adlı şiir kitaplarıyla tanıyoruz. Alaybozan’la hepimizin ezberlerini bozan öykülerle karşımıza çıkıyor ve sinematografik bir anlatımla okuru sarsıyor. Kendine özgü dili ve sıradışı kurgusu ile uzun süre dimağımızdan silinmeyecek metinler bunlar. Kimi öykülerde adaletin tecellisine tebessüm ediyor, kiminde kendini eksik ya da bir parça yalnız hisseden bir karakterin gözleriyle bakıyorsunuz topluma. Duyu organlarınızın tamamını kullanacağınız bir öyküden, eşyaların da bir ruhu olduğunu anlatan öyküye geçmek tıpkı edebiyatın hazzını her zerrenizde hissetmek gibi. “Yatak odandaki gardırobun sol kapağını açtın, uzun uzadıya boşlukta sallanan askılara baktın, onlara dokundun, eskiden orada duran kıyafetleri anımsamaya çalıştın. Gözünün önüne yavruağzı, şal desenli bir gömlek geldi, âdemelman kalkıp indi, bileğin karıncalandı. Elindeki fotoğrafa diktin bakışlarını, otuz yaşına. Onu ters çevirip dolaba kaldırdın. Yüzünü kaplayan örümcek ağıydı yaşam. Yalnızlığın yaratık gibi büyüdü yanında.”
2022 7. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2022 00:00
On bir öyküden oluşan kitabı babasına ithaf eden yazar ilk sayfasında, #williambutleryeats ile okurunu karşılıyor. “Yüzümü arıyorum bir zamanki Dünya yaratılmadan önceki.” Şair dokunuşu olduğunu ele veren metaforlar, ince bir hiciv, aforizma tadında cümleler ve her öyküde okuruna geçirmeyi başardığı duygularla kalbinizde derin bir iz bırakıyor. Şahane ev sahipliği için teşekkür ettiğiniz son sayfada, hani o ayrılma vaktini uzattığımız kapı önü sohbetinde #bertoltbrecht ile yolcu ediyor sizi. “Nereye gittiler dersin Çin Seddi’nin bittiği gece, duvarcılar.”
Alaybozan-Ezber Bozan
2025 3. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2025 08:36
Devrik cümlelerin şiir mısrası gibi işlediği güzel bir öykü kitabı. Herkesin kendini içinde bulacağı 11 öyküden oluşmuş. En az bir tanesinin sizin düşsel yolculuğunuza eşlik edeceğine eminim. Alaybozan, Ezber bozan bir öykü kitabı...
2022 20. kitabı
On bir hikaye… Farklı yaşamlar… Sessizliğin sesi… Fiziksel eksikliği sebebiyle toplum tarafından eşit haklara sahip olmayan ötekileştirilmeye mahkum olanların,vicdanının vermiş olduğu yükle başka birinin suçunu açığa çıkartan ama kendi işlediği suçları örtbas etmek isteyenlerin,ruhen ölen sadece bedenen hayatta kalanların,yaşarken üzerine toprak atılan kalp sancıyla mücadele edenlerin, hayatlarını istemeden-isteyerek kaybedenlerin,çevrelerine hapsolanların-hapsolmayanların hikayelerini okuyoruz. : Beş duyu organımızın önemini,iletişimin anlamını-anlamsızlığını,kimi insanlar için hayvanların değerini-değersizliğini her öyküsünde belirten yazarımız kitabının kapağında da yüksek ses butonu ile Alaybozan’ların sesi olmuş. : Sizlerde her şeye rağmen cesaretlerinden ödün vermeyenlerin sesi olmak istiyorum diyorsanız şimdiden keyifli okumalar dilerim