Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Alemlere Rahmet Hazreti Muhammed

Muhammed Emin Yıldırım

Alemlere Rahmet Hazreti Muhammed Gönderileri

Alemlere Rahmet Hazreti Muhammed kitaplarını, Alemlere Rahmet Hazreti Muhammed sözleri ve alıntılarını, Alemlere Rahmet Hazreti Muhammed yazarlarını, Alemlere Rahmet Hazreti Muhammed yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Gün olur bir olay gelirse başa Kesip ümidi düşme telaşa Merhametini kaybedecek mi? Resul'un yaktığı meş'ale sönmez O kapıyı çalan eli boş dönmez
Sayfa 104 - Mahmut Kaya, Kaside-i Bürdeyi Türkçe Söyleyiş, s, 163
Efendimiz (a.s.) biriyle tokalaşırken karşıdaki elini çekmeyene kadar O'da (s.a.v.) elini çekmezdi. Muhatabı rencide olmasın diye önce onun elini bırakmasını beklerdi. Bu da önemli bir insanî ilişki kuralıdır. Bu sünnette hayata farklı yollardan taşınabilir. Mesela telefon görüşmelerinde muhatap telefonu kapatmadan telefon kapatılmaz, özellikle telefonu açan kapatır, sonra diğeri kapatarak bu sünneti de hayata taşıyabiliriz.
Sayfa 101
Reklam
O (s.a.v.) kapıyı çalana "kim o?" diyen ev sahibine "Benim" diye cevap verilmesinden hoşnut olmazdı. Cabir ibn Abdullah diyor ki: Bir kere Resulullah'ın (s.a.v.) yanına girmek için izin istedim. Bana "kim o?" diye sordu. Ben de "Benim" dedim. Ben Ben ne demek diye bana çıkıştı. Hoşnut olmadığını fark ettim. Bir daha da böyle söylemedim. Bunun için sahabeler O'nun (s.a.v.) yanına girmek istedikleri zaman yüksek sesle selam verir, ben falancayım, Ya Resulullah içeriye girebilir miyim diye izin isterlerlerdi.
Sayfa 100
Peygamber efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)
Bir gün Ebu Hureyre'ye sordu: Dün neredeydin? Ebu Hureyre dedi ki: Ya Resulullah yakınlarımdan birini ziyarete gitmiştim. Dedi ki: "Seyrek ziyaret etki, muhabbetiniz artsın"
Sayfa 99
Biliyoruz ki Resulullah (s.a.v.) her eylemini sağdan başlayarak yapardı, yol hakkını sağdakine verirdi. Bu gerçeği bilen bizler bazen kapıda dakikalarca birbirimize geçiş hakkını ikram ederiz. Sen geç, yok sen geç bu tartışmaya sağdan geçmek sünnettir der sağdakini geçirerek sonlandırırız.
Sayfa 97
“Birbirinizle çekişmeyin, sonra korkuya kapılırsanız da kokunuz gider.”* İnsanın kendine has bir kokusu vardır. Bu koku imanın düzeyinde dışarı yansır ve muhatapta etki uyandırır.
Sayfa 94 - *Enfal Sûresi 8/46
Reklam
Yer vardır; orada şiddetli olmak izzettir. Yer vardır; orada yumuşak olmak zillettir. Yer vardır; orada şiddetli olmak zulümdür. Yer vardır; orada yumuşak olmak rahmettir.
Sayfa 84
“Her tanıyan bilir, ama her bilen tanıyamayabilir.”
Sayfa 79
Kur’an ile Peygamber ayrılmaz iki kaynaktır. Kur’an okuyan Peygamber, Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) de yürüyen Kur’an’dır. Kur’an Efendimiz’in (sallallahu aleyhi ve sellem) yazıya dönüşmüş hali, Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem), Kur’an’ın insana dönüşmüş halidir.
Sayfa 49
Hz.Ömer (radıyalllahu anh) tanışmayı üç şeye bağlamıştı: Yolculuk, ticaret, aynı mekanı paylaşmak.
Sayfa 79
Reklam
Allah yar ise bütün dünya dar ve düşman olsa ne yazar ki...
Sayfa 30
"Allah kimi doğru yola koymak isterse, onun kalbini İslâma açar.(53) Ayeti nazil olunca; Efendimiz (sas) dedi ki: "Nur kalbe girince genişler ve açılır." Sahåbe sordu: "Ya Resûlullah! Bu halin dışarıdan görülen bir alameti var mıdır?" Dedi ki: "Ebediyet yurduna hazırlanmak, aldanma diyarından uzaklaşmak, ölüm gelmeden önce ölüme hazırlanmaktır." [54]
(53) Enam Süresi 6/125. [54] Ibn Kesir, Tefsiru Kur'ani'l-Azim, II, 324.Kitabı okudu
Efendimiz (sas) hep, "Allah yar ise bütün dünya dar ve düşman olsa ne yazar ki" diyerek yoluna devam etmiştir.
Allah'a iman eden ve imanlarına akidevi anlamda hiçbir şek ve şüphe karıştırmayan insan mümindir.
İnsan akıl ile Allah'ı bulabilir ve zatı hakkında bazı bilgilere kısmi de olsa ulaşabilir. Tek başına akıl eğer çok fazla tahrif olmamış, dışarıdan gelen düşüncelerin etkisinin oluşturduğu bazı önyargılar altında kalmamış ise; kesinlikle kendini yaratan bir yaratıcının olduğunu kabul edecektir.
524 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.