Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ali Şeriati Sözleri ve Alıntıları

Ali Şeriati sözleri ve alıntılarını, Ali Şeriati kitap alıntılarını, Ali Şeriati en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ali Şeriati'nin zihninde 'öze dönüş' kavramı, Kur'an'ın mesajına ve peygamberin sade hayatına dönüş demektir.
Sayfa 72 - Tekin YayıneviKitabı okudu
Düşüncelerimiz, kalplerimiz ve irade özgürlüğümüz köleleştirilmiş.
Sayfa 93 - Tekin YayıneviKitabı okudu
Reklam
"Dün komşumuz açlıktan öldü, Bugün cenazesinde kurban kestiler..."
Ne tuhaf!.. Dini, bilime karşı ve halkı uyutan afyon diye gösterdiler. Özgürlüğü, izzeti, insanın bağımsızlığını felce uğratan sapık bir fanatizm olarak nitelendirdiler dini. Oysa, insanı yeryüzünde Allah’ın halifesi yapan dinden başka bir felsefe ya da ideoloji değil.
Okuyun, diyor okuyun. Çünkü mürekkebin akmadığı yerde kan akıyor.
Reklam
Bu devran hep böyle mi dönecek? Biz hep yenilecek miyiz? Ali Şeriatî hep yalnız mı kalacak? Ben bu devranın döneceği, rüzgârın bir gün tersten eseceğine yürekten inanıyorum. Bu sizin gibi gençler sayesinde olacak...
Sayfa 48 - Tekin Yayınevi, 2. Baskı, Aralık 2016Kitabı okudu
İbadetinden kul kendi sorumludur ama adaletsizlikten tüm İNSANLIK...!
Muhafazakara, dünyanın bütün meydanları senin olsa ne yapardın diye sormuşlar, AVM yaparım, rezidans yaparım, bir de yanına cami dikerim demiş.
Sayfa 62 - Tekin Yayınevi
Ne bizi bilen ne de bizim bildiğimiz insanlara karşı savaşlara sürüklediler bizi. Hiçbir zaman küçümsemediğimiz insanları öldürmeye zorlandık. (...) Bir düşünüre göre bir savaş, birbirlerini tanımayan; fakat birbirlerini çok iyi tanıyan insanlar adına iki grubun yaptığı harplerdir. Bizi savaşa zorlayanlar öldürmeye ve öldürülmeye zorladılar. Eğer zafer kazanılırsa başkalarıydı ganimete konan, biz değil.
Reklam
Din, para tarafından beslendiği müddetçe; Din paranın hizmetinde olacaktır...
Hakikati savunanlar tarihte daima azdır, yalnızdır.
Tarih insanın bilinçli hareket etmesinden çok ahmakça hareket etmesinin örnekleriyle doludur.
Sayfa 114Kitabı okudu
Satre şöyle söylemiş, ‘Bir dine girseydim Ali Şeriati’nin dini olurdu.’
Ali Şeriatî yöntemine göre şirk, sınıflı toplumdur, tevhit de sınıfların ortadan kalktığı toplumdur, birdir, eşittir ve herkes yeryüzünde Allah'ın nimetlerinden ortaklaşa yararlanır. Tevhit ne demek: Hepimiz bir ve eşitiz, kimsenin kimseye üstünlüğü yok, Allah'ın nimetlerinden, herkes eşitçe yararlanacak. Siz, tevhit diyor, yani birlik, bir oluş diyorsunuz, ontolojide bunu yapıyor, Allah iki tane değil bir tanedir diyorsunuz, epistemolojide bunu yapıyorsunuz, vahyi, aklı, sezgiyi, esas aldığınızı söylüyorsunuz... (Bir ve aynı gördüğünüzü söylüyorsunuz.) ama iş sosyolojiye gelince, siyaset bilime gelince, ekonomi politiğe gelince, parçalıyorsunuz; toplumda, zengin ile yoksul nasıl eşit olabilir diyorsunuz. Allah zengini zenginlikle imtihan ediyor, fakiri de fakirlikle imtihan ediyor, zengin zenginliğine şükredecek, yoksul yoksulluğuna sabredecek diyorsunuz. Gökte Allah'ın birliğini savunuyorsunuz, yerde toplumun birliğini savunmuyorsunuz. Gökte parçalanmış tanrılar yok, bir tane Allah var diyorsunuz ama (görüşünüzü) yere indirdiğiniz zaman, bir sürü sınıf oluşturuyorsunuz. Kur'an'da, cennet ülküsü, sınıfsız toplumu ifade eder.
Sayfa 44 - Tekin Yayınevi, 2. Baskı, Aralık 2016Kitabı okudu
192 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.