Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

All About Space - Sayı 11 - 2021/11 - Kasım

All About Space

All About Space - Sayı 11 - 2021/11 - Kasım Sözleri ve Alıntıları

All About Space - Sayı 11 - 2021/11 - Kasım sözleri ve alıntılarını, All About Space - Sayı 11 - 2021/11 - Kasım kitap alıntılarını, All About Space - Sayı 11 - 2021/11 - Kasım en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Galaksilerdeki yıldızlar gaz bulutlarının kendi kütle çekimi etkisi altında çökmesiyle oluşuyor
Samanyolu'nun galaktik geçmişini ortaya koyan kırık bir kolu var
Yeni gözlemler yay kolunun sarmallığının 60 derece olduğunu gösteriyor ve bunun nedeni halen bulunabilmiş değil. (Daha önce 12 derece olarak modellenmiş)
Reklam
Bilim Insanları, TrIton’un Neptün’ün orIjInal uydusu olmadığını düşünüyor
Şaşırtıcı bir şekilde fizik kanunları zaman yolculuğu yapılmasının önünde engel oluşturmuyor.
Ay'ın bize bakan yüzünün yüzde 13'ü denizlerle kaplı iken uzak yüzünün sadece yüzde biri denizlerden oluşuyor.
Reklam
Galaksimizin merkezindeki kara delik Güneş'in 4 milyon katı kütleye sahip
GÜNEŞ SİSTEMİ’NİN EN BÜYÜK UYDUSU GANYMEDE’DE İLK DEFA SU BUHARI TESPİT EDİLDİ
LAZER İTİCİLER Güneş Sistemi’ni incelememizin önündeki en büyük engellerden biri yakıt problemi. Uzak mesafelere gidebilmek için çok fazla yakıta veya başka gezegenlerin kütle çekiminin kullanıldığı akıllı rotalara ihtiyacımız var. Çok fazla yakıt taşımanın bedeli sadece maddi değil. Ne kadar fazla yakıt kullanırsanız taşıyacağınız kargo veya bilimsel ekipmanlar için yeriniz azalıyor. Uzun zamandır, bildiğimiz fiziğin sınırlarını zorlayacak bir itki sistemi geliştirme hayalimiz var. Bu çözümlerden birisi, NASA’nın önerdiği lazerle (Yani fotonlarla) bir uzay aracına yakıtsız itiş sağlamak. Bu teknoloji henüz bebeklik döneminde ancak çok dikkat çekici. Böyle bir konsept Dünya yörüngesinde, gelen fotonları uzay aracına yönlendirecek panellerle yapılabilir. 100kW’lık bir Güneş paneli bir uzay aracına bir newtona kadar itiş gücü sağlayabilir.
Dunya'yi uzaydan görenlerin tecrübe ettiği Overview Etkisi, dünyanın uzaydan ne kadar narin ve hassas göründüğüne dair bilişsel bir farkındalıktır.
Sayfa 14
Reklam
Lazer iticiler Güneş Sistemi’ni incelememizin önündeki en büyük engellerden biri yakıt problemi. Uzak mesafelere gidebilmek için çok fazla yakıta veya başka gezegenlerin kütle çekiminin kullanıldığı akıllı rotalara ihtiyacımız var. Çok fazla yakıt taşımanın bedeli sadece maddi değil. Ne kadar fazla yakıt kullanırsanız taşıyacağınız kargo veya bilimsel ekipmanlar için yeriniz azalıyor. Uzun zamandır, bildiğimiz fiziğin sınırlarını zorlayacak bir itki sistemi geliştirme hayalimiz var. Bu çözümlerden birisi, NASA’nın önerdiği lazerle (Yani fotonlarla) bir uzay aracına yakıtsız itiş sağlamak. Bu teknoloji henüz bebeklik döneminde ancak çok dikkat çekici. Böyle bir konsept Dünya yörüngesinde, gelen fotonları uzay aracına yönlendirecek panellerle yapılabilir. 100kW’lık bir Güneş paneli bir uzay aracına bir newtona kadar itiş gücü sağlayabilir.
Stephen Hawking
Kuantum teoriyi kullanarak bazı parçacıkların karadelikten kaçabileceğini gösterdi.
Uzaylıların sessiz kalmak için de iyi sebepleri olabilir. Belki de evren de yasam değil de zeki yaşam nadirdir.
Sayfa 23
KARANLIK MADDEYİ GÖREMİYORSAK YERİNİ NASIL TESPİT EDEBİLİYORUZ? Karanlık madde görünmez ancak etrafındaki şeyleri hareket ettirerek kendini gösterir. Pencereden dışarı bak: ağaçlar hareket ediyor mu? Rüzgârı göremiyorsun ancak ağaç yapraklarının hareketinden anlayabiliyorsun. Yıldızlar ve galaksiler de kozmik yapraklar gibi. Büyük Patlama’dan sonra galaksilerin arasındaki mesafe karanlık maddenin kütle çekimsel etkisi ile kontrol altında tutuldu. En büyük karanlık madde yığınları günümüzde halen galaksiler etrafında toplanmış durumda ve galaksileri sadece kendi kütle çekimleri ile hareket edebileceğinden daha hızlı hareket ettiriyor. Samanyolu Galaksisi’ndeki karanlık madde yığını, yıldızların yörüngelerinde daha hızlı hareket etmesini sağlıyor. Daha küçük karanlık madde yığınları ise yıldızların akımlar halinde aynı yörüngede dolanmasını engelliyor. Yani kozmik çorba aslında biraz pütürlü. Ancak bu pütürler onu oluşturan maddelere bağlı. Eğer karanlık madde kütle çekiminden başka kuvvetlerle etkileşiyor veya parçacıklardan yapılmış olsaydı, bilinenlerden daha küçük pütürler çözünmüş olurdu. Karanlık maddenin ne olduğunu öğrenmek için daha hassas yaprakları izliyoruz (sönük yıldızlar ve ışık ışınları), böylece en küçük bir esintiyi bile görebiliyoruz.
26 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.