All-Star Superman

Yapı Kredi Yayınları

All-Star Superman
2021 133. kitabı
Okunma: 10 Ağustos 2021 15:13
All-Star Superman üzerinden biraz yazar çizer övgüsü ve biraz da yayınevi yergisi yapayım dedim. Öncelikle YKY ve çizgi roman üzerine biraz konuşmak istiyorum, kitaba geçmeden önce. YKY yayınları comics denilen Amerikan çizgi romanlarına ilk başladığında (Superman Yeni Dünya, New 52 Superman, Justice League vb seriler ile) kitapları orijinal boyutuna yakın - yada aynı, tam olarak emin değilim- büyük boyda basıyordu. Kağıt kalitesi de üst düzeyde idi. Fiyatları da piyasadaki benzer - hatta kalite ve boyut olarak düşük- çizgi romanlara göre uydun idi. Fiyat - performans indeksinde en üst seviyede olduğu söylenebilir. Sonrasında maalesef aynı kaliteyi koruyamadığı gibi bu çizgi romanda gördüğümüz gibi inanılmaz dip seviyelere çekti. İlk olarak ülkemiz çizgi roman yayıncılarının bir kısmının (YKY, Arkabahça, JBC, Çizgi Düşler) toplu bir şekilde DC Comics Rebirth dönemini yayınlamaya başlaması YKY'in Amerikan ekolü dediğimiz çizgi romanlarda kaliteyi düşürmeye başladığı andır. Bu dönem öncesi YKY büyük boy, Arkabahçe ve Çizgi Düşler Türkçe çizgi roman boyutu dediğimiz daha küçük boy, JBC ise küçük boyun en olarak daha geniş versiyonu şeklinde kendine has bir kitap boyutu kullanıyordu. Söylenen o ki, Rebirth serilerini yayınlarken hepsinin bir kalıp olması istendi ve herkes aynı boyuta çekti çizgi romanları. Bu dönemden sonra YKY bir daha büyük boy çizgi roman basmadı. Eski büyük boy serilerinin yeni baskılarını da küçük boy olarak güncelledi. Hatta ilk sayısını büyük boy basmış olduğu Wonder Woman - Yeni Dünya'nın ikinci sayısını küçük boy basarak, seri içinde boyut değiştirme rezaletini de göstermiş oldu bize. Bunları sineye çektik. Ama daha sonra her çizgi roman ile düşen kağıt kalitesinde ulaşılan son nokta All-Star Superman'dir. Daha önce kendi bastıkları 208
Çizgi Roman
2023 1. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2023 10:23
Yaklaşık 30 senedir Superman okuyucusu olaraktan eski siyah beyaz Süpermen çizgi romanları özlemedik değil yeni çıkan seriler içinde Kağıt kalitesi olan en kötü kitap olduğu herkesçe malum ama diyaloglar gerçekten çok zekice lex Luthor dahiliğinde zirve yaptığı bu kitapta Clark Kent aşırı kilolu cizimi karakterine hiç yakışmamış
Öyle İçimden Geldi..
Superman Düşüyor ve Yükseliyor
2023 20. kitabı
Okunma: 21 Ekim 2023 14:49
Normalde Superman çizgi romanlarını ve genel olarak Superman karakterini sevmem ama genel olarak beğendiğim bir çizgi roman oldu. Öyle abartıldığı kadar üst düzey bir yön bulamadım şahsen ama genel olarak okurken keyif aldım, yine de bi' Red Son'ı tercih ederim. Çizim kısmı genel olarak hoş olsa da çok da fazla beğenemedim maalesef, ortalama diyebilirim. Hikâye olarak da hoş bir hikayeye sahip, sonu da gayet güzeldi, Superman sevmeyen okuyucuların bile ilgisini çekebilecek bir sayı olabilir.
Çizgi Roman Edebiyat
2021 120. kitabı
Okunma: 16 Ekim 2021 19:05
Son zamanlarda okuduğum en güzel Superman hikayesiydi... Efsane yazardan güzel bir yorumlama olmuş.. Daha önce action comics’in belli başlı kısımlarını yazmıştı... Burada Superman konusunu yeni fikirleriyle şahlandırmış... Çok güzel bir hikayenin yanında hiç sıkmayan bir ilerlemesi var.. Her zaman ki gibi geçmiş ve günümüz yanında... Son zamanlarda paralel evren tabirine yenisi olan altevrende bizlere Superman’i yaşatıyor... Çok güzel bir sonla ( ucu açık bir şekilde ). Umarım bir devamını yazmak için seçilir... Yaratıcı düşünceleriyle bizleri büyülüyor...Evet sıradaki gelsin...
İyilik iyidir
2025 13. kitabı
Okunma: 25 Ağustos 2025 00:00
All-Star Superman tüm edgy eserlere inat umudu ve iyiliği aşılayan çok güzel bir şaheser. Son yıllarda The Boys ve Invincible gibi eserlerde çok fazla kötü Superman versiyonları gördük (ki onlar da ayrı güzel eserler) ve bence o versiyonlara alışarak Superman' in nasıl olduğunu, nasıl olması gerektiğini unuttuk. Şahsen ben unutmuştum. All-Star Superman bana neden Superman' in harika olduğunu tekrardan hatırlattı. Superman' i sevdiren, onu en meşhur süper kahraman yapan şey uçması, gözünden lazer atması değil. Onu sevdiren asıl şey bir uzaylının, insanları insanlardan daha çok sevmesidir bence. Ki öyle saf bir sevgi ki, kendisi galaksiyi dize getirebilecek güçte olmasına rağmen insanlar için ölmeyi sorun etmez. All-Star Superman, Superman' in hastalanıp yavaş yavaş öleceği haberini alması ile başlıyor. Artık o güçlü Superman' imizin ömrü kısıtlı. Ve biz ölene kadar onun insanlık için yapmaya çalıştığı şeyleri okuyoruz. Çizgi roman biraz da duygusal bir zamanımda okuduğum için bana fazlasıyla dokunmuş olabilir. Ama Superman' in tüm canlılara verdiği değer o kadar saf ve güzel işlenmişti ki, duygusuz birisi bile etkilenirdi bence. Bizarroların gezegeninde mahsur kaldığında, ölmek üzereyken bile sırf mutlu etmek ve değer verdiği için Zibarro' nun şiirini okuması, yine çizgi romanın sonlarında artık çok hasta, ölmeye yaklaşmışken uzaktan birkızın intihar edeceğini duyup onu kurtarmaya çalışması beni çok etkiledi. Çünkü Superman bu. Onun amacı kahraman olmak, dünyayı kurtarmak değil. İnsanları ve tüm canlıları kurtarmak. Eseri bitirdikten sonra keşke Superman gerçek olsaydı ve bizim dünyaya da el atsaydı dedirtti bana. Superman' i sevmenin ve okumanın "cool" olmadığı günümüzde, bir uzaylının hepimize insanlık dersi verdiği güzel bir eserdi. All-Star Superman okuyup
2025 1. kitabı
a dostlar. yıllar oldu buraya bir şey loglamayalı çünkü GERÇEKTEN O kadar uzun zamandır bir kitabı bitirmedim, ve okul yüzünden okuma alışkanlıklarım makalelere akmış buldu. fakat, superman adlı film bunu neyse ki ve maalesef ki yok etti. filmden çıktığım anda içimde o eski comic okuma cereyanım koptu vesaire. ben de buna daldım: all-star superman manyaksal sevdiğim grant morrison theyfendi'nin fenasal eseri. superman'in gücünün azaltılarak değil aksine kendini bile aşacak seviyeye gelmesiyle biz insanoğluna relatable hâle getirilmesi gibi aşmış ötesi bir plot üzerine kurulu. bu plot gerçekten çok iyi işliyor. süper kahraman naratifi kaç kere dekonstrükte edildi ve kaç kere rökonstrükte edildi bilmiyorum ama bu sefer her tuğlasına helal olsun diyorum. çizimler benim sanat orospusu gözlerime özel bir hitap etmese de amacına uygundu. yazım peakoğlu peak idi. ben kahraman ölümlerine BAYILIYORUM. bu kadar. daha çok çizgi roman okuyacağım inşaAllah. görüşmek üzere. 2025. ahmet hepkarşı.
·304 syf.·
2025 13. kitabı
Superman #1 Güzel uyarlanmış bir filmden sonra biraz da Superman hikayesi okumak istedim. Tek kitaplık bu hikayede Lex Luthor'un sonunda Superman'i öldürmek için bir yol bulup bulmadığına cevap buluyoruz. Gayet akıcı bir şekilde hikaye ilerliyor. Çizimleri de gayet hoş. Bu umut veren ve iyilik timsali Superman'i seviyorum.
Superman ölse ne olur?
2026 3. kitabı
Başlık spoiler gibi gözüksede aslında değil. 10. sayfada zaten belli oluyor durum ve anateması bu. Superman'in öncelikle yenilmez olması hiç hoşuma gitmiyor ama bunda kendi hayalleri, aşkı, ailesi ve dünyasını o gittikten sonra bile güvenli olması için son nefesini veren birini görüyorsunuz. Hafif hüzünlü ama asla buruk değil. Lütfen okuyun.

Grant MorrisonYazar · 40 kitap
Grant Morrison 31 Ocak 1960 doğumlu çizgi roman yazarı. DC Comics, Marvel Comics ve Action Comics için yaptığı çalışmalarıyla tanınır.