Allah'a İman

9789751962928
Türler:

2023 4. kitabı
Okunma: 02 Temmuz 2023 05:28
Basit bir dil ve anlatıma sahip bu eser her okur tarafından kolayca anlaşılacak düzeydedir. Bir nevi (genel itibariyle) ortaokul seviyesine hitap etmektedir. Benim gibi bu alana yeni yoğunlaşmış ve temelden başlamak isteyen biri için çok basitte olsa geçmiş bilgileri tazelemek adına okunabilir.
Kelam
Allah'a İmanUlvi Murat Kılavuz · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 2015116 okunma
2021 42. kitabı
Okunma: 02 Eylül 2021 17:34
Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamber'in (sav) sahih hadislerine dayanmaya özen gösterilen, konularda aşırı detaya girmeden ve mezhepler arası görüş farklılığına girmeden anlatılmaya çalışılan eser. Sade, temiz ve anlaşılır bir dil kullanılmıştır.
Din
2024 37. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2024 00:00
2018 DİB Yayınları'ndan çıkma, İnanç Kitapları Serisi'nin 2. Kitabı. Yazarı Ulvi Murat Kılavuz. Bu serinin sanıyorum okuduğum 2. kitabı oldu. Yaklaşık 107 sayfadan oluşan kitap, adı üstünde Allah'a İman konusunu ele alıyor. Kitap 3 bölümden oluşuyor: Allah'ın Varlığı, Allah'ın İsimleri, Allah'ın Sıfatları. Allah,ın İsimleri kısmında 99 isim, kimisi tek cümle kimisi bir paragraftan ibaret olacak şekilde, açıklanıyor ki bu bence kitabı okumaya değer bir bölüm kılmış. Öte yandan kitapta açıklanan konular, terimler, ayetler ve hadisler ışığında inceleniyor. Akla oturması açısından bu da kitabın güzel bir tarafı. İman sahipleri için İmanı desteklemeye, beslemeye yönelik faydalı bir kitap bence. İnanmayan, ateist ya da agnostik kesim için etkisi olur mu, bilmiyorum. Yazarın da gerçi kitabı o kesime ulaşabilmek için yazdığını düşünmüyorum. Benim kendi adıma istifade ettiğim bir kitap oldu. Allah'a İman Ulvi Murat Kılavuz
Din
·118 syf.·
2017 39. kitabı
Güzel kitap Bir solukta okunacak güzellikte Sede bir dil Sıkılmadan okunabilecek akıcılıkta Kaynaklarla dipnotlandırılmış Allah Razı olsun

Ulvi Murat KılavuzYazar · 5 kitap
1977’de Bursa’da doğdu. İlkokulu Bursa’da okudu. 1994’te Bursa İmam-Hatip Lisesi’nden, 1999’da U. Ü. İlâhiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl U. Ü. İlâhiyat Fakültesi Kelâm Anabilim Dalı’na Araştırma Görevlisi olarak atandı. 2001’de İslâm Düşüncesinde Dolaylı Fiil ve Davranışlar (Tevlid-Tevellüd) konulu yüksek lisans çalışmasını, 2007’de İslâm Kelâmında Kozmolojik Delil (Hudûs-İmkân) konulu Doktora çalışmasını tamamladı. 2011 itibariyle Yardımcı Doçentlik kadrosuna atandı. Arapça ve İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.