Allah’ı Tanımanın Yolu

Hamza Kılıç

Allah’ı Tanımanın Yolu Gönderileri

Allah’ı Tanımanın Yolu kitaplarını, Allah’ı Tanımanın Yolu sözleri ve alıntılarını, Allah’ı Tanımanın Yolu yazarlarını, Allah’ı Tanımanın Yolu yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Dünyaya gelip sorumsuzca, kendi nefsi istekleri doğrultusunda yaşamak ya da "insan" olmadan yaşamak, dolu dolu yaşamak mıdır?
Sayfa 144Kitabı okudu
..Firavun'a, yüzlerce mal mülk verdi de; o, üstünlük ve ululukla tanrılık davasına kalkıştı. O kötü yaratılışlı, Tanrı'ya sızlanmasın diye bütün ömrünce baş ağrısı bile görmedi. Ona şu dünyada bütün saltanatı verdi de; dert, ağrı, gam, keder vermedi. Gizlice Tanrı'yı çağırmanı sağlayan dert, dünya saltanatından daha iyidir. Dertsiz dua soğukluktur. Dertliyken dua etmekse, gönülden kopar. O dudak altından ses çıkarman " Allah! " deyişin yok mu? Arı duru ses, hüzünlü hüzünlü "Ey feryada yetişen, ey yardım eden!" demendir dua. O'nun yolunda köpeğin sızlanması bile O'nun çekişiyledir. Çünkü, her yönelen, işe koyulan bir yol vurucuya tutsaktır. " (Mesnevî)
Sayfa 124Kitabı okudu
Reklam
"Kulun Allah demesi, Allah'ın lebbeyk, 'buyur' demesinin ta kendisidir. Birisi, Tanrı'yı anmak, dilini dudağını tatlılaştırmak için Allah diyordu. Şeytan dedi ki; a çok söyleyen, bütün bu Allah demene "Buyur!" sesi nerede? Tanrı katında bir cevap bile gelmiyor. Bu pek yüzle nice bir Allah deyip duracaksın? Adamın gönlü kırıldı, başını yere koydu yattı. Rüyasında Hızır'ı gördü. Hızır, 'Kendine gel' dedi. 'Ne diye zikirden kaldın? Çağırdığından nasıl oldu da usandın?' Adam, 'Buyur, diye bir ses gelmiyor ki' dedi. Kapıdan sürüleceğimden korkup durmadayım. Hızır: Senin o Allah demen, bizim buyur dememizdir; senin o yalvarışın, yanıp yakılman bizim haber çavuşumuzdur. Senin düzenlere başvurman ve çareler araman, bizim seni kendimize çekmemizden, ayağını çözmemizdendir. Senin korkun, sevgin, bizim lütfumuzun kemendidir. Her Allah demenin altında buyur dememiz vardır.
Mürşîd-i Kâmil; sâlikin aklını, şuurunu, düşüncelerini ve Allah'ı anmasını disipline edendir.
.. zikrin kalbe yerleşmesinin göstergesi, sahibinin ahlâkının güzelleşmesidir, ahlâkını güzelleştirmeyen sanki hiç zikir etmemiş gibidir.
"Gerçek zikir, bir emir veya yasakla karşılaşıldığı zaman Allah'ı hatırlamaktır. Karşılaştığı günah ise elini çekmeli, emir ise yapmalıdır. Eğer zikir bunu yaptırmıyorsa hayaldir, işin aslı anlaşılmamıştır." Muaz bin Cebel r.a
Reklam
19 öğeden 11 ile 19 arasındakiler gösteriliyor.