Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bir Mimar Sinan Romanı

Altın Kubbenin Esrarı

Sultan Polat
Bir Mimar. Bir Denizci. Bir Mozaik. Bir Minyatür. Ve ambarlar dolusu altın... Akdeniz’in tuzlu, derin ve mavi sularındaki sefer ne kadar göz kamaştırıcı ise sebebi de o kadar gizliydi. Kanuni Sultan Süleyman, kendi muhteşemliğine yaraşır Mimar Sinan’ı, Kaptan-ı Derya Barbaros Hayreddin Paşa refakatinde Kudüs’e gönderirken, bütün Akdeniz’in meraka kapılacağını ve bu seyahati konuşacağını biliyordu. Mimar Sinan gündüzleri güvertede yoldaşı ile sohbet ederken geceleri ruhunun derinliklerinde kayboluyor, Baştarda’nın atlattığı fırtınalara inat, hatıralar denizinde boğulup her sabah kendi varlığından adeta yeniden doğuyordu. Ömrünü adadığı ve yıllardır peşine düştüğü soruların, sırrına varıp cevaplarını bir gün bulabilecek miydi? Devşirilmesini sağlayan Sahtiyan Çizmeli Adam kimdi, neredeydi, Turnacıbaşı’na ne söylemişti de genç Sinan’ı bir medeniyeti inşa etmeye götürecek kutlu yolculuk başlamıştı? Bin yıldır büyük badireler atlatan ve sonsuza kadar ayakta kalmak için Sinan’ı bekleyen Ayasofya’nın kapısının üzerindeki mozaik, nasıl oluyordu da asırlar öncesinden Sinan’ın hikâyesini anlatıyordu? Umudu kestiği, aramaktan vazgeçtiği cevaplar bir gün bahşedilecek miydi? Sultan Polat Altın Kubbenin Esrarı’nda bu kez okuruna bilmeceler sormuyor, şifrelerin peşine düşürmüyor. Mimar Sinan çağına geniş bir pencere açıyor. Ve okuru o pencereden Sinan’ın ‘Yoluna’ tanık olmaya çağırıyor.
Yazar:
Sultan Polat
Sultan Polat
Tahmini Okuma Süresi: 9 sa. 14 dk.Sayfa Sayısı: 326Basım Tarihi: 2021Yayınevi: Kapı Yayınları
ISBN: 9786257706407Ülke: TürkiyeDil: Türkçe

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
326 syf.
9/10 puan verdi
·
3 günde okudu
#OkudumBitti #AltınKubbeninEsrarı #SultanPolat #325Sayfa Sinan, Ağırnaslı taş ustası Abdulmennan ustanın oğludur. Yaşı geçmesine rağmen 15’inde devşirilerek İstanbul’a götürülmüştür. Devşirilmesi için seçilmesini sağlayan sahtiyan çizmeli adamı ise çok merak etmektedir. Evlerinde ki atölyede asılı Ayasofya’ya ait iki tablo varken
Altın Kubbenin Esrarı
Altın Kubbenin EsrarıSultan Polat · Kapı Yayınları · 202127 okunma
Reklam
326 syf.
10/10 puan verdi
İstanbul, Ayasofya, Kudüs, Altın Kubbe.. Ağırnas 'ta taş ustası olan babanın Abdulmennan'ın oğlu Sinan.. On beş yaşında devşirme olarak getirilmişti İstanbul'a,Yeniçeri Ocağına ... Dedesinin atölyesinde gördüğü mermer işlemeli üç çerçeveden ikisinde, siyah mürekkeple çizilmiş resim vardı. Sefere giderken köyüne uğradığı zaman boş olan üçüncü çerçevenin de dolu olduğunu görecekti. İstanbul'a geldikten beş yıl sonra Yavuz Sultan Selim'in sancağı altında Mısır Seferi için yola çıkmıştı. Yollarına devam edip fetih için girdikleri Kudüs' e yıllar sonra taşlara adını yazmak için tekrar geleceğini bilemezdi Sinan.. Yıllar sonra Kanuni Sultan Süleyman'ın isteği üzerine Barbaros Hayrettin Paşa refakatinde Kudüs 'e kutlu görev için yola çıkmıştı Mimar Sinan, yüreği kuş gibi sevinçten çırpınıyordu âdeta... Yıllardır ömrünü adadığı, peşine düştüğü soruların, sırrına varıp cevaplarını birgün bulabilecek mi? Devşirilmesini sağlayan Sahtiyan Çizmeli Adam kimdi, neredeydi? Boş olan üçüncü çerçevedeki Minyatürü Yusuf Dedesine kim vermişti ? Kıymetli yazarımızın kalemi ile tanışmama vesile olan @kapiyayinlari 'ndan çıkan bu güzel eserin son sayfasına nasıl geldim bilemedim desem yeridir. Kitabımızın sayfalarından ayrılmak istemeden okuyacağınız Büyük Usta Mimar Sinan' ın hayatı ve Kudüs yazarımız tarafından kıymetle işlenmiş. Mutlaka sizlerde bu kıymetli eseri okuyunuz tavsiyemdir.
Altın Kubbenin Esrarı
Altın Kubbenin EsrarıSultan Polat · Kapı Yayınları · 202127 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.