Ambrosia

Bilgi Yayınevi
9789752209510

2021 2. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2021 18:21
Ambrosia, Yunan mitolojisine göre; içildiği zaman ölümsüzlük veren madde olarak tasvir edilmektedir. Kitapta mitoloji, aksiyon, polisiye, din, genetik çalışmalar gibi birbirinden farklı konulara değinilmiş. Belçika'nın Brugge kasabasında, İsa Peygamber'e ait olduğu düşünülen bir kan, bazilikada saklanmaktadır. Bu bazilikanın önünde bir cinayet işlenir. Polisler bu cinayetin dini bir cinayet olduğunu düşünüp araştırmalara başlar fakat işin aslı tahmin edemeyeceğiniz farklıdır. Çünkü bu olay sırasında İsa Peygamber'in kanı çalınmıştır. Cinayet sonrası olaylar Türkiye'ye uzanır. Gizli bir şekilde çalışmalar yürüten profesör ve onun şirketinde çalışan Aras da olaylar zincirinde dahil olur. Kitabın her karakteri ayrı ayrı çok önemli ve sonlara doğru mutlaka aralarındaki ilişki ortaya çıkıyor. Bu kısmı oldukça çok sevdim çünkü kitabın sayfa uzunluğu fazla olmasına rağmen hiçbir karakter boşuna yazılmamış, hepsinin bir görevi var. Kitap hakkında anlatmak istediğim çok şey var fakat önemli bilgi veririm diye söylemiyorum. Eğer okuduysanız ya da okumayı düşünürseniz o zaman detaylı bir şekilde konuşuruz. Şimdiden keyifli okumalar diliyorum.
Mitoloji
2024 11. kitabı
Okunma: 17 Haziran 2024 22:56
Ambrosia; "Tanrıların yiyeceği" sonsuz hayatın kaynağı. Bilimkurgu modunda, Dan Brown tadında bir roman. Belçika'nın Brugg kasabasından, Hierapolis antik kentine uzanan, tarihin, teolojinin, mitolojinin, genetiğin ve bilimin iç içe geçtiği macera dolu bir eser. Sizce insanoğlu ölümsüzlük iksirini bulabilir mi? peki Brugg bazilikasında ki kutsal kandan, İsa'nın DNA'sı elde edilip, klonlama ile mesihin yeniden dünyaya gelmesi sağlanabilir mi? Peki neden, amaç ne, kimler yapacak. Tanrıyı kıyamete mi zorlamak tum bu yapılanlar. Yoksa???? Gizli genetik çalışmalar yürüten bir profesör, profesör için çalışan Aras ve onun yıllar öncesinden gelen sevgilisi İris, geçmişi silinen tetikçi Pinhole ve uluslararası bir şirket. Ancak macera boyle bitmemeliydi ama biliyorum ki 518 sayfalık bu heyecanın bir devamı olmalıydı. Denek 3.8.3 ve ben Umut TAYAN'ın bu yeni devam kitabına keyifle başlıyorum. Bu tarz kitapları sevenler için bir çırpıda okunacak bir eser.
2021 17. kitabı
Okunma: 29 Ocak 2021 22:54
Kutsal Kan Bazilikası’nın önünde işlenmiş bir cinayet ile başlayan olaylar bizleri Dan Brown romanlarını okuyanların alışık olduğu gizem, akıllara durgunluk veren entrikalar ve genetik mucizelerle dolu bir kurgunun içine çekiyor. Ambrosia, Yunan Mitolojisinde sonsuz hayat verdiğine inanılan, tanrıların içeceği olarak adlandırılan bir sıvı. Peki Ambrosia’yı elde etmek mümkün mü? İnsanlığın sonsuz yaşam ve güzellik adına yapabileceklerinin sınırı var mı? “Prometheus’un hikâyesinde, kartallar tarafından karaciğeri yenilen Prometheus’un karaciğerinin her gün yeniden iyileştiğinden bahsedilir. Bu hikâyede, Antik Yunan döneminde bile organların yenilenmesi bilgisine sahip olduklarını anlıyoruz. İşte bu gibi yenilenmeleri sağlayan özel hücrelere ‘kök hücreler’ diyoruz.” Düşünsenize kopan organların yerine yenisi çıkıyor, bir doz aşı alıyorsunuz ve yaşlanmanız duruyor, hatta kanınızda dolaşan iksir sayesinde ölümsüzlüğün kapısını aralıyorsunuz. Yanlış ellerde ne gibi yıkımlara sebep olabileceğini düşünmek bile istemiyorum Tanrı rolüne bürünen bir Profesör, kendini gizli genetik çalışmaların içinde bulan ve bununla mücadele ederken ölümle burun buruna gelen Aras ve soğuk kanlı bir tetikçi Pinhole. Aksiyon ve gerilimin hız kesmediği bu kitabı okuyun, pişman olmayacaksınız.
2021 132. kitabı
Okunma: 21 Temmuz 2021 17:38
Yunan mitolojisinde sonsuz hayat verdiğine inanılan Tanrıların çiçeği "Ambrosia"... . . Çılgın bir profesör, akıl almaz deneyler ve bu deneyler sonucu dünyanın kaderini değiştirecek bir aşı... Ambrosia!... . . Aras Gündüz, üstün zekası ve kavrayışı ile yıllardır profesörün ilgisini çekmişti... Gelen teklif Aras için reddedemeyeceği kadar güzeldi. Yıllar boyu Profesör için çalışan Aras, vardığı sonuçlar ışığında işine devam edemeyeceğine karar verdi. Ama O'nu bir sürpriz bekliyordu.. Tam da istifa etmek için hazırladığı çantasıyla katıldığı kongrede, Profesör bir bakışından anlamıştı niyetini. Eski ama eskimeyen aşkı İris ile aynı kongrede karşılaşan Aras, farkında olmadan İris'i de tehlikenin kucağına atmıştı... Peki ya gerçekler göründüğünden farklıysa... Kim dost, kim düşman karıştığı, kaçma, kovalamaca ve aksiyonun hız kesmediği bir macera arıyorsanız doğru yerdesiniz der hepinize şimdiden keyifli okumalar dilerim Kitapla Kalın
2021 45. kitabı
Okunma: 21 Haziran 2021 12:17
Ambrosia kelimesi; Yunan mitolojisine göre kimi zaman tanrıların yiyeceği, kimi zaman içeceği anlamına gelen, genel olarak "sonsuz hayat" veren balımsı bir madde olarak tasvir edilirmiş. Kitabımızın konusuna gelince esrarengiz bir cinayet ile başlayan olaylar, hiç beklemediğimiz yerlere gidiyor. İsa peybambere ait olduğu düşünülen kanı kullanarak, çılgın düşüncelerini hayata geçirmek isteyen tanrı rolüne soyunan bir profesör. Diğer tarafta kök hücre çalışmaları ile dikkatleri üzerine çekmiş olan Aras.. Başlarda profesör ile çalışırken, işin içyüzünü anlamaya başladıkça profesörü durdurmaya çalışacaktır. Fakat hırs ve entrika dolu olan profesör Aras'a izin verecek mi? Ambrosia'yı kullananlara ne olacak? Tabi ki hepsinin cevabı kitapta Gizemli ve merak uyandırıcı olaylar zinciri ile harika bir kurgu ve anlatım. Hırs, aşk ve macera tutkunlarına kesinlikle tavsiye edebilirim
Ambrosıa
2021 1. kitabı
Selam millet. Bugün sizlere başladığınızda elinizden bırakamayacağınıza garanti verebileceğim bir kitap tavsiyesi ile geldim. AMBROSIA... kitabın adı, kapağı ve arka kapak yazısı sizi kitaptan önce içine alıyor zaten. Olaylar bir cinayetle başlıyor. Siz cinayetin nedenini nasılını merak ederken yazar sizi macera dolu bir hikayenin içine atıyor. Ve size bir şey söyleyim mi dostlar bu hikayenin içinde yüzmek çok keyifliydi. Özellikle corona virüsü gündemli yaşadığımız şu günlerde bu kitap bana daha da fazla düşünme yolu açtı. Neyle mi ilgili? Bunu da kitabı okuyunca göreceksiniz canlar.
1000Kitap Gerçek Okurlar
2021 4. kitabı
Belkiça nın ünlü şehirlerinden birinde işlenen kusursuz bir cinayetle başlar herşey. Cinayet mi değil mi yada dinsel bir ritüel mi o bile muammayken arkasında yatan sırlarla aslında gerçek suça ulaşılabilecektir belkide ... . . Aras , kök hücre konusunda ve kendi alanında dikkat çekince NBL ye çağrılmıştır ve profesörle birlikte çalışmayı kabul eder. Ama bu çalısmalar hiç umduğu gibi çıkmaz ve 14 yıl sonunda istifa etmeyi düşünür. Antalya da yapılan konferansa katıldığında ummadığı şeylerle karşılaşır. Kendini Tanrı ilan eden bir profesörün planları ve bu planlara karşı koymaya çalışan Aras arasında bir mücadele başlar. Bakalım kazanan kim olacaktır? . . Ambrosia , Mitolojide Tanrıların sonsuz yaşam iksirine verdikleri isimmiş. Mitolojik hikayelerle bezeli , tarih kokan ayrıca aşklada harmanlanmış bir roman AMBROSİA... Bu tarz kitap severler kaçırmasın @bilgiyayinevi Mustafa Kumru @umuttayann Umut Tayan
2021 7. kitabı
Okunma: 21 Şubat 2021 02:41
Öncelikle size kitap ismi olan ambrosia kelimesinin anlamından bahsetmek isterim ki bu bile kitabı oldukça gizemli yapıyor Ambrosia; Mitolojide tanrıların sonsuz yaşam iksirine verilen isim. Öyle bir ilaç düşünün ki; yaralandığınız da yaranız hemen iyileşiyor dahası vurulsanız bile ölmüyorsunuz.. İkinci Haçlı seferleri sırasında Kudüs’ten getirilen İsa Peygambere ait olduğu düşünülen bez parçasında ki kan bir şişede ve bazilikada saklanır. Kutsal Kan Bazilikasının önünde işlenen bir cinayet var ve bu cinayetin dinsel bir suikast olduğu düşünülür. Ancak bu İsa Peygamberin kanını ele geçirmek için işlenen bir cinayet mi yoksa rastgele bir cinayet mi gizemli kalsın.? Peki sizce 12.yüzyıla ait olan bu kan örneğinden yeniden bir İsa peygamber yaratılabilir mi ? Kendisini bir nevi Tanrı olarak nitelendiren profesörün bu konuda hummalı bir çalışması vardır. Bu tür çalışmaların içerisinde kendini bulan Aras kurtulmak isterken, birçok şeye ulaşır. Yıllar önce kaybettiği aşkına ve profesörün gizli saklı yapmış olduğu iksire. Tabi bunlara ulaşmasında Namı değer Pinhole’nin desteği göz ardı edilemez. Ortada öyle bir Tanrıcılık oyunu var ki; kazanan; kendisini tanrı olarak gören profesör mü olacak yoksa öğrencisi ve kurtulmak için çabalayan Aras mı ?? Gelelim yorumuma Mitoloji, cinayet, hırsızlık, suikast, masum bir çocuk, tutkulu bir aşk, ölümsüzlük iksiri ve tüm bunların özenle harmanlanmış konusuna bayıldımmm.. Baştan sona kadar her sayfada yeni eklenen bir merakla okudum. Açıklamalarıyla birlikte mitolojik ve bilimsel bilgiler verilmesine bayıldım. Yunan mitolojisi ile hiç ilgilenmeyen ben bu kitap sayesinde bu alana merak ve ilgi duymaya başladım. Ayrıca kitabın içinde
AmbrosiaUmut Tayan · Bilgi Yayınevi · 202079 okunma
#okudumbitti #ambrosia . DÜNYA artık masumların yaşayabileceği bir yer değildi." . Herkese Merhaba . Bugün sizlere son zamanlarda okuduğum ve kitabın kapağını kapattığımda uzun süre etkisinde kaldığım harika bir eser bırakıyorum. Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen kurgusu inanılmaz etkileyiciydi. Cinayetler, araştırma, mitoloji, dram, kısacası her türden harmanlanmış macera dolu ve aksiyonun son sayfasına kadar bitmediği harika bir yolculuk oldu. Kitaba başlamadan önce ismini çok merak etmiştim... "Ambrosia" kelimesi, mitolojide tanrıların sonsuz yaşam iksirine verdikleri isim imiş. Kitabı okurken gerçekten #ambrosia var mıdır diye düşünmedim değil.. . 2010 yılının Temmuz ayında, Belçika'nın turizm başkenti olan Brugge sokağında bir kadının çığlıkları turistleri ve polisleri olay yerine toplanmasına neden olmuştu. Gotik tarzda inşa edilmiş, Kutsal Kan Bazilikası adı verilen tarihi yapının orada yerde kanlar içinde boylu boyunca yatan bir adam. İşte #ambrosia daha ilk sayfadan böyle başlıyordu. . Aras 23 yaşındayken adım attığı Harvard Üniversitesi'nde seçtiği araştırma konusu (kök hücre) NBL'in dikkatini çekmeye yetmişti. Totipotent ve pluripotent hücreler konusunda profesörün umduğundan fazla gelişmeler kaydeden Aras profesörlerle çalışmayı kabul eder. 14 yıl boyunca bu çalışmaları yürüten Aras sonunda istifasını vermeye karar verir. Onun için Amerika'ya gitmeye gerek yoktu nasıl olsa 2 ay sonra Antalya'da yapılacak toplantıya profesör Taylor geliyordu. İşte asıl macera bundan sonra başlıyor. . Toplantı sırasında Aras'ın karşılaştığı İris kimdir? İsa Peygamber'e ait olduğu iddia edilen kanın sonucunda ortaya çıkan inanılmaz bir olay. Conrad esasta kimdir? Profesörün anlattığı mitolojik hikâyeler bölümü çok güzeldi. Onun dışında kitabın çoğu yerinde yok artık daha
2021 54. kitabı
Kitap Yorumu//Ambrosia-Umut Tayan . Çok gizli genetik çalışmalar yürüten bir profesör, içinde İsa Peygamber’in kanı bulunan şişenin çalınması için bir cinayet planlar. Ancak bu plan, tanrı rolüne soyunan profesörün akıl almaz hırslarının sadece başlangıcıdır. Profesör için çalışan Aras Gündüz, bir şeylerin ters gittiğini anladığında yapılanlar karşısında sessiz kalmaz ve mücadele etmeye başlar. Bu yolda yardım hiç tahmin etmeyeceği bir kişiden gelecektir. Belçika’nın Brugge kasabasından Hierapolis antik kentine uzanan ve mitolojik tanrıların sonsuz yaşam sırrını keşfedeceğiniz hırs, aşk ve macera dolu bir roman. . "Ambrosia" Yunan Mitolojisi'nde Tanrıların yiyeceği olarak kabul edilen ve kişiye ölümsüzlük veren bir gıda. Kitapta da ölümsüzlük içeceği üzerine çalışan bir profesör ve cinayet, gizem, komplo teorileri yer aldığı için ismi bu şekilde seçilmiş. Kitap kurgu bakımından bir yerel "Dan Brown" kitabı esintsi veriyor. Komplo teorisi başarılı işlenmiş. Yazarın tıbbi ve mitolojik bilgisi kurguyu şenlendiriyor. Sağlam bilgi birikimine sahip. . Kitabın sonu devamı var gibi bitmiş. Devamı gelir mi bilmem ama bu haliyle de tek kitap olarak kalacaksa gayet başarılı. Cinayet, komplo teorileri, macera, polisiye ve bir çok ögeyi içinde barındıran bu tarzı seviyorsanız kitabı bir solukta okursunuz. Bayağı akıcı çünkü. Tempo hiç düşmüyor. Kalemine sağlık @umuttayann .