Ana Yüreği

Ocak 2000
Beka Yayınları

Puan vermedi·144 syf.·
2025 5. kitabı
Eser, “Ben Müslümanım” ifadesinin yalnızca bir cümle olarak kalmaması gerektiğini, bu sözün beraberinde getirdiği sorumlulukları okuyucuya hatırlatmaktadır. Yazar, hayatımızda karşılaştığımız zorlukları birer imtihan olarak görmemiz gerektiğini; ancak kendi irademizle yanlış yollara sapıp kötü sonuçlarla karşılaştığımızda bunu “kader” diye nitelendirmenin doğru olmadığını açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Bu noktada insanın hem iradesine hem de sorumluluk bilincine dikkat çekilmektedir. Eserin en önemli yönlerinden biri de, çocuklarımızın yetiştirilme tarzına değinmesidir. Çocuklarımızın manevi ve ahlaki gelişiminde en önemli rolün biz ebeveynlere düştüğü ifade edilmektedir. Ancak onlardan önce bizlerin dini açıdan ne kadar bilgili ve bilinçli olduğumuzun sorgulanması gerektiği vurgulanmaktadır. Böylece hem bireysel hem de toplumsal anlamda daha sağlam bir dini bilinç oluşturulabileceği dile getirilmektedir. Sonuç olarak eser; Müslüman kimliğini sadece bir söylem olmaktan çıkarıp hayatın merkezine yerleştirmemiz gerektiğini güçlü bir şekilde anlatmaktadır.
Din
2017 29. kitabı
Okunma: 31 Aralık 2017 12:17
"Bu kitabı alacağım aklıma bile gelmezdi. Simyacıyı okumayı istiyordum daha çok. Şans işte, benim şansıma da bu geldi. Kitabı elime aldığım an, "beni ağlatacak kitap" dedim. Bi heyecanla okumaya başladım. Gün geçiyor daha da üzücü oluyor. En son kendimi tutamadım... gözümden bir damla süzüldü yere. Evet ilk defa bir kitap da ağlamıştım. Annelerinden ayrı bu çocukların hasret ile annelerinin emrettiği gibi islamı öğrenmeleri çok hoştu. Babaları kumarbazlıktan çıkıp islama geçmesi ve her dini konuyu herkezden daha iyi bilmesi daha doğrusu bunca kısa zamanda o kadar çok şey öğrenmesi şaşırtıcıydı." ~~~~~~~~~*DIKKAT*~~~~~~~~~~ 《Kitap çok argo kelime içeriyordu...》
Din
·144 syf.·
2020 14. kitabı
İnançları uğruna, sabreden ama sonunda çaresiz kalıp yuvasını dağıtmak zorunda kalan bir kadının acıklı öyküsü... "Ana Yüreği", her satırına kadın duyarlılığı sinmiş, kadınların dünyasını anlatan bir kitap... Bu kitapla, kadınların sabrını, metanetini, bazen bir genç kızın hayallerini, bazende bir ananın çileli bekleyişini yaşayacaksınız. "Ana Yüreği" nde, kısaca, bir kadının gözünden binlerce kadının dünyasını bulacaksınız.
2023 11. kitabı
Bakın nüfus cüzdanınızda da din hanesinde islam yazılı, ama sakın bu yazı sizi aldatmasın. Çünkü cüzdanımızda İslam yazması, bizi Müslüman etmez, Müslümanlık ancak yaşayışlı kendini gösterir." Bir alıntı ile başlayayım dedim ama unutmuşum , artık kimlikte hangi dine mensup olduğumuz belirtilmiyor :) Bakara Süresinde Allah Subhanehu ve Teâlâ şöyle buyurur "Ey iman edenler, sabırla ve namazla yardım dileyin. Gerçekten Allah, sabredenlerle beraberdir. " Hah işte kitap tam da bunu bize anlatan bir kitap olmuş.Sabiha Hanım'ın derslerini dinleyen biri olarak hiç şaşkınlıkla okumadım kitabı, Allah onu da bizi de son nefesinde dahi tevhidi haykıran insanlardan kılsın.amin. Kitabı bir gün de okudum.Okurken biraz hüzünlendim, çünkü bu ülke de hatta bir çok coğrafya da yaşanan evlat hasretini , din hasretini ,yine yalanlarla kurulmuş yuvaların katillerini görmek içimi burktu . Bir de bir düşünce hasıl oldu ,hani Allah Resulü sallallahu aleyhi vessellem bir hadisinde buyurmuştu ya "Her doğan, İslam fıtratı üzerine doğar. Sonra, anne-babası onu Hristiyan, Yahudi veya Mecusi yapar.” (Buhârî) ,e İslam'ın kalesi!! Olarak görülen bir ülke de ,hatta sayılarla belirtmek gerekirse halkının %89unun müslüman olarak belirlendiği bir ülke de bu fıtrat bozukluğu nasıl olabiliyor? İşte kitap da tam da bunu okuyoruz. Kelime-i Tevhidin sadece inanış değil yaşayış şekli de olması gerektiğini her satırında bam bam bam yüzümüze haykırıyor.. Geleneksel atalarının dinine göre yaşayanlar bu kitaptan sıkılabilir ama Hidayet elbette Allahtan ki kitap da bunu da görüyoruz bu asla adam olmaz dediğimiz kişilerin adam olmayı geçip muvahhid ya da muvahhide olduğunu okuyoruz, çevrenin ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz,dert sahibi olmanın nasıl bir amel gerektiğini anlıyoruz elhamdülillah. Bu ara da kitabı
2024 29. kitabı
Okunma: 22 Nisan 2024 23:07
Bir okur olarak ilk incelememi yazmak istedim ' bu incelemeyi yazmamın sebebi kitabı tamamen farklı bir konu üzerinde durduğunu zannetmem sebebiyle almam ve yanlış okurların yanlış değerlendirmesine aldanmam oldu size benden küçük bir tavsiye alacağınız bir kitabının konusunu merak ediyorsanız ve almayı düşünüyorsanız bunun için bu platforma gelip diğer okurların kitap hakkında incelemelerine bakıyorsanız bence' sadece birkaç okurun incelemesine bakmayın birden 'fazla okurun incelemesine 'bakın çünkü bazı okurlar kitabı farklı hissiyatlarda okuyup farklı meşgallerde yazıyorlar Bu da beğenmeyeceğimiz bir kitabı almamıza neden oluyor' Bu kitabı almayı düşündüğümde incelemek için bir okurun kitabın konusu hakkında yazdıklarına bakıp kitabı almaya karar verdim Okurun anlattığına göre kitap çok Hüsnü zan Bir annenin kocasından boşanması sonucu çocuklarından' zor şartlarda ayrı kalmasını ve zor şartlarda hayatta tutuna bilmesi konu aldığı yazıyordu' bir kadın olarak hem cinslerimin' zor şartlarda hayata tutunabilmeleri ve toplumda öngören takdir kazanılan bir reform haline gelebilmeleri ' bu tür kitaplar hep çok hoşuma gitmiştir. Ve daha çok gururlanmamıza sebep olmuştur fakat ne yazık ki bu kitap öyle bir şeyi anlatmıyor tamamiyle beklentimin dışında bir kitap oldu . Kitap çok amatör bir üslupla yazılmış okurken hiç sarmıyor Yazım dili o kadar değişik ki ' yazarın n başka bir konudan başka bir konuya atlaması çok mümkün hale gelmiş' dinimizin mükemmel emirlerinden ibadetlerinden bahsedilmiş' normalde tasavvuf kitaplarını okumayı severim ama bu kitap çok ağır bir dille yazılmış' okurken çok sıkıldım arkadaşlar
Tasavvuf ve Din

Sabiha Ateş AlpatYazar · 21 kitap
1964 yılında Kars’ın Digor ilçesinde dünyaya gelen, İlk ve orta öğrenimini Karst’a tamamlayan yazar, ailesiyle birlikte, 1980 ihtilalinden önce ülkede ve özellikle Doğu’da olan karmaşa nedeniyle Kocaeli’ne yerleşmiştir. 1. Ana Yüreği (Beka Yayınları) 2. Ölüm Çiçekleri (Beka Yayınları) 3. Zamanın Zeynebi (Beka Yayınları) 4. Sarsılmadan Uyanmak (Beka Yayınları) 5. Kardeş Kurşunu (Beka Yayınları) 6. Yozlaşmış Duygular (Beka Yayınları) 7. Güneş Doğudan Doğar (Beka Yayınları) 8. Evladımı Geri Verin (Beka Yayınları) 9. Modernizmin Kurbanları (Beka Yayınları) 10. Sılâya Hasret (Beka Yayınları) 11. Kûr'ân'ın Gölgesinde (Beka Yayınları) 12. Zûlüm Yağdı Burası Irak (Çıra Yayınları) Kocaeli Duyarlı Hanımlar Sosyal Yardımlaşma Derneği (ZEYNEP-DER) Genel Başkanı Sabiha Ateş Alpat. web sitesi: zeynepder.org