Anadolu ' nun İdari Taksimatı

Anadolu ' nun Tarihi Coğrafyasına Giriş 1

Tuncer Baykara

Anadolu ' nun Tarihi Coğrafyasına Giriş 1 Gönderileri

Anadolu ' nun Tarihi Coğrafyasına Giriş 1 kitaplarını, Anadolu ' nun Tarihi Coğrafyasına Giriş 1 sözleri ve alıntılarını, Anadolu ' nun Tarihi Coğrafyasına Giriş 1 yazarlarını, Anadolu ' nun Tarihi Coğrafyasına Giriş 1 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
286 syf.
6/10 puan verdi
·
5 saatte okudu
Tuncer Baykara bu eserinde Anadolu'nun tarihi coğrafyası ve idari taksimatina yönelik kendi deyimiyle bir deneme yapmıştır. Selçuklu döneminden cumhuriyete kadar Anadolu'yu incelemeye çalışmıştır. Eseri tarihçiler için oldukça önemli. Ancak eser okunduğunda hocanın bazı yerlerde kendi cümlelerini tekrar ettiği görünüyor. Ayrıca eserini yazarken fazla milliyetçi bir açıdan yazdığı için bazı yerlerde objektifliğini kaybetmiş. Fakat yinede bu eser derin araştırmaların bir ürünü.
Anadolu ' nun Tarihi Coğrafyasına Giriş 1
Anadolu ' nun Tarihi Coğrafyasına Giriş 1Tuncer Baykara · Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü · 200015 okunma
Doğu Anadolu üzerindeki Ermeni propagandasının ilk zamanları
1830'lu yıllarda, Doğu Anadolu'yu ziyaret eden Ermeni asıllı Eli Smith, Avrupalı coğrafyacılara çağrıda bulunarak, bu yöreye verdikleri Turkmenia yani Türkmen ülkesi adının değiştirilmesini istemişti.
Sayfa 142Kitabı okudu
Reklam
Sultan I. Ahmet'in fermanı
Haremeyn'iş-Şerifeyn hâdimi ve Kuds-i Mübarek'in hâmi ve hakimi ve Rumeli ve Tamışvar ve Vilayet-i Bosna ve Sigetvar ve Vilayet-i Anadolu ve Karaman ve Eyalet-i İmadiyye ve Diyar-ı Arabistan ve umumen Kürdistan ve Kars ve Gürcistan ve Demurkapu ve Tiflis ve Şirvan caniblerinin ve Kırım ve Deşt-i Kıpçak iklimlerinin ve Kıbrıs ve Zülkadriye ve Şehr-i Zor ve Diyarbekir ve Haleb ve Rum ve Çıldır ve Erzurum ve Şam ve Bağdad ve Küfe ve Basra ve Lahsa ve Sevakin ve San'a ve Mısır ve Yemen ve Habeş ve Aden vilayetletlerinin ve Tunus ve Halkul'vad ve Tarablusgarb ve Eğri nam bir kal'anın Padişah-ı ma'delet-penahı Sultan Ahmet Han ibn'is Sultan Mehemmed Han ibn Sultan Murad Han'ım
1826'dan sonra İstanbul'da muhtarlık teşkilatı kurulduğu sıralarda halk bu olayı "mahallelere köy kayaları dikildi" biçiminde kabul etmiştir.
Türkmen adı XIX. yüzyılın sonlarına kadar, Diyarbekir sancağında bir kaza ve nahiye olarak mevcud idi. 1850 salnamesine göre Türkmen nahiyesi Diyarbekir'de bir nahiye olup, şimdiki Bismil yöresini içermektedir.
Türkmen adı XIX. yüzyılın sonlarına kadar, Diyarbekir sancağında bir kaza ve nahiye olarak mevcud idi. 1850 salnamesine göre Türkmen nahiyesi Diyarbekir'de bir nahiye olup, şimdiki Bismil yöresini içermektedir.
Reklam