İlk Yayın Tarihi:
2023
Oleksa Yayınevi
Türler:

ANAKONDA Yıl 2050... Bir virüsün bertaraf edilmesinde önemli rol oynamış Göktuğ ve Leman Kumhatlar'ın evine, alt kattaki labarotuvarlarına gitmek ister miydiniz ? Birkaç nabız duraksamanız gerekecek, çünkü hiç açılmaması gereken bir şey saklı o deliksiz ve sağlam kapının ardında. Sesi duyabildiniz mi ? O halde nefesinizi tutun ve yolculuğa hazırlayın kendinizi. IQ seviyesi son derece yüksek ve yılanlara meraklı kızılımız Elif, ona gıpta eden ablası Elmas ve kardeşi Ada ile vakit geçirirken, görev için Azerbaycan'a giden ebeveynlerinin ardında Kumhatlar evinde olaylar patlak verir. Doğum günü için bir parti düzenleyen Elmas ve dostları babasının laboratuvarındaki o gizemli kutuyu araladığındaysa korkunç sona kapılmamak için vakit geçmiştir. Bize covid zamanlarını hatırlatan bir kapanmayla başlayan, dostluk, hayatta kalma ve kendini keşfetme yolunda tehlikeli bir tısslama duymaya varsanız, Anakonda'nın heyecan verici satır aralarına davetlisiniz. Koran, Peri, Lale, Ekin, Tayanç, Eser, Pars ve diğerleri... Birbirlerine tutunmak ve dişi bir anakondanın yavrularından kaçarken hayatta kalabilmek zorundalar. Peki sırlar da meydana döküldüğünde geriye kalan ne olacak dersiniz ? Elif'in son sayfalara kazınmış içten günlüğü, Tayanç'ın cezbedici halleri, Koran'ın sinir bozucu tavırları, Elif ve Eser'in hoşunuza gidecek ilişkisi, bir parça aşk, inanç ve dahası... Ben başından beri Elif gibi Pars'ı sevemesem de her karakterin ayrı ayrı anlarına şahit olmak ve bu heyecan verici macerayı deneyimlemek inanılmaz güzeldi. Kitaptaki tek kusur ise malesef yazım puntosunun küçültülmüş olması. Okurken biraz göz yorabiliyor. Fakat Türkiye'de benzerine az rastlanan sağlam bir kurguydu. Filmlerden fırlama bir korku, heyecan, macera üçlemesini, bilimkurgu ve hayatımızın bağrından
2024 35. kitabı
Göktuğ ve Leman Kumhatlar, bilim dünyasında etkili bir rol oynayarak dünyayı sarsan bir virüsün aşısını başarıyla bulan bilim insanlarıdır. Ancak sadece bilimle sınırlı kalmayan, aynı zamanda laboratuvarlarının kapıları ardında gizemlerle dolu bir deney yürüten bu başarılı çiftin hikayesi, kitabın sayfalarında bambaşka bir boyut kazanıyor. Ailenin yurt dışına çıkmasıyla birlikte tüm gizemlerin kapısı aralanır. Elif, Ada ve Elmas; üç kız kardeş, Elmas'ın doğum günü sırasında meraklı arkadaşları ailenin laboratuvarını görmek ister. Ancak laboratuvar kapısının açık bırakılması, büyük bir felaketin başlangıcı olur. Göktuğ, büyük ve gizli bir deney yürütmektedir. Laboratuvar kapısının açık kalmasıyla birlikte deney firar eder, tamamlanmamış, amacı belirsiz bir Anakonda ortaya çıkar. Anakonda'nın serbest bırakılması ve duvar arkasındaki iki kişinin bulunamaması sonucu bölge karantinaya alınır. Gençler, evde kocaman bir Anakonda ile birlikte karantina altındadır. Bilimle harmanlanmış bu gerilim dolu kurguda Elif karakteri, olayların merkezinde büyük bir rol oynuyor. Yüksek IQ'su ve bilimsel merakı, Anakonda'nın nasıl ortaya çıktığını ve amacını öğrenme konusundaki liderliği, soğukkanlılığı ve zekası,mükemmel bir deneyim sundu. Kitabı büyük bir merakla okudum. Sayfalar arasında dolaşırken, karakterlerin karşılaşacakları zorluklar ve sürprizler hakkında sürekli düşündüm. Hayatta kalma mücadeleleri gerçekten etkileyiciydi. Beklenmedik olaylarla dolu bir eserdi ve her an ne olacağını kestirmek imkansızdı. Gözlerimi biraz yoran kitap puntosu dışında, Anakonda'nın ortaya çıkmasıyla birlikte kardeşler arasındaki bağın gücünü görmek ilginçti. Sonu beklenmedikti ve bazı şeylerin yarım kalması, hikayeye özgünlük katıyordu. Türk yazarlardan nadir bulunan bir kurgu tarzına sahip olan
Fantastik Bilim Kurgu
2023 226. kitabı
#anakonda Anakonda Herkese Merhabalar...️ Sizlere harika bir kitap ile geldim. İtiraf edin kapak sizi çağırmıyor mu? Leman ve Göktuğ Kumhatlar değerli iki bilim insanıdırlar. Üç kızları (Elmas ,Elif ve Ada) ile gayet yolunda giden hayatları vardır. Ortaya çıkan ve patlak veren ve de neredeyse Dünya'yı yok edecek olan virüs için aşıyı bulup insanlığı kurtarmış bilime büyük katkıları olmuştur. Çalışmalarına devam ederlerken ikili arasında bor anlaşmazlık olur. Leman, Göktuğ'un eve getirdiği ve yen deneyi için kobay olarak kullanacağı hayvan ile kızlarının aynı çatı altında olmasını istemez. Elmas dışa dönük arkadaş ortamını seven ve bir sevgilisi olan genç bir kızdır. Elif IQ şu yüksek ve zamanı bilimsel araştırmalar ve soğuk kanlı canlıların belgesellerini izleyerek geçirir. Ada ise henüz küçüktür. Anne ve babası bir iş seyahati için ülke dışına çıkınca Elmas'ın doğum günü için başka planı gerçekleşir. Gençler eğlencenin tadına verirken Elif için kardeşi ile odada oturmak daha caziptir. Ama meraklı arkadaşları Elmas'ın ailesine ait laboratuvarı görmek isteyince olanlar olur. Oysa ki babası şifreyi bir tek ona söylemiş ve uzak durmalarının altını çizmişti. Elif ise onlar bir bir çıkarken merağına yenik düşmüştü. Bir anda ortaya çıkan Anakonda ile ortalık savaş alanına döndü. Üstelik tam da o saatlerde her yer kapanmaya geçmiş alarm verilmiş ve kimse ile iletişim yokken. Her taraf kan gölüne dönerken 20 kadar genç evin içinde anakondadan korunacak ve birilerine ulaşmaya çalışacaklar. Elif ise aralarında hem en bilgili hem de en soğuk kanlıdır. Anakonda ise öldürmek için adeta seçicidir? Ama neden ? Bir yandan hayatta kalma çabası, diğer yandan aşk Bir yandan gerçeklerin ortaya çıkması, diğer tarafta aşk Bir yandan korku ,diğer yandan gerilim Hepsi ve daha fazlası her
2023 79. kitabı
Okunma: 10 Ekim 2023 00:00
Anakonda “Geçecek inan bana.” “Ya geçmezse ?” “O zaman baş etmeyi öğreneceksin” Kapak tasarımını sevdiğim bir eser ile başlıyoruz bugün . Oleksa Yayınevi kesinlikle yeni olmasına rağmen gümbür gümbür gelen bir yayınevi diyebilirim. Eserin konusuna da bence kapı yakışmış . Konusu ne dersek ; Kumhatlar ailesine konuk oluyoruz .Göktuğ ve Leman ikilisi bulundukları yerdeki virüs salgınının çözümünde önemli rol oynayan iki bilim insanıdır . İkilinin üç kızı var .. Elmas,Elif ve Ada . Bir gün evlerine babalarının getirdiği gizemli bir kutu ile başlıyor hikaye aslında . Gizemli kutu herkeste merak uyandırsa da evlerinde bulunan labaratuvar da tutuluyor . Sonrasında ise anne ve babaları yurtdışına iş seyehatine gidince Elmasında o gün doğum günü olunca fırsat bu fırsat Elmas evde partilemek istiyor . Eve gelen 15-20 kişilik topluluk ile birlikte eğlenme sürerken meraklı gençler evin labaratuvarına da göz atmak istiyorlar . Ama bu onlar için hayırlı olan mı pek zannetmiyorum . Labaratuvar da yer alan o gizemli kutudaki deneydik Anakonda korku saçmaya yetiyor . O sırada hükümetin verdiği acil durum uyarısı ile giriş çıkışların yasaklanması da üzerine tuz biber oluyor . Evin içinde bir Anakonda ve gençlerin heyecan dolu anlarına konuk oluyoruz .. Peki aralarında en güçlüsü kim derseniz o da Elif yılanlara olan düşkünlüğü yüksek IQ sü ve zekası ile bakalım neler olacak dedirtiyor . Eserimiz anlatım açısından betimlemelerin yerli yerinde oluşu ile beni sevdirdi .. Film izlercesine okudum diyebilirim. Karakter yoğundu başlarda bi kafam bulanıklaşmadı değil ama sonrasında yavaş yavaş oturdu . Koran için sevmediğim sinir olduğum bir karakter oldu Eser karakteri ise korumacı hal ve tavırları ile beni kendine çekti . Her karakterin yeri bence farklı anlamlarda hafızam da kaldı