Anekta

2012
Yeni İnsan Yayınevi
Türler:
Sıralamalar

Yani bu çiçekleri ben kendim uydurdum.
2024 21. kitabı
Okunma: 28 Kasım 2024 23:40
'Ceviz kabuklarını kır, kır şu ceviz kabuklarını başka türlü nasıl bulur insan özünü, kır şu ceviz kabuklarını' Anekta ile yıllar öncesine dayanıyor tanışıklığımız. Tanıştığımız günden beri başucu kitaplarımdan biri olur kendisi. Ara ara açıp, herhangi bir sayfasında kendimi ararım. Şaşılacak şey; her defasında bulurum. Bu yüzden bu inceleme teknik detaylardan muaf bir kalbin teşekkürü olacak. Sinem Sal'ın kalemi klasik şiirden uzaktır. O, ironiyi kendine ait bir alfabe gibi rahat kullanır. Bir salyangozu, bir cevizi, bir misketi hatta bir arıyı bile -en az bir çiçek, bir tren gibi- görebilirsiniz şiirlerinde. Bir şiir için akla en gelmeyecek kelimeleri öyle bir kullanır ki; sanki o kelimeler onun kalemiyle doğmuş, şiiriyle temel anlamına kavuşmuş gibi gelir. Kitap sizi 'Töz' adında bir yazıyla karşılıyor ve geri kalanında 'Sinemce' şiirlerle kendi özünüze bir yolculuğa çıkarıyor. Yolculuğun her satırı keyifli diyemeyeceğim, sizi hülyalara daldıracak cinsten bir şiir üslubu yok şairimizin. İçinde; isyan, aşk, acı, sorgulama, hayal kırıklığı, yalnızlık, özlem var. Ama umut da var, hayal de var, kendine dönüş ve iyileşme de var. Tabi, herkesin yolculuğu biriciktir, bu sebeple hangisinden ne kadar düşer payınıza okumadan bilemezsiniz. Ben kitabı defalarca okuduğum için her birinde ayrı yollarda yürüdüm. Yakın zamanda okuduğum yolculuğumda ise; hayatı sorguladım, kendimi sorguladım, kendimi hem eleştirdim hem de şefkat gösterdim. Bu defa bana 'gözüne kaçan kum, kendi çölündendir başka yerde arama' dedi ve öz'ümden gelen bir çağrıya dönüştü şiirleri. Sinem Sal ; okur kitlesi kendine özel bir şairdir. Herkese tavsiye edebileceğim bir kitap değil, çünkü 'aynı kalbin çocukları' olmayabiliriz. Bu sebeple kitaptan sevdiğim bir kaç alıntıyı paylaşmak istiyorum. Bu satırlar
AnektaSinem Sal · Yeni İnsan Yayınevi · 201247 okunma
2019 8. kitabı
Defalarca okuduğum bir kitap. Şiire baktığı yer klasik anlayıştan farklı gelebilir. İçindeki kocaman kalp kırıklığına rağmen umut kırıntısıyla dolu okunması gereken bir yapıt.
Şiir
AnektaSinem Sal · Yeni İnsan Yayınevi · 201247 okunma

Sinem SalYazar · 6 kitap
1989’da İstanbul’da doğdu. "Lakuna", "Anekta", "Yine de Amin", "Dank", "Geçtiğimiz Altı Ayda Çok Şey Oldu", "Bizim Zamanımız" ve "Behice’nin Yarım Kalan İşleri" adlı kitapların yazarıdır.