Nisan 2014
9786050919981
Sıralamalar

Angelopolis
2022 46. kitabı
Ne yazık ki ilk kitabın verdiği hazzı vermedi bana halbuki nasıl da heyecanla başlamıştım okumaya. Sanki yazıyım da bitsin gitsin der gibi yazılmış. İki kitabı da aynı kişinin yazmış olduğuna inanmak çok zor.
Düşünce
2018 67. kitabı
Okunma: 02 Ağustos 2018 16:36
Bir seriye dahil olduğunu anlamadan körlemesine okumaya dalıp daha da kötüsü ikinci kitap olduğunu okudukça fark etme talihsizliğine uğramıştım. En kötüsü ise serinin devam ettiğini ve hikayenin yarım kaldığını fark etmem oldu. Asi MeleklerAsi Melekler 'i okuyunca AngelopolisAngelopolis' ı de tekrar okumak farz, inceleme yazmak da bu güne kısmet oldu. Bu kitapta on yıl geçmiş, Verlaine Nefillerle savaşan Melek Bilimcilere katılmış, hatta avcı olmuştur. Evangelince bir türlü aklından çıkmamaktadır. Nefiller üzerinde acayip deneyler yapan kötücül doktor, Nefil türleri, Nuh hikayeleri varsa da konu yine öylece ortada kalıyor.
2014 17. kitabı
Yazar benimle kafa mı buluyor bu nasıl bir sondur böyle? Hele ki üçüncü kitabın olup olmayacağı belli değilken! Tam bir şok yaşadım, kitabın son sayfalarına geldiğim de inanamadım olanlara. Kitabımız ilk kitaptaki kahraman Verlain'in Evangeline ile karşılaşması ve Eva'nın Eno tarafından kaçırılması üzerine bir kovalamaca ile başlıyor. İlk kitabı 2010 yılında okuduğumda yazarın melek dünyasına getirdiği farklı soluk beni büyülemişti. Sağolsun Doğan yayınevi de taa anca ikinci kitabı bu sene çıkarmayı uygun gördü aradan geçen 4 sene de detayları unutsam bile olayın özüne hakimdim ve bu kitaptan beklentim yüksekti. Ama yıkıldım resmen.
2024 3. kitabı
Okunma: 13 Ocak 2024 01:37
Bir kitabın devamıydı sanırım çünkü sanki biliyormuşuz gibi anlatılan detaylar çok fazlaydı. Zaten bitti de sayılmaz; belli ki devamı da var. Sevmedim, sevemedim.

Danielle TrussoniYazar · 2 kitap
Danielle Trussoni’nin yazıları The New York Times Magazine, Telegraph Magazine, The New York Times Book Review gibi yayın organlarında çıktı. Trussoni’nin ilk kitabı Falling Through the Earth: A Memoir (2006), The New York Times Book Review tarafından 2006’nın En İyi On Kitabı arasına seçildi. İkinci kitabı ve ilk romanı olan Asi Melekler (Angelology), daha yayımlanmadan büyük bir ilgi gördü. Yedi yayınevi kitaba talip oldu, bu çılgınca yarışı Viking Press kazandı (2010). New York Times bestseller listesinde haftalarca kaldı. Romanın film hakları için Columbia ve Universal arasındaki rekabet ise Columbia’nın ipi göğüslemesiyle sonuçlandı.