11 Eylül 2023
Edebiyatist Yayınları
Sıralamalar

2024 24. kitabı
Okunma: 31 Mart 2024 10:59
Merhaba sevgili kitap kurtları bugün sizlere şiir tarzında yazılmış bir kitapla geldim Yazarın kaleminden okuduğum ikinci kitap. İlk okuduğum kitap da şiir tarzında yazılmıştı. Kitabın içinde 74 şiir yer almakta. Her şiirde farklı duygular hissediyorsunuz. İçindeki #sızı ları hissediyorsunuz. Şiir kitabı yorumlamayı pek beceremesem de sizler artık beni anlıyorsunuz. Duygudan duyguya sürükleyen bu kitabı şiirseverlere tavsiye ediyorum Yazarımızın kalemine sağlık Bahadır Karasulu
2023 280. kitabı
#hercumaşiirgecesi rutinime bu hafta içi kıpır kıpır bir yazarımızı konuk ettim.İçi kıpır kıpır dememin sebebi ise kitabını aldığımı öğrendiği günden beri okumam için heyecanla ve sabırsızlıkla bekliyor oluşu.Öyle bir enerji aldım ki ondan bunu az çok bir şeyler karalayan herkes anlayabilir aslında; hani bir iki satır karalarız da sonra etrafımızdaki herkes okusun isteriz ya okumaları yetmez bi de üstünde konuşsunlar isteriz hatta.Hah işte tam de bu duygudaydı @bahadirkarasulu ve ben de onu daha fazla bekletmemek için dün geceme konuk ettim. İsmi ile dikkatimi çekmişti bu şiir kitabı ve o yüzden eklemiştim sipariş sepetime.Apansızın; hiç umulmadık, beklenmedik bir zamanda, çok ansızın meydana gelen şeyler için kullanır ya hani #apansızı da aniden hiç umulmadık anda gelen #sızı anlamına gelir diye düşündüm ve açıkçası çok etkiledi beni.Hepimizin hissettiği bir sızıdan bahsediyordu çünkü.Konusu ne olursa olsun her insanın öyle aniden yüreğinin hatta burnunun direğinin sızlamışlığı vardır.Buna sebep bazen aşktır ya da bazen sevdiğimiz birinin kaybı. Sebep her ne olursa olsun o sızı herkesten geçmiştir mutlaka.E hal böyle olunca da bu kadar ortak bir duyguyu çağrıştıran bu kitap bir de şiir kitabı olunca okumamak olmazdı.Ve şimdi dün gecemi bu güzel şiirlerle geçirmiş olmanın haleti ruhiyesi ile diyorum ki; iyi ki de okudum bu kitabı.Çünkü öyle derinlikli duygularla yazılmış şiirler okudum ki her bir dize için #bahadırkarasulu hocamızı tebrik etmek isterim.Bu arada beni mutlu eden bir şeyden de bahsetmek istiyorum size.Daha önce demiştim şiir kitaplarını sayfa numarası söyleyerek bir nevi neyse halin çıksın falın modunda okuyorum diye.Bunu bilen arkadaşlarım da bana cuma geceleri kitap kaç sayfa diye sorup kendi numaralarını söylüyorlar. Ben de onlara o sayfadaki şiiri
2024 38. kitabı
Selamlar İlkbahar kendini konuştururken , baharlar kadar dizelerle ruhumuza çiçek açtırma vakti . Sizler de bu eserle birlikte , ruhunuza baharı getirebilirsiniz
2024 45. kitabı
İcerigindeki siirlerde ice donusluk yasatan okuyucuya okurken "iste bunu yasadim ayni benim dusuncelerim fakat ben kaleme dokmemistim" dedirtmeyi basarmis ve bu kagida dokulmeyen senin, benim hepimizin yasadiklarindan dizelere dokulen siirleri kitabimizda bulusturan yazarimiza cok tesekkur ederim.
2023 57. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2023 11:13
APANSIZI YAZAR : BAHADIR KARASULU YAYINEVİ : EDEBİYATİST YAYINEVİ SAYFA SAYISI :84 PUANIM : 10/10 Merhabalar... Bugün #apansızı ile geldim. Benim gibi şiir severler toplaşın bayılacağınız bir şiir kitabı ile geldim. Her bir şiirde farklı duygularla bizi karşılıyor "Anlatmam Gerek" şiiri ile üşüyen ellerimiz ısınıyor, "Ateşböceği" şiiri ile dünyalar kadar olan aşkımızı, "Gönlümdeki Yerin Gibi" şiiri ile gönlümüzdeki yerini yaşıyoruz, keşfediyoruz. Daha buraya ekleyemediğim neler neler. Şiir severlerin zaman kaybetmeden okuması gereken bir kitap #alıntı "Korkuyorum bir daha görememekten seni" "Sevmiştin aslında değil mi? Bu seni kendinden çok seveni."
2025 38. kitabı
Merhabalar sevgili kitap dostlarım! Bugün sizlere yüreğe dokunan, duygulara tercüman olan, Sevgili yazar Bahadır Karasulu 'nun kaleminden dökülen bu eser, 84 şiir ve 84 sayfa boyunca ruhunuzun derinliklerine dokunacağı harika bir şiir kitabı #apansızı ile geldim. Her dize, bir özlem, bir hatıra, bir iç çekiş ile anlam buluyor. Şiirlerin içindeki duygular, bazen ansızın gelen bir rüzgâr gibi kalbimizem dokunacak türden. Bazen eski bir sokakta yankılanan ayak sesleri gibi, bazen aniden esen bir rüzgârın savurduğu hatıralar gibi… Bazı şiirler okunmaz, hissedilir. #apansızı tam da böyle bir kitap… İçindeki her dize, yüreğinizde bir iz bırakmaya hazır. Eğer hissetmek, hatırlamak ve şiirin büyüsüne kapılmak istiyorsanız, bu kitap tam size göre! Kesinlikle tavsiye ediyorum. Şimdi sizlere buraya bir şiiri bırakıyorum… Avuntu Söz uçae yazı kalır derler de, Oysa söz uçmaz kalır zihinlerde, Bir ulu ağaç gölgesinde, Bir ikindi vaktinde, Sevdiğinin o sözleri, Tam da; "vazgeçtim" derken, Sakince avutur seni, Sanki az evvel söylenmiş gibi, "Ne olur bekle kapatma gözlerini". Bugün sizlere bir dilek bırakıyorum. Şiir gibi bir gününüz olsun...
2025 413. kitabı
Okunma: 15 Ağustos 2025 00:00
"APANSIZI" "Bakma suskunluğuna, Konuşsa, Yağmur yağdı sanırsın. Dokunsan yüzüne, Ellerinde ıslak toprak kokusu. Belki anlarsın sen de, Senin sevginden, Gözleri neden hep buğulu." Şiir, çoğu zaman anlatılması zor olan duyguları en yalın ve en etkili biçimde dile getirir. Burada karşımıza çıkan Apansızı, işte böyle bir şiir kitabı değil; âdeta bir anlatı gibi, insan ruhunun en derin sızısını kağıda döken, sözcüklerin büyüsünü şiirle harmanlayan bir eser. Apansızı, içinde “El sallamaz vapurları”, “Telaşsız” ve “Erguvan Günlerin Güzeli” gibi şiirler barındırıyor. Şiirler, birbirine özenle eklenmiş, tıpkı bir uçurtmanın kuyruğuna takılan renkli, süslü el işi kağıtları gibi kitabın sayfalarını beziyor. Okurken, her dizede hayatın farklı bir yönüyle karşılaşıyor, her şiirde zihnimizde yeni bir kapı aralanıyor. Aşk... Aşkın hem o tatlı heyecanını, hem de ardında bıraktığı acıları, pişmanlıkları buluyoruz. "Apansızı"nda. Yazar, aşkı tek boyutlu ele almak yerine, tüm katmanlarıyla, sancılarıyla ve güzellikleriyle sunuyor bizlere. İstanbul'un, Kadıköy'ün, İzmir'in sokakları ve şehirlerinin atmosferi de bu duygusal manzaraya eşlik ediyor, şiirlere tanıdık bir fonda yankılanıyor. Aniden, beklenmedik bir şekilde gelen duyguları ve hayatın "sızılar"ını ele alıyor. Kitapta yer alan şiirler, genellikle insanın iç dünyasına, kalbine ve ruhuna dokunan temaları işliyor. Apansızı'nın sayfaları arasında gezinirken, tanıdık duygularla yüzleşiyoruz. Yalnızlık, bir dost gibi karşılıyor bizi; ayrılık ve özlem, ince bir sızı gibi dolanıyor dizelerde. Ancak bu hüzün, bizi karamsarlığa sürüklemiyor. Aksine, yazarın kaleminden dökülen bu duygular, bir kabullenişin, bir anlayışın ve belki de bir arınmanın kapılarını aralıyor. Şairin elinden, sessizce kitap biçimine dönüşen bu anlatı; çoğu
2023 77. kitabı
"Bitmiyor gönlün ne kaygısı ne apansızı Bilmiyor gönlün kimse ince yalnızlığını." T.Z. . "Şiirlerin dili kilitlidir, açarı ise okuyanın duygularıdır." T.Z. Eğer doğru duyguyu yaşamadıysanız bazı şiirler size açılmaz. Açılanlar ise çoktan gönlünüze değmiştir satırlarıyla yaralamadan, kanatmadan, darlamadan. Apansızı içindeki şiirler gibi. Kimisinde sevginiz artarken kimisinde üzülüyor, kimisinde de deniz, balık, rüzgâr oluyorsunuz. Öyle ya! Şiir bir tek insana mı yazılır ya da bir tek insan mıdır şiir yazan? Balıklar şiir getiremez mi size? . "Şu denizi duymuyorlar, şu şarkılı rüzgârı, Yakamoz sürülmezse parlamıyor balıkçıların ağları. Şiirleri mi olmamış çocukluktan beri? Edilmemiş geliyor denize karşı içtenlikle hiçbir sözleri. Şu denize at içinde biriktirdiklerini, Ağızlarında şiir getirecek sana balıklar." B.K. . En sevdiğim ise Pelür şiiri oldu. Bazı çizdiğim dizeleri de bırakıyorum buraya. Dahası Apansızı içinde şiirseverleri bekliyor. . "Avutamıyor dolaştığımız sokaklar beni, Yaşananlardan hangisi mutluluk, hangisi yüzün ayıramam ki." . "Hayatta tek başına kalmanın ne demek olduğunu bilmeden bana yapayalnız olduğunu söylüyorsun." . "Gelsek de bir yol ayrımına, Bir umuttur diye yolu yine de tarif ederdim. Yolun sonunu bile bile, Kimse gelmese de benle, Tek başıma da olsa sana gelirdim." . "Şatafatlı ama sefil bir ömür gibisin, Hızlıca geçip giden." . Anlatacaklarım anlaşılırdan öte, Söylemedim zaten söylenmezdi kimseye, Anlayamadığım şeylere dertlendim,
Şiir
2023 49. kitabı
Okunma: 17 Aralık 2023 17:23
Her şiir, her dize bizi bambaşka duygulara sürüklüyor. Bazen hüzünleniyoruz , bazen gülümsüyoruz. Bazen kırgınlıklarımızı görüyoruz, bazen sessizliklerimizi, sustuklarımızı, konuştuklarımızı. Hepsinde ayrı anlam yüklü. Her okuyan da farklı anlamlar yükleyecektir eminim. Her okuyucu kendince anlamlar yükler çünkü okuduklarına. Bir oturuşta bitirilecek bir kitap değil, şiirler sindirerek, ara ara açıp okunması gerekir. Ruha iyi gelen bir yanı var şiirlerin. Dinlendiren, zihnimizi kurcalayan, duygularımıza tercüman olan… Eğer şiir okumayı seviyorsanız bu kitabı da listenize eklemenizi tavsiye ederim.
2025 110. kitabı
Apansızı Bahadır Karasulu Merhaba arkadaşlar Sizlere derin duygular ile kaleme alınmış olan bir #şiirkitabı ile geldim bugun. Oyle cok fazla siir kitapları okumam ama @bahadirkarasulu hocamızın eseri önce ismiyle sonra kapak tasarımı ardından şiirleriyle yüreğime dokundu. Mısralarında kah sevdiğini gönlüne alıp saklamak istemiş yazarımız,kah bir söğütlü çayır üzerinde hasretini dökmüş mısralarına…. Kah sitemler ekli ,kah özlemler.. Her bir şiiri yüreğime dokundu. Yağmurlu bir günde içinden seçtiğim rast gele şiirleri yeniden okumak isterim. Yağmurlu havalarda elimde kahvem,şiirlerden fal tutmayı severim ben.Kahve falı bakmam,baktırmam ama şiirlerden fal tutmayı sizlerde deneyin derim arkadaşlar “Bu Kadar Bir akşamüstü , Üstü başı yırtık bir bankta, Ağzı yüzü dağınık bir sevdaya, Kalk da git şuradan diyen sen misin ? Bu soğukta kimi kimin gönlünden kovabilirsin? Bu akşam bağlanırken yine saz taksimine saçların , Her telinden süzülen ince bir sızı kaplar , Çiçeklerin ayrılıklarda hüzzam nağmeleriyle açar , Neşe,elem ve aklımda gözbebeklerin, Sahi sen İzmir misin ?Ki bu kadar güzelsin, Aksam akşam düşlerimden gider misin…” #okuyanteraziokuyor #okuyanterazi @edebiyatistyayinevi Neval Aşan