Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Aramak ve Söyleyememek

Arif Nihat Asya

Aramak ve Söyleyememek Hakkında

Aramak ve Söyleyememek konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Yerle göğün arasında senin sıcağının yanıbaşında, yüzümde yüzünü, kalbimde kalbini duyarak oturdum ve İyi şeyler düşündüm. Şeytanı gördüm: yedi kere mel'un, kırk kere mukaddesti. İçkiyi gördüm: Üç kere haram, yedi kere helâldi. Suçu gördüm: dışında günâh, İçinde sevap parlıyor. Şeytana rasladım: güçlüklerde fikrini aldım, isabetliydi. Hiyaneti gördüm., tahtı vardı; tacını ben giydirdim. Cinayeti gördüm, bağışladım. Ve birgün Nuh'u gördüm: gemisinde bir kişilik yer ayırmıştı. Gökleri gördüm, yıldızımı buldum, sarıydı. Göklerden İndirip tavanıma çaktım.
Tahmini Okuma Süresi: 11 sa. 47 dk.Sayfa Sayısı: 416Basım Tarihi: 28 Şubat 2005İlk Yayın Tarihi: 2005Yayınevi: Ötüken Yayınları
ISBN: 9789754375084Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Türler:
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 40.6
Erkek% 59.4
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Arif Nihat Asya
Arif Nihat AsyaYazar · 28 kitap
Arif Nihat Asya (7 Şubat 1904; İnceğiz, Çatalca, İstanbul - 5 Ocak 1975, Ankara), milliyetçi şiirleriyle tanınan ve Adana'nın kurtuluş günü olan 5 Ocak günü yazdığı ünlü "Bayrak" şiirinden dolayı "Bayrak şairi" olarak da anılan Türk şairdir. Doğum adı "Mehmed Arif" olan Arif Nihat Asya, öğrenim hayatına dört yaşında köyün imamından Kur'an harfleri öğrenerek başladı.Balkan Savaşı sonunda İstanbul'a geldi. İlk öğrenimini Kocamustafapaşa ve Haseki mahalle mekteplerinde tamamladıktan sonra Gülşen-i Maârif Rüştiyesi'ne girdi. Orta tahsilini parasız yatılı olarak Bolu ve Kastamonu liselerinde tamamladıktan sonra 1928'deİstanbul Üniversitesi Yüksek Öğretmen Okulu Edebiyat Bölümü'nden mezun oldu. Adana, Malatya, Edirne, Tarsus, Ankara veKıbrıs'taki liselerde edebiyat öğretmenliği yaptı. 1950 yılında Seyhan (Adana) ve 1954 yılında da Eskişehir milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. Milletvekilliğinden sonra tekrar bir süre daha öğretmenlik yaptı. Ankara Gazi Lisesi'nde edebiyat öğretmeni iken 1962'de emekliye ayrıldı. Yeni İstanbul ve Babıali'de Sabah gazetelerinde yazılar yazdı. Aruzla başladığı şiirde rubailer, gazeller yazdı. Özellikle rubailere büyük önem verdi. Rubailerden oluşan 5 ayrı kitap yazdı. Daha sonra heceli ve serbest vezinli(ölçülü) şiirler yazdı. Milliyetçi şiirleriyle dikkat çeken Arif Nihat Asya, yurdun güzelliklerini, doğasını anlatan, kimi zaman yergici ama Türklüğü yücelten şiirleriyle de bilinir. Arif Nihat Asya 5 Ocak 1975'te vefat etti. Kabri, Ankara Karşıyaka Mezarlığı'ndadır.